A legjobb VPN-k Kínában

Mi a kínai nagy tűzfal?

Annak érdekében, hogy megértsük a kínai nagy tűzfalat, először beszélnünk kell az úgynevezett Arany Pajzs Projektről, amely más néven a Nemzeti Közbiztonsági Munka Információs Projekt. A projekt tartalmaz bűnügyi információs rendszert, biztonsági menedzsment információs rendszert, felügyeleti információs rendszert, kilépési és belépési adminisztrációs információkat, valamint forgalomirányítási információs rendszert. A kínai nagy tűzfal csak egy része ennek az országos hálózatbiztonsági konstrukciónak, amelyet a kínai e-kormányzat fejlesztett ki. 


A Nagy Tűzfal kezdeti szakasza 2006-ban fejeződött be, és annak hatóköre és összetettsége jelentősen megnőtt, mióta a Kínába érkező és onnan történő internet-hozzáférést csak 3 hozzáférési pontra szűkítette. Az internetet rendõri rendõrrel jelenleg több mint 50 000 kiber hírszerzõ tiszt végzi. 

Kína zászló és a billentyűzetA Nagy tűzfal sokféle technológiát alkalmaz a kínai állampolgárok „megóvására” a nem megfelelő vagy veszélyes tartalmaktól. Ide tartoznak a DNS-szűrés, az IP-blokkok, a csomagszűrés, az URL-szűrés és egyebek. Sőt, a kínai cenzorok mély csomag ellenőrzést is alkalmaznak ezen blokkok megkerülésére tett minden kísérlet elkerülésére. 

Ami a Nagy tűzfalat érdekes, hogy annyira arra koncentrál, hogy megakadályozza az egyének hozzáférését a nemzetközi weboldalakhoz, hogy teljesen elmulasztja a hazai közösségi média platformok és webhelyek blokkolását. Szigorúan ellenőrzi telephelyein a lehetséges politikai egyetértés jeleit. Ráadásul a kormány aktívan használja ezeket a platformokat az ellenfelek diskreditálására és a propaganda terjesztésére. 

Kína valóban nagyon nagy ország, ami azt jelenti, hogy a Nagy Tűzfal nem tudja megakadályozni, hogy mindenki hozzáférjen „veszélyes” online tartalomhoz. Általában az egyik tartományban blokkolt webhely széles körben elérhető a sarkon, vagyis egy másik tartományban. A Kínában elméletileg betiltott webhelyek közé tartozik az összes Google szolgáltatás, beleértve a WhatsApp és a YouTube, a kínai Wikipedia, a Facebook, a Twitter, a Instagram, a Dropbox, a Pinterest, a Vimeo, a Független, a Bloomberg, a Tor Project, a News Media, a Tinder, a GitHub, a Snapchat, Skype, Flickr és Wall Street Journal. 

A VPN-ek legálisak Kínában?

Ez az egyik alapvető kérdés az online biztonság és adatvédelem szempontjából Kínában. Az egyszerű válasz igen: a VPN-ek jelenleg Kínában legálisak.

Ennek ellenére a kínai kormány az évek során számos alkalommal beszélt a VPN-használat küszöbön álló tilalmáról. Nemrégiben bejelentette, hogy minden nem államilag szankcionált VPN-t 2018 áprilisában betiltanak. A kormány nem javasolt további magyarázatot a tilalom végrehajtására vonatkozóan, így csak annyit tehetünk, hogy várunk, és megnézhetjük, hogy az egész kibontakozik.. 

Egy másik kérdés, amelyet mindenki feltesz, az, hogy a kínai hatóságok miért nem tiltották meg az összes VPN-t, mivel nyilvánvalóan bármikor megtehetik, amikor csak akarják. A kérdésre a válasz nagyon egyszerű. A VPN-k az üzleti tevékenység szerves részét képezik, különösen a Kínában található nagyobb nemzetközi vállalatok számára. A VPN-k titkosítják a nemzetközi online forgalmat és a leveleket, és bizalmas információikat és vállalati titkaikat távol tartják a világ többi részétől. Mivel a nemzetközi vállalatok rendszeresen használják a VPN-ket, ha Kína mindent leállít, ez komolyan veszélyeztetné e vállalkozások azon képességét, hogy Kínában tegyék meg üzleti tevékenységüket. 

