A legjobb VPN-k a Kodi számára

Mi az a Kodi?

Mint már említettük, Kodi visszamegy. 2002-ben, amikor Xbox Media Player néven ismerték, amely 2003-ban Xbox Media Center-re vált, és 2014-ig is így maradt. 2014-ben az XBMC Alapítvány (a szolgáltatás mögött álló társaság) úgy döntött, hogy átnevezi Kodi-nak.. 


A Cody egy nagyon testreszabható platform, amely lehetővé teszi a video- és audiotartalom online közvetítését, valamint otthon tárolását és megtekintését. Nagyon sok olyan operációs rendszert és eszközt lefed, amelyre gondolhat, beleértve a Raspberry Pis-t. 

Boldog asszony tévénézés egy tablettaMegnézheti a Kodi mint személyes szoftver-médiaközpont, amely teljes hozzáférést biztosít mindenféle online tartalomhoz, beleértve a zenét és a videót. A platform saját felhasználói felülettel rendelkezik, és mind hálózati, mind helyi tárolási szolgáltatásokkal egyaránt képes működni. Ugyanakkor vegye figyelembe, hogy a Kodi nem tartalmaz friss tartalmat a dobozból. Az optimális Kodi élmény érdekében harmadik féltől származó kiegészítőket kell használnia, hogy bővítse annak képességeit. 

A szórakozásról Kodi minden frontját teljesen lefedte. Számtalan video formátummal működik, beleértve a 3D, az ISO és a H.264 formátumot, valamint lehetővé teszi a tartalom online streamingjét. A Kodi tovább növeli élményét azáltal, hogy előzetes videókat, plakátokat, videó extrákat, rajongói művészetet és még sok minden mást hozzáad a videó könyvtárához. Rengeteg audio formátum is támogatott, beleértve MP3, OGG és AAC. A Kodi intelligens lejátszási listákat hajt végre, és lehetővé teszi a különféle zeneszámok címkézését. 

A filmeken, TV-műsorokon, zenén és képeken kívül a Kodi szoftvere lehetővé teszi az élő TV közvetítését és rögzítését. Ehhez a szolgáltatáshoz azonban a kiegészítő háttér-szolgáltatások egyike szükséges, mint például a MythTV, a MediaPortal, a NextPVR és a TVheadend.. 

Van Kodi Jogi?

A Kodi egy nonprofit szervezet által kifejlesztett nyílt forráskódú szoftver, amely használatát teljesen legálisvá teszi. Letöltheti és telepítheti a hivatalos webhelyről, és felhasználhatja a hivatalosan szankcionált kiegészítőket. 

Jogi problémák merülnek fel, ha a platform streaming-forrásainak körét kibővítik a „Kodi boxok” -ra előre telepített, nem szekcionált külső gyártók kiegészítőivel, vagy csak maguk használják ezeket a kiegészítőket. Ezek a streaming-források tartalmazhatnak (és gyakran tartalmaznak) torrenteket, IPTV-streameket és számos webhelyet, amelyek a tartalom tárolására szolgálnak a szerzői jogok tulajdonosainak kifejezett engedélye nélkül.. 

Itt találkozunk a legnagyobb vétkeskodással Kodival. Honnan tudhatjuk, mely kiegészítők használnak legális streaming forrásokat, és melyek nem? Van egy példa egy brit állampolgárra, aki 250 000 font pénzbírságot kapott a Kodi készülékek pár illegális streaming-forrást használó kiegészítővel történő becsapásáért.. 

Először is, az XBMC Alapítványnak semmi köze nincs a Kodi dobozokhoz. Valójában a csapat kijelentette, hogy a YouTubers által gyakran eladott vagy az eBay-en gyakran eladott dobozok (nem szponzorált harmadik fél kiegészítőkkel töltve) valójában „megölik Kodi”. Sajnos a Kody nyílt forráskódú jellege megakadályozza az XBMC-t abban, hogy ellenőrizze, ki és mihez telepíti. 

