Hvorfor skal du skjule IP-adressen din?

Hver enhet som kan koble seg til Internett har en IP-adresse. Det er et unikt sett med tall som inneholder informasjon om brukerens beliggenhet. Denne informasjonen er veldig enkel å misbruke av hackere og andre ondsinnede personer. Derfor er det lurt å vite hvordan du skjuler enhetens IP-adresse.


shutterstock_333072581

Dette er grunnen til at du bør vurdere å skjule IP-adressen din:

Forbli anonym

Regjeringer er ikke så glade for at folk prøver å skjule sin online identitet. Den automatiske antagelsen er at de har noe å skjule. Sannheten er imidlertid at IP-adressen din uansett ikke kan avsløre for mye personlig informasjon. Det mest mulig IP-adressen din kan avsløre er din generelle geolokalisering (for eksempel byen du er i), men ikke gaten eller hjemnummeret ditt. Dette er fordi en IP-adresse bare viser plasseringen til din lokale internettleverandør. Imidlertid er det fortsatt mange ting IP-en din indirekte kan avsløre om deg, spesielt hvis du ikke er forsiktig.

Forbedring av sikkerhet og personvern

Som vi nettopp nevnte, kan ikke IP-adressen din røpe for mye om deg. Fortsatt er det mange steder på Internett der IP-en din forblir lagret. Å brikke biter og stykker sammen, nysgjerrige øyne kan lære mye om deg hvis du ikke har vært forsiktig nok. For eksempel er det ganske enkelt å spore foruminnlegg du har skrevet, om anmeldelser av nettsteder, kanskje til og med noen Facebook-sider. Forutsatt at noen skjenker nok tid og krefter på det, er det ingen som ikke kan bli funnet på Internett.

Forhindrer overvåking av annonser

Annonsebyråer, markedsførere og organisasjoner kan enkelt spore aktiviteten din på nettet, som shopping- og surfevaner for å vise deg spesielt målrettede annonser. Hvis du skjuler IP-en din, kan du unngå å bli bombardert med uhyggelig prescient-annonser og forhindre at disse selskapene samler dataene dine. Det er en vinn-vinn-situasjon.

Komme deg rundt stedsbaserte begrensninger

Har du prøvd å streame Netflix USA-innhold utenfor USA? Eller Spotify? Hva med å bruke andre tjenester som bare blokkerer deg fordi du er ute av landet på høytiden eller på forretningsreise? Vel, det er en annen ting du kan unngå ved å maskere IP-adressen din. Med andre ord, hvis du skjuler IP-adressen din, kan du få tilgang til hvilket som helst begrenset innhold.

Forbedre offentlig Wi-Fi-sikkerhet

shutterstock_221255863

Når var sist du var på en kafé eller nesten et hvilket som helst annet offentlig sted som ikke ga gratis Wi-Fi?

Selv om det er en velsignelse å ha tilgang til et gratis trådløst hotspot, gjør de deg sårbar for ondsinnede angrep. Offentlig Wi-Fi er bare ikke sikker nok.

Hackere bruker dem for å overvåke brukeraktiviteten og oppdage utnyttelser de kan bruke for å få mer informasjon om deg. Du må skjule IP-en din hvis du vil beskytte deg selv.

Forhindrer innspilling av båndbredde

Internett-leverandøren din overvåker sannsynligvis trafikken din og bestemmer hvilke nettsteder eller tjenester du bruker. De kan deretter bruke den informasjonen til å strupe båndbredden din hvis du bruker noe de ikke liker. Dette kan redusere søke- eller nedlastningshastigheten drastisk.

Omkjøring av regjeringsbegrensninger

Det er mange offentlige myndigheter som overvåker bruk av Internett. Noen av dem tillater bare tilgang til spesifikt Internett-innhold, og hindrer innbyggerne i å besøke ‘uegnet’ nettsteder. Pakistan, Iran, Saudi-Arabia og Nord-Korea er land beryktet for denne praksisen. Å skjule sin IP er utrolig nyttig for borgere i disse landene som vil ha tilgang til internasjonale sosiale medier eller annet sensurert innhold.

Få billigere spill

woman-with-laptopSelv i 2016 er det fremdeles regionlåst digitalt innhold som spill. Internasjonale spillmarkeder som Steam og Origin tilbyr ganske forskjellige priser til kunder fra forskjellige deler av verden. Ved å falske en IP for å late som du kommer fra et område som kan kjøpe spill billigere, kan du spare en pen krone. Vær imidlertid oppmerksom på at noen av disse tjenestene er kjent for å forby brukere som skjuler IP-ene for dette formålet.

Laste ned og dele filer sikkert

Med at medieinnhold er enklere å få tilgang til og dele enn noen gang, prøver musikk- og filmindustriene desperat å avslutte fildelingstjenester. I noen land overvåkes og begrenses bruken av torrent-tjenester. Vil du ikke bli rammet med et søksmål for å ønske deg å kikke i den siste episoden av et kabelshow noen timer før lufttid i ditt område? Skjul IP-en.

Hvordan skjule din IP-adresse

Så hvis noe av dette er en bekymring for deg, vil du sannsynligvis vite hvordan du kan skjule IP-adressen din. Det er veldig enkelt, den beste måten å gjøre det på er gjennom en VPN. Det er andre metoder, men ingen er like sikre.

Alt du trenger å gjøre er å velge en VPN-tjeneste, abonnere på serviceplanen deres og bare følge instruksjonene. De er så enkle som det blir, egentlig. Det er noen gratis alternativer, men de er vanligvis upålitelige og kan utsette deg for ytterligere risiko. Hvis du i det minste er litt sikkerhetsbevisst, bør du maskere IP-en din så snart som mulig. Lykke til.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

76 − 75 =

map