A vállalati VPN-ket eltekintve, jelentések voltak arról, hogy az egyének pusztán VPN használatáért börtönbe kerültek. Ez azonban olyan politikailag érzékeny területeken történt, mint Xinjiang és Tibet. Ezek a jelentések azonban soha nem említették a külföldieket, akik bármilyen bajba kerülnének a VPN használatával Kínában. Az alsó sorban a VPN használata Kínában technikailag legális, ám a szomszédos területeken sok van, az adott helytől és a régió politikai feszültségeitől függően.. 

Will China blokkolja az összes VPN-t?

Mint már említettük, számos bejelentésnek és állítólagos parancsnak voltunk tanúi a kínai kormány által a bizonyos vagy az összes VPN-forgalom és akár a VPN-ekhez való egyéni hozzáférés blokkolására. A korábban kifejtett okokból ezek a komor előítéletek egyike sem valósult meg. 

Rendszergazda dolgozik az adatközpontbanA kínai hatóságok ismertek erről a retorikáról, de általában megállítják az ismert VPN-kiszolgálók domainjeinek és IP-címeinek feketelistázását a kínai határokon kívül. A múltban ez néhány VPN (például Astrill) leállítását eredményezte a szárazföldön lévő összes felhasználó számára, de most csak átmeneti leállásokat okoz, amíg a VPN szolgáltatók frissítik szoftverüket és szervercímeiket.. 

Ezen a ponton az ilyen típusú fenyegetések a farkas síró fiúról szóló történetre hasonlítanak. Természetesen mindig fennáll annak a lehetősége, hogy a következő bejelentés a „nagy” lesz, ám úgy gondoljuk, hogy a VPN cégeknek elegendő tapasztalata és ismerete van ahhoz, hogy elkerüljék az akadályokat. Ezen felül, amint már hangsúlyoztuk, Kína nem is érdekli a VPN-k teljes blokkolását, tehát nem valószínű, hogy az ország megtilt minden VPN-t; nem 2019-ben, soha nem.

VPN használata Kínában

Ha Kínába utazik, megvásárlásához töltse le és telepítse a VPN-szoftvert, mielőtt odaérne. Két fő okból ajánlott: 

  • Annak ellenőrzése érdekében, hogy a VPN-beállítás úgy működik-e, mint Kínában. Ennek ellenőrzése nélkül nem fogja tudni a probléma eredetét, ha nem tud kapcsolatba lépni Kínában. Más szavakkal, nem fogja tudni, hogy összezavarod-e a beállítást, vagy Kína blokkolja-e a VPN-forgalmat. 
  • Az alternatív VPN-webhelyek általában Kínából érhetők el, de nem garantálja, hogy ez lesz a helyzet, ha ott leszel. Egyszerűen fogalmazva: nem fogja elérni a releváns webhelyeket, ami megakadályozza, hogy VPN-t Kínából vásároljon. Ez nem fordul elő gyakran, de az a tény, hogy egyáltalán megtörténik, mindenképpen készen kell állnia erre a lehetőségre.

Ha a listánk közül kiválasztja az egyik legjobb kínai VPN-t, akkor biztos lehet abban, hogy addig fognak működni, amíg Kína végül úgy dönt, hogy betiltja az összes internetes forgalmat a határain belül, ami valószínűleg soha nem fog megtörténni.

Másrészt a középszerű VPN-szolgáltatások sokkal valószínűbb, hogy feketelistára kerülnek és blokkolva vannak. Ha ez megtörténik, akkor semmit nem tehetünk a VPN működéséért. Az olcsóbb VPN-szolgáltatások gyakran osztják meg az IP-címeket több ezer különböző felhasználó között, megkönnyítve ezzel a kínai kormány számára a VPN-forgalom észlelését. Követheti az interneten talált néhány utasítást, és összezavarhatja a különféle portokat, de végül semmi nem segít, ha a Nagy tűzfal VPN-felhasználóként rögzíti Önt. Az egyetlen dolog, amelyet ezen a ponton megtehetsz, a VPN-szolgáltató megváltoztatása. 

Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, hogy a kínai kormány nem akarja teljesen tiltani a VPN-eket, de a VPN-forgalmat ellenőrzése alá akarja helyezni. A kínai cenzúra elleni küzdelem folyamatos háború a VPN-szolgáltatók számára az egész világon, és folyamatosan új lehetőségeket fedeznek fel a bevezetett VPN-ellenes intézkedések legyőzésére. A helyzet ismeretében nem számíthat arra, hogy VPN-je tökéletesen működik Kínában, így a mérsékelt elvárások megtétele az egyik kulcsfontosságú tényező egy olyan VPN kiválasztásakor, amely 2019-ben továbbra is működik Kínában.. 

Szükségem van VPN-re Hong Kongban, Makaóban vagy Tajvanon?

Hongkong és Makaó Kína különleges közigazgatási régiói, vagyis nem a kínai kormány ellenőrzése alatt állnak. Mivel önállóak, nem rendelkeznek VPN-ellenes biztonsági intézkedésekkel, tehát nincs szüksége VPN-re e régiók kedvenc webhelyeinek eléréséhez..

Meg kell azonban jegyeznie, hogy mindkét régió hatóságai mutatják a forgalomfigyelést, ezért valószínűleg meg kell védenie magát, ha olyan tevékenységet tervez, amelyet a kormány nem szeret.. 

Ha jelenleg Tajvanon tartózkodik, akkor szabadon megteheti, amit csak akar, az interneten. Kína nem szabhat ki internethasználati korlátozásokat ott. 

Mi teszi a jó VPN-t Kínának?

A legjobb kínai VPN-k felsorolásának céljából a tesztelési körünkbe olyan VPN-szolgáltatókat vettünk fel, amelyek a leginkább lenyűgöző biztonsági és adatvédelmi szolgáltatásokat kínálják. Annak érdekében, hogy jobb képet kapjon arról, hogy miért választottuk a listán szereplő vállalatokat, megosztjuk Önnel néhány legfontosabb rangsorolási kritériumunkat. 

Annak érdekében, hogy helyet szerezzen a legjobb kínai VPN-ek listáján, a VPN-szolgáltatóknak a következőkre van szükségük:

Szilárd titkosítás 

Ha VPN-jét Kínában szeretné használni, akkor az AES-256 titkosítás szükséges. Az AES-256 titkosítást „bank-szintű” vagy „katonai-szintű” titkosításnak is nevezik, ami azt jelenti, hogy a bankok és a katonaság egyaránt ezt a titkosítást használják online forgalmuk megtámadására. A jelenleg elérhető legjobb titkosítás, az AES-256 szó szerint megbonthatatlan. Egyes vállalatok AES-128-at is kínálnak, amely műszakilag gyengébb, de még mindig nem rejthető. Tehát bármelyikével mehet, anélkül, hogy félne attól, hogy veszélyezteti az internetes forgalmat. 

Az AES-256 titkosítót általában az RSA-2048 kézfogás és az SHA-256 hitelesítés kíséri, amelyek a tökéletes online biztonsági beállítás három részét jelentik. Egyes vállalatok RSA-4096 és SHA-512 funkcióval rendelkeznek, de erre nincs szükség, még Kínában sem. 

Biztonsági csatlakozási protokollok

A VPN-csatlakozási protokollokkal kapcsolatban a tapasztaltabb felhasználók megkóstolhatják beállításaikat, és gyorsabb, de kevésbé biztonságos protokollok kiválasztásával növelhetik az összeköttetési sebességet. Mivel azonban Kínáról beszélünk, az egyetlen lehetséges választás az OpenVPN. 

kommunikációs hálózat kiberbiztonsági internetAz OpenVPN a legbiztonságosabb protokoll, ott. Nagyon konfigurálható, nyílt forrású, sok titkosítási algoritmussal kompatibilis, és ami a legfontosabb: képes megkerülni a kínai nagy tűzfalat. Kicsit trükkös a beállítás, különösen ha még nem ismeri a VPN-ket, de rengeteg átfogó, könnyen követhető útmutatót és kézikönyvet találhat az interneten.