A lényeg az, hogy a Kodi teljesen legális, mindaddig, amíg elkerüli a teljesen feltöltött Kodi telepítésekkel rendelkező eszközöket, amelyek megkérdőjelezhető külső kiegészítőkkel rendelkeznek. Ön nem csak a szerzői jogok megsértésének kockázatával jár, hanem meg is fertőzheti eszköze (ke) t az előre telepített rosszindulatú programokkal. Ellenőrizze a helyi törvényeket és a harmadik fél forrásaiból történő adatfolyammal kapcsolatos álláspontját is.

Szükségem van VPN-re a Kodi számára?

Mielőtt részletesen megismerkednénk, erre hangosan igennel kell válaszolni. Néhány áttekintő kijelenti, hogy a VPN-k nem előfeltételei a Kodi használatának; mások azt mondják, hogy minden attól függ, hogyan tervezi használni a Kodi-t - megkapod a képet. Ez mind igaz, de ha valóban szórakozni akar (és tudod, hogy csinálsz), akkor a Kodi jó VPN-je kötelező.. 

Íme néhány a VPN és a Kodi használatának nyilvánvaló előnyei: 

  • Teljesen anonim online lesz, a forgalom titkosítva és olvashatatlan lesz, és egy csomó kíváncsiságos szemmel elkerülheti, hogy zavarja a kapcsolatot (az internetszolgáltató, a hackerek, a kormány ...). Emellett biztonságban lesz minden olyan rosszindulatú program ellen, amelyet egyébként felkereshet.
  • A VPN-k segítenek kiküszöbölni az internetszolgáltató által végrehajtott portblokkolást és a kapcsolatfojtást. Más szavakkal: ez megakadályozza, hogy az internetszolgáltató komolyan rontja a kapcsolat minőségét.
  • A VPN-k megóvják Önt a szerzői jogok megsértéseitől, ha úgy dönt, hogy illegális torrent és más árnyékos módban vesz részt a P2P fájlmegosztásban.
  • Végül, a VPN-k segítik a Netflix, Hulu, Fox, ESPN és más platformok által bevezetett földrajzi korlátozások megkerülését..

A Kodi számára a legjobb VPN-k az optimális lehetőségek a teljes potenciál kiaknázásához. Igen, a Kodi-t és annak kiegészítőit VPN nélkül is használhatja, de mindig van egy csomó korlátozás, amelyek visszatartják. A személyes élmény optimalizálása mellett a Kodi VPN-jei szintén ügyelnek arra, hogy a törvény jobb oldalán tartsák Önt. A lényeg, a Kodi és a VPN-ek egymáshoz kapcsolódnak. 

Van-e elérhető Kodi VPN-kiegészítő??

Nagyon ajánlott a VPN-t a Kodi-tól külön használni, mivel ez a biztonságosabb és sokkal kevésbé bonyolult megoldás. Ha azonban a Kodi-n keresztül szeretné ellenőrizni VPN-jét, van néhány lehetőség az Ön rendelkezésére.

Mindenekelőtt tudnia kell, hogy az ilyen típusú Kodi beállítások a Mac OS-re, a Linux alapú platformokra (LibreELEC és OpenELEC) és a Raspberry Pi 3-ra korlátozódnak. szerepel a dedikált VPN alkalmazásokban.

Ember digitális tábla segítségével a filmnézésJavaslatunk az, hogy kipróbáljuk Brian Hornsby Kodi OpenVPN kiegészítőjét. Ez a kiegészítő nyílt forráskódú és tökéletesen működik anélkül, hogy bármilyen tárolót kellene letöltenie. Sajnos a fent említett három platformon korlátozódik. Ez a kiegészítő megtalálható Brian Hornsby hivatalos webhelyén és a GitHub oldalon.

Egy másik jó lehetőség a VPN-nek a Kodi-n belüli vezérléséhez a Zomboided VPN Manager. Ez a kiegészítő számos VPN szolgáltatást támogat, beleértve a listán szereplő összes VPN-t. Az OpenVPN-vel is működik, és kompatibilis a Windows, az OpenELEC (5+), a LibreELEC (7.x +) és más Linux-alapú platformokkal. A Zomboided VPN Manager azonban nem használható a legtöbb Android rendszeren futó Kodi mezővel.

VPN beállítása a Kodi számára

Ha a Kodi egyik legjobb VPN-jét használja, a beállításnak elég gyorsnak és egyszerűnek kell lennie. Ennek ellenére, ha VPN-t akar használni a Kodi-val, akkor két lehetősége van: 

  • Külön-külön történő használata - Ez csak azt jelenti, hogy a VPN telepítve van az eszközére, és hogy titkosítja az összes online forgalmat (a Kodi streaming tartalmazza). Ez a szokásos lehetőség, amely sokféle eszközön és platformon jól működik. Ezenkívül a legmagasabb szintű biztonságot nyújtja azáltal, hogy adatait a natív VPN-alkalmazással védi.
  • A VPN használata a Kodi-n belül - Ezt különféle alkalmazásokon és kiegészítőkön keresztül hajtják végre, de ez jelenleg nem elérhető sok eszközön. Valójában a Kodi-n belül a VPN-t csak Mac OS-en, Linux-alapú platformon (LibreELEc és OpenELEC) és Raspberry Pi 3-ban használhatja..

Ha úgy dönt, hogy az egyszerű (és biztonságosabb) megközelítést választja, akkor a VPN a saját tulajdonú VPN alkalmazását fogja használni, és titkosítja az összes internetes forgalmat, miközben a Kodi-t streaminghez használja. A teljes beállítás mindössze néhány perc alatt elkészül. Csak annyit kell tennie, hogy letölti és telepíti a választott VPN-t, csatlakozik a megfelelő szerverhez, és elkezdi az adatfolyamot a Kodi segítségével. 

A Kodi-szel rendelkező VPN-jét kiegészítőkön keresztül is használhatja, amelyek lehetővé teszik a VPN-vezérlést a Kodi-n belül. Ez azonban bonyolultabb és kevésbé biztonságos lehetőség.

Ha Kodi TV dobozt használ, akkor VPN-t nagyon gyorsan és könnyedén telepíthet erre az eszközre. Ez lehetővé teszi a korlátozott vagy blokkolt kiegészítők feloldását, miközben magánéletét egyidejűleg megvédi. A VPN-t közvetlenül az Android Kodi dobozba is telepítheti, amely nagyon kezdőbarát megoldás. Az Amazon Fire TV, az Amazon Fire Stick és az Nvidia Shield TV Pro a legjobb Android alapú Kodi dobozok, amelyek kompatibilisek a VPN-ekkel. Végül telepíthet egy VPN-t az útválasztóra, és megóvhatja az összes eszközt, amelyet a Kodi-lal streaminghez használ. 

Mitől jó VPN a Kodi számára?

Az internetes megfigyelés és cenzúra ugyanolyan frusztráló, mint az a tény, hogy az internetszolgáltató szándékosan beállítja a kapcsolat sebességét, még akkor is, ha fizető ügyfél vagy. Ezen és még sok más kellemetlen tapasztalat elkerülése érdekében áttekintjük néhány kulcsfontosságú tényezőt, amelyek a Kodi számára a legjobb VPN-t teszik lehetővé.. 

Gyors csatlakozási sebesség

A kapcsolat sebessége különösen akkor fontos, ha a streaming és a torrenting a rendszeres napi tevékenységei.

Tudnia kell, hogy sok VPN mesterségesen növeli sebességét a biztonsági konfiguráció csökkentésével. Közismert, hogy a VPN-k által bevezetett titkosítás és egyéb biztonsági intézkedések a teljes sebességre számítanak. Az árnyékos VPN szolgáltatók hihetetlen sebességgel próbálnak sütni téged, de nem fogják mondani, hogy potenciális online fenyegetéseknek teszik ki téged.. 

Ezért csak azokat a VPN-szolgáltatásokat kell választania, amelyek tökéletes egyensúlyt tudnak elérni az optimális online biztonság és a magánélet között, valamint az kielégítő sebességek között, amelyek lehetővé teszik a HD-formátumú adatátvitelt bármilyen probléma nélkül. 

Széles kiszolgálói hálózat

Természetesen minél több kiszolgáló van a VPN-szolgáltatónál, annál jobb szolgáltatást fog nyújtani. Mindenekelőtt földrajzi helyétől függetlenül képes lesz csatlakozni kiváló minőségű szerverekhez. Másodszor, elkerülheti a túlzsúfolt kiszolgálókat. Túl sok felhasználó ugyanazon a szerveren befolyásolhatja az összeköttetési sebességet, és jelentős késést okozhat. 