A PPTP, az L2TP, az SSTP és az IKEv2 nem ajánlott Kínában, mivel ezek többnyire elavultak vagy hiányoznak a megfelelő biztonsági szolgáltatások. 

Szigorú nem naplózási politika

A világ minden országa megkövetelheti személyes adatait a VPN-szolgáltatótól. Ezért elengedhetetlen, hogy a választott VPN szigorú nulla naplózási politikát tartson fenn. 

A VPN-k megvédhetnek a hackerektől és más harmadik felektől a kapcsolat megzavarása és az adatok ellopása érdekében. Mindazonáltal nem tehetnek semmit, kivéve, ha átadják személyes adatait, ha a kormány ezt megköveteli. A legjobb kínai VPN-k szigorú bejelentkezési tilalommal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy nincs adatuk, amelyet átadnának még akkor is, ha megfelelő parancsot kézbesítettek. 

Kétféle napló létezik a VPN-szolgáltató számára: 

  • Csatlakozási naplók - Ezek a naplók a kettő kedvezőbb típusát tartalmazzák, és tartalmazzák a valódi és a VPN által kiosztott IP-címet, a csatlakozási időbélyegzőket és a munkamenetek során átadott adatokat..
  • Használati naplók - A naplók vezetése soha nem érinti az adatvédelmet, de a naplók különösen invazív és ártalmasak. Ezek magukban foglalják a meglátogatott webhelyeket, a letöltött fájlokat, valamint a használt szoftvert vagy protokollokat.

Öld meg a kapcsolót

Az internetes megszakító kapcsolója a legjobb VPN-k egyik legfontosabb eleme Kínában. Ezt a funkciót úgy fejlesztették ki, hogy megakadályozzák, hogy véletlenül feltárják a valódi IP-címüket, ha a VPN bármilyen okból megszakad. 

Ez egy nagyon egyszerű szolgáltatás, amely figyelemmel kíséri a VPN viselkedését, és megsemmisíti az internetkapcsolatot, amikor a hibát észlel. Ha letiltja a gyilkos kapcsolót, amint a VPN-kapcsolat leesik, az eszköz automatikusan újból létrehozza a szokásos kapcsolatot az internetszolgáltatóján keresztül, amely feltárja a valódi helyét. 

A kill kapcsoló alapvetően egy tripwire, amely figyeli a kapcsolatot, folyamatosan keresi az IP vagy az állapot változásait. A szoftver feloldja a kapcsolat blokkolását, amikor a VPN visszatér online, tehát nem kell aggódnia, hogy manuálisan tegyen valamit. 

Kedvező elhelyezkedés

Ha a VPN-t olyan országban regisztrálták, ahol kötelező adatmegőrzési törvények vannak érvényben, akkor nem hajthatja végre a nulla naplózás politikáját, mivel törvényének kötelezővé kell tennie az adatok naplózását. Ha a kormány valaha kér személyes adatait, a társaságnak át kell adnia azokat. Azon országok, amelyekben kötelező az adatmegőrzési törvények, Lettország, Franciaország, Portugália, Olaszország, Ausztria, Észtország, Görögország és mások. 

Ezenkívül VPN-jének nem szabad az 5/9/14 Eyes szövetségekkel társult országban lennie, beleértve az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, Ausztráliát, Kanadát, Új-Zélandot, Dániát, Franciaországot, Hollandiát, Norvégiát, Németországot, Belgiumot, Svédországot. , Spanyolország és Olaszország. Közismert partnerük a tengerentúli brit területek, Izrael, Japán, Dél-Korea és Szingapúr. 