Ember közvetíti a televíziós csatornátA szerte a világon elterjedtebb kiszolgálók száma növeli annak esélyét, hogy megkerülje a biztonsági intézkedéseket, amelyeket a könyvtárak streamingének korlátozására korlátoztak bizonyos országokban vagy területeken. Más szavakkal, a szerverhálózatok az egyik szerves elem, amely a Netflix USA és hasonló streaming platformok sikeres feloldásához szükséges. 

Fontos az is, hogy VPN-jének korlátlan sávszélességgel, szerverváltással és sebességgel kell rendelkeznie. A korlátlan sávszélesség különösen releváns az adatfolyamok és a P2P fájlmegosztás szempontjából. A szerverváltás lehetővé teszi, hogy tetszőleges számú szervert teszteljen, a korlátlan sebesség pedig lehetővé teszi a torrentek streamingjét és letöltését korlátozások nélkül.. 

Optimalizált szerverek

Csak egy maroknyi VPN-szolgáltatás biztosítja a felhasználók számára streaminghez és torrentinghez optimalizált dedikált szervereket. A streaming élmény optimalizálása érdekében a Kodi számára elérhető legjobb VPN-k listája csak a legjobbat tartalmazza. 

Ez ismét visszatér minket a sebesség témájához, amely számít a végén, amikor a streamingről van szó. A dedikált streaming szerverek sokkal nagyobb sebességet kínálnak, mint a szokásosok, és az adott streaming csatornákhoz lesznek optimalizálva. 

Erős titkosítás

A biztonság és a sebesség a Kodi számára a legjobb VPN-k két fő eleme. A VPN-ket elsősorban a forgalom titkosítására és a kíváncsiskodó szemek megakadályozására, hogy hozzáférjenek személyes adataihoz, és megismerjék az igazi személyazonosságát és tartózkodási helyét. A jelenleg rendelkezésre álló legerõsebb titkosítás az AES-256, amelyet gyakran „katonai vagy bank-szintû” titkosításnak hívnak. Az AES-256 rejtjel, valamint az RSA-2048 kézfogás és az SHA-256 engedély az optimális biztonsági beállítás, amely nem befolyásolja hatalmas sebességét, miközben tökéletesen biztonságban van. Néhány VPN-szolgáltató ennél is magasabb, de a jobb biztonsági konfigurációk teljesen feleslegesek, és csak az ár emelésére szolgálnak. 

Szigorú nem naplózási politika

Ha a választott VPN-szolgáltató figyeli és naplózza az online tevékenységeit, akkor egy bizonyos ponton veszélyeztetheti online adatvédelmét és biztonságát. Számos módja van az információk biztonságának megőrzésére, ideértve a következőket:

  • Győződjön meg arról, hogy a VPN-szolgáltatás szigorú bejelentkezési tilalmakkal rendelkezik 
  • Annak ellenőrzése, hogy a VPN hol van ténylegesen regisztrálva 
  • Olyan VPN-k kiválasztása, amelyekre nem vonatkoznak kötelező adatmegőrzési törvények 
  • Kerülje el az 5/9/14 Eyes Alliance társasághoz kapcsolódó társaságok elkerülését 

A Kodi számára legmegfelelőbb VPN-k listáján olyan vállalatok működnek, amelyek nulla naplót vezetnek az Ön tevékenységéről, és nem kötelesek átadni személyes adatait senkinek. 

A legjobb módszer annak ellenőrzésére, hogy valamely cég naplókat vezet-e, olvassa el az Adatvédelmi irányelveit. Itt olyan kifejezéseket fog látni, mint a „csatlakozási naplók” és a „használati naplók”. A kapcsolat naplózása azt jelenti, hogy a vállalat tárolja a valódi és a kiszolgáló által hozzárendelt IP-címet, a munkamenetek során átvitt adatmennyiséget és az időbélyegzőket. A használati naplók sokkal veszélyesebbek, és magukban foglalják a meglátogatott webhelyek és a letöltött fájlok megfigyelését és rögzítését, valamint a szoftverrel és a protokollokkal kapcsolatos információkat.. 