A legjobb VPN-k Kínában

Kiválasztottuk a legjobb VPN-szolgáltatásokat, amelyek megfelelnek minden kiválasztási kritériumunknak. Itt az ideje, hogy részletesebben vizsgálja meg a legjobb válogatásainkat, és megtudja, melyik a legmegfelelőbb az Ön számára. Olvassa el az alábbiakban szereplő mini-áttekintéseket, fedezze fel Kínához legjobban értékelt VPN-szolgáltatásaink főbb jellemzőit, és döntse el, melyik a legmegfelelőbb az Ön igényeihez..

1. Surfshark

Legjobb az Avid szerpesztők számára - Áttekintés + A mi minősítésünk
9,9 / 10FELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS havonta 11,95 USD

A surfshark honlapja A Surfshark nagyszerű választás a VPN felhasználók számára, akik meg akarják kerülni a kínai nagy tűzfalat. Csakúgy, mint rajongói szerte a világon, a kínai felhasználók is nagy sebességgel és megbízhatósággal számolnak be. A szolgáltatás több mint 800 szervert működtet 50+ országban világszerte, és a kiszolgálói helyek listája tartalmazza Hongkongot.

A Surfshark segítségével adatait törhetetlen AES-256 cypher-rel titkosítja, és választhat az OpenVPN és az IKEv2 protokollok között. Soha nem vezetnek naplókat, így nem kell aggódnia, hogy személyes adatai veszélybe kerülnek.

A biztonság és a magánélet fokozása érdekében a szolgáltatás számos hasznos funkciót kínál, köztük internetes kikapcsolót, szivárgás elleni védelmet, multi-hop kapcsolatokat, nulla ismeretlen DNS-t az összes kiszolgálón, Camouflage módot, amely ezenkívül elfedi a VPN-kapcsolatot, és a CleanWeb-t, amely blokkolja hirdetéseket, és megóvja Önt a rosszindulatú programoktól és a követőktől.

A Surfshark kriptovalutákat fogad el a maximális adatvédelem érdekében, és 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál minden előfizetésre.

Olvassa el a teljes Surfshark Review-t

2. NordVPN

Legjobb általános felhasználók számára - Áttekintés
9,8 / 10FELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS havonta 11,95 USD

NordVPN honlap
A NordVPN jelenleg a legjobb VPN Kínában a piacon. Ismert, hogy fenntartja a finom egyensúlyt az egyszerűség és a bonyolultság között. Nevezetesen, nagyon felhasználóbarát, tehát még az abszolút kezdőknek sem kellene nehézségeik lennie a szoftverrel, de ez egy elég nagy teljesítményű VPN is, kivételes funkciók széles skálájával, amely megfelel a haladó VPN felhasználók igényeinek is..

A NordVPN székhelye Panamában található, amely kiváló helyszínen található valamennyi kínai VPN-felhasználó számára. Az internetkapcsolat gázkarja alig észrevehető, így HD nélkül képes lesz streamálni és torrenteket tölthet le gyorsan, probléma nélkül.

A szoftver támogatja az OpenVPN csatlakozási protokollt, valamint az IKEv2 / IPSec-t. Ez az egyetlen VPN, amely kétszer titkosítja a forgalmat. A NordVPN egyáltalán nem tartalmaz naplót, és kényelmes automatikus megszakító kapcsolóval rendelkezik. A NordVPN 5 100+ szervert kínál több mint 90 országban, akár hat egyidejű kapcsolatot is lehetővé tesz, elfogadja a Bitcoint, és 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál..

Olvassa el a teljes NordVPN ismertetőt

3. CyberGhost

Legjobban a kínzó rajongók áttekintése + MINŐSÉGEK
9,7 / 10FELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS havonta 12,99 USD

screenshot_3
A CyberGhost az egyik legerősebb VPN-szolgáltatás a piacon, mind biztonság, mind sebesség / lefedettség szempontjából. Ez lehetővé teszi, hogy megkerülje a nagy tűzfalat, annak ellenére, hogy a cég nem hivatalosan elismeri azt. Más szavakkal, felhasználhatja Kína online cenzúrájának átvitelére, de a vállalat kijelenti, hogy ezt a saját felelősségére végzi, mivel Kínában a VPN-ek jelenleg illegálisak..