A legjobb VPN-k a Kodi számára

Kiválasztottuk a legjobb VPN-szolgáltatásokat, amelyek megfelelnek minden kiválasztási kritériumunknak. Itt az ideje, hogy részletesebben vizsgálja meg a legjobb válogatásainkat, és megtudja, melyik a legmegfelelőbb az Ön számára. Olvassa el az alábbi mini-áttekintéseket, fedezze fel a Kodi számára legjobban értékelt VPN-szolgáltatások legfontosabb tulajdonságait, és döntse el, melyik megfelel a legjobban.

1. Surfshark

Legjobb az Avid szerpesztők számára - Áttekintés + A mi minősítésünk
9,9 / 10FELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS havonta 11,95 USD

A surfshark honlapjaA Kodi-nal való együttműködés mellett a Surfshark teljesíti a megbízható Kodi VPN-re vonatkozó összes többi követelményt is. Gyors, hatalmas szerverhálózattal rendelkezik, streamingre optimalizálva, golyóálló titkosítást használ, és nulla naplót tart.

Több mint 800 szerverrel rendelkezik több mint 50 országban, 6 kontinensen. Sebessége általában meghaladja az átlagot, és lehetővé teszi a kiváló minőségű tartalom késés nélküli streamingjét. A Surfshark másik fontos hátránya, hogy lehetővé teszi a szolgáltatás korlátlan számú eszközön történő használatát.

Az alkalmazott titkosítás katonai minõségû AES-256, a támogatott protokollok között szerepel az OpenVPN és az IKEv2. A rendelkezésre álló biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások a multi-hop kapcsolatok, az Internet killswitch, a nulla ismeretlen DNS minden szerveren és a Camouflage mód, amely kiküszöböli annak a lehetőségét, hogy a kapcsolat VPN-kapcsolatként észlelhető. A megemlítésre méltó bónusz funkció a CleanWeb, amely blokkolja a hirdetéseket, és tartja a rosszindulatú programokat és a nyomkövetőket.

A Surfshark lehetővé teszi anonimitásának megőrzését kriptovalutákkal történő fizetéssel. Az összes előfizetés 30 napos pénz-visszafizetési garanciával jár.

Olvassa el a teljes Surfshark Review-t

2. NordVPN

Legjobb általános felhasználók számára - Áttekintés
9,8 / 10FELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS havonta 11,95 USD

NordVPN honlap
A NordVPN egy erőteljes VPN-szolgáltatás, aprólékosan megtervezett alkalmazásaival mind a kézi eszközök, mind a számítógépek számára. Csak annyit kell tennie, hogy elindítja az alkalmazást, kiválaszt egy országot, és azonnal kap egy új IP-címet, amellyel elrejtheti valódi személyazonosságát és helyét, valamint feloldhatja a földrajzilag korlátozott tartalmat.. 

A NordVPN csodálatos sebességet kínál, különös tekintettel a felhasználók számára nyújtott védelem szintjére. Jelenleg 5100+ szerverrel rendelkezik több mint 60 országban, amely a jelenleg a legnagyobb szerverhálózat a piacon. Közülük van egy bizonyos számú, a Kodi számára optimalizált szerver.

Az NordVPN támogatja az OpenVPN és az IKEv2 / IPSec kommunikációs protokollokat, és az AES-256 titkosítással titkosítja a forgalmat. Ez az egyetlen megemlítésre méltó VPN, amely kétszer titkosítja az online forgalmat.

Végül: a NordVPN szigorú naplózási politikával rendelkezik, védi a DNS-szivárgásoktól, rendelkezik egy automatikus megszakító kapcsolóval, valamint megosztott és dedikált IP-ket is kínál, ami különösen fontos a streaminghez. 

Olvassa el a teljes NordVPN ismertetőt

3. CyberGhost

Legjobban a kínzó rajongók áttekintése + MINŐSÉGEK
9,7 / 10FELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS havonta 12,99 USD

screenshot_3
A CyberGhost egy híres VPN szolgáltatás, amelyet 2011-ben alapítottak Romániában, egyszerű feloldó platformként. Manapság számtalan eszközt, kiegészítőt, harmadik féltől származó szoftvert, valamint streaming platformokat és eszközöket támogat, beleértve a Kodi-t is.