Vegye figyelembe, hogy az OpenVPN, amelyet mindig a legbiztonságosabb csatlakozási protokollként ajánlunk, messze a legrosszabb lehetőség Kínában. A CyberGhost esetében azonban rendelkezésére állnak olyan kézi megoldások, amelyek lehetővé teszik az L2TP protokoll használatával történő csatlakozást. Igaz, hogy az L2TP használata 2019-ben nem ideális, de ez a ritka lehetőségek egyike, amely továbbra is működik.

Amellett, hogy kapcsolatot tud hozni a világ többi részével Kínából, a CyberGhost az AES-256 titkosítással, egy automatikus gyújtáskapcsolóval, szigorú bejelentkezési tilalmi politikával, DNS és IP szivárgásvédelemmel, korlátlan forgalom / sávszélességgel és hozzáféréssel is rendelkezik. több mint 4600 szerver. A szoftver akár 7 egyidejű kapcsolatot is támogat, és nagylelkű 45 napos pénz-visszatérítési garanciával rendelkezik.

Olvassa el a teljes CyberGhost áttekintést

4. ExpressVPN

Legjobb átfogó áttekintés + ORSZÁGUNK
9,6 / 10FELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS havonta 12,95 USD

Express Vpn Honlap Az ExpressVPN Kína legjobb VPN-jeinek csillagképviselője annak helyére (Brit Virgin-szigetek) ellenére. A társaság elsősorban arra törekszik, hogy hihetetlen csatlakozási sebességet biztosítson a felhasználók számára anélkül, hogy online biztonságát feláldozza. Az ExpressVPN támogatja az OpenVPN-t, de a PPTP-t, az SSTP-t és az L2TP / IPsec-et is. A titkosításról a rendkívül dicsért AES-256 rejtjel található.  

A társaság semmilyen felhasználási naplót nem vezet, hanem névtelen adatokat naplóz a statisztikák és a szolgáltatás további fejlesztése érdekében. Fontos megemlíteni, hogy ezek a naplók nem képesek azonosítani téged egyénként, vagy meghatározni a tényleges címet. Az automatikus lekapcsoló funkció is ott van. 

Az ExpressVPN jelenleg több mint 3000 VPN szerverrel rendelkezik, több mint 90 országban. Legfeljebb három egyidejű kapcsolatot tesz lehetővé, véd a lehetséges DNS-szivárgásoktól, elfogadja a Bitcoint, és teljes 30 napos pénz-visszatérítési garanciát nyújt, amely több mint elegendő a szoftver teszteléséhez és annak ellenőrzéséhez, hogy megfelel-e személyes igényeinek és elvárásainak..

Olvassa el a teljes ExpressVPN áttekintést

5. Tiszta VPN

Legjobb általános felhasználók számára - Áttekintés
9,4 / 10FELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS havonta 10,95 USD

PureVpn honlap
A PureVPN elismert VPN-szolgáltató, amely elsősorban a kapcsolat sebességére összpontosít anélkül, hogy bármiféle kompromisszumot hozna a biztonság és a magánélet szempontjából, így HD formátumban élvezheti kedvenc video- és audiotartalmát, miközben megkerüli a kínai nagy tűzfalat.. 

A PureVPN lefedi az OpenVPN, PPTP, SSTP, L2TP / IPsec és IKEv2 kapcsolódási protokollokat, és 256 bites titkosítással titkosítja az adatait. Nem tart forgalomnaplókat, de az ExpressVPN-hez hasonlóan rögzít néhány kapcsolódási naplót is, amelyekre nem lehet visszakeresni. A vállalat székhelye Hong Kongban van, amely Kínában egy független különleges közigazgatási régió. 

A PureVPN használatával több mint 2400 szerver áll rendelkezésére összesen 140+ országban. A társaság akár öt egyidejű kapcsolatot is engedélyez, elfogadja a Bitcoin fizetéseket, automatikus megszakítót biztosít, és 31 napos pénz-visszatérítési garanciával rendelkezik.

Olvassa el a Teljes tiszta VPN áttekintést

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

7 + 3 =

map