A CyberGhost sok Kodi telepítéssel működik, feltéve, hogy támogatják az egyik natív csatlakozási protokollt. Ide tartoznak az OpenVPN, IKEv2, PPTP, L2TP és IPSec. Az általános kompatibilitás az operációs rendszertől is függ, ezért lehet, hogy telepítenie kell néhány kiegészítőt és / vagy harmadik féltől származó szoftvert a kívánt operációs rendszer / protokoll kombináció eléréséhez. A hivatalos CyberGhost webhely részletes magyarázatokat és útmutatásokat tartalmaz a protokollkonfigurációhoz.

A Kodi kompatibilitása mellett számos operációs rendszeren a CyberGhost tartalmaz még automatikus kikapcsolót, AES-256 titkosítást, sztrájk nélküli naplózási politikát, DNS és IP szivárgásvédelmet, számos platformon futó alkalmazásokat, nagy sebességeket, korlátlan forgalmat / sávszélességet, több 4600 szerver több mint 60 országban, és egy 45 napos pénz-visszafizetési garancia. Ezenkívül akár 7 egyidejű kapcsolatot is támogat.

Olvassa el a teljes CyberGhost áttekintést

4. ExpressVPN

Legjobb átfogó áttekintés + ORSZÁGUNK
9,6 / 10FELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS havonta 12,95 USD

Express Vpn Honlap Az ExpressVPN a Kodi egyik legjobb VPN-je, amely a legkiválóbb alkalmazások legnagyobb választékát kínálja, amelyet szinte minden eszközön használhat (Windows, Mac OS, iOS, útválasztók, Android Kodi dobozok és még sok más).. 

Az ExpressVPN jelenleg több mint 3000 szerverrel rendelkezik több mint 90 országban, amely szintén egy lenyűgöző szerverhálózat, amelyet a világ bármely pontjára lefed. Ezeknek a szervereknek a nézeteit streamingre is optimalizálták. A cég korlátlan sávszélességet, sebességet és szerverváltást kínál. Ami a sebességet illeti, alig észrevettük, hogy a tesztelési áramkörünk alatt VPN-hez kapcsolódunk.

Ami a biztonságot illeti, az ExpressVPN támogatja az OpenVPN, SSTP, PPTP és L2TP / IPsec kapcsolati protokollokat, és az AES-256 titkosítást használja a forgalom titkosításához. A társaságnak nincs forgalomnaplója, véd téged a DNS szivárgásoktól, integrált kill kapcsolóval rendelkezik, és megosztott IP-címeket kínál. 

Olvassa el a teljes ExpressVPN áttekintést

5. Tiszta VPN

Legjobb általános felhasználók számára - Áttekintés
9,4 / 10FELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS havonta 10,95 USD

PureVpn honlap
A PureVPN egy jól ismert VPN-szolgáltatás Hongkongban. A szolgáltatást cenzúrával és állami internetes ellenőrzésekkel sújtott kínai piac igényeinek kielégítésére indították. Más szavakkal, a személyzetnek sikerült legyőznie a kínai állami cenzúrát, így a világ bármely pontján nagyjából megtarthatják a sajátjukat. 

A PureVPN több mint 2000 szerverrel rendelkezik több mint 140 országban, beleértve az olyan egyedi helyeket, mint Ausztrália, Indonézia, Pápua Új-Guinea, Szingapúr, Malajzia és a Fülöp-szigetek. Néhány szerver jobb streaming teljesítményt nyújt, mint mások, és a társaság által kínált korlátlan szerverváltásnak köszönhetően mindegyik ellenőrizhető. Ez párosul korlátlan sávszélességgel és sebességgel is.

A támogatott csatlakozási protokollok között szerepel az OpenVPN, PPTP, SSTP, IKEv2 és L2TP / IPsec. A forgalmat természetesen 256 bites adattitkosítással titkosítjuk. 

A PureVPN nem tárol forgalomnaplókat, rendelkezik kill kapcsoló funkcióval, akár öt egyidejű csatlakozást tesz lehetővé, és teljes hétnapos pénz-visszatérítési garanciával rendelkezik. 

Olvassa el a Teljes tiszta VPN áttekintést

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 16 = 21

map