Pregled ExpressVPN

ExpressVPN je eden izmed najboljših ponudnikov VPN na trgu, ki vam omogoča uporabo interneta na svoj način brez strahu pred ponudniki internetnih storitev, kibernetskimi kriminalci, mednarodnimi vohunskimi omrežji in represivno zakonodajo.


Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2009 v Tortoli, na Britanskih Deviških otokih, zaradi česar je zunaj področja zakonodaje ZDA in EU o obveznem hrambi podatkov, ki mu običajno sledijo sodni pozivi, dopisi o nacionalni varnosti in odredbe o gag..

V tem pregledu ExpressVPN bomo govorili o celotni varnostni nastavitvi tega VPN-ja, pregledali njegove implementirane funkcije in podprte platforme, preverili njegovo sposobnost geo-ponareditve različnih priljubljenih storitev, raziskali njegovo politiko P2P, ocenili njegovo razpoložljivo omrežno strežnik in delovanje ter določili ali nudi dobro vrednost za vaš denar.

Screenshot_18

Hitrost & Izvedba

ExpressVPN je svojim uporabnikom že od prvega dne zagotavljal odlične hitrosti, kar so naši testi potrdili že večkrat. Pomembno je omeniti tudi to, da med testiranjem nismo imeli nobenih nenadnih prekinitev povezav in ni bilo znakov hitrosti dušenja..

Preskus hitrosti ExpressVPN brez vpn

Naša referenčna hitrost pinganja in hitrosti prenosa / prenosa, ki jo je zabeležila naša testna skupina v Beogradu, Srbija.

Preskus hitrosti ExpressVPN s strežnikom vpn miami

Miami strežnik je bil naš najboljši izvajalec s ExpressVPN, saj je ohranil 96,93% naših rekordnih posnetkov.

Preskus hitrosti ExpressVPN z vpn singapure strežnikom

Pri povezavi s Singapurjskim strežnikom smo imeli občutnejši padec (le 31,08% prvotne hitrosti prenosa), vendar je bila povezava še vedno odlično uporabna za pretakanje in spletne igre.

Kot lahko vidite v spodnji tabeli, bo ExpressVPN do te mere vplival na vašo splošno hitrost, v veliki meri odvisno od vaše lokacije in strežnika, s katerim se želite povezati. Naše najvišje hitrosti so bile zabeležene na strežnikih v Miamiju in Denverju, medtem ko Japonska ni bila tako impresivna. Izmed 3.000+ ExpressVPN strežnikov po vsem svetu boste zagotovo našli vsaj enega, ki deluje za vaše trenutne potrebe. Oglejte si našo celotno tabelo za več rezultatov:

LokacijaPing (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)AmerikeNew York San Francisco Miami Denver Vancouver Toronto Mehika EvropaLondon, Združeno kraljestvo Amsterdam Frankfurt Ukrajina Francija Švedska OceanijaPerth Sydney Nova Zelandija AzijaTokio Hong Kong Singapur Indija
125 28,78 1.75
182 23.55 1.2
159 40,68 2.69
162 38.11 2.61
189 15.23 1,25
134 30.55 3.09
240 27.01 1,26
51 23.01 2.82
55 30.28 6.3
39 39.27 6.9
56 36.52 5.25
48 36.12 7.06
62 43.16 6.82
421 8.53 0,78
342 13.88 1,71
356 7.08 0,65
271 1.65 1.65
252 20.94 2,29
219 13.46 1.6
163 19.05 3.21

Podprte platforme

Ker je ExpressVPN vrhunska storitev, kakršna je, ponuja podporo vsem priljubljenim platformam in storitvam, na katere se lahko domislite.

Podjetje ima domače aplikacije za Windows (RT, XP, Vista, 7/8/10), Android (5.0 in novejši), Mac (10.6 - 10.14), iOS (10.0 in novejši), Kindle, Linux (Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, Raspbian (samo 32-bitni) in Arch) ter usmerjevalniki. Na drugi strani so na voljo ročne konfiguracije za Chromebook, brezžične usmerjevalnike, igralne konzole (PlayStation, Xbox, Nintendo Switch ...) in pretočne medije (Kodi, Roku, Amazon Fire TV, Chromecast…). Na koncu so še razširitve brskalnika za Chrome in Firefox.  

ExpressVPN na vse naprave

Seznam podprtih usmerjevalnikov vključuje:

 • Aplikacija ExpressVPN - Asus RT-AC56 (U / R / S), Asus RT-AC68U, Asus RT-AC87U, Linksys EA6200, Linksys WRT1200AC, Linksys WRT1900AC (S), Linksys WRT3200ACM, Netgear R6300 in Netgear Nighthawk R7000.
 • Ročna nastavitev - Asus (drugi modeli), D-Link, DD-WRT, Netduma, Sabai, Tomato, TP-LINK in Xiaomi.

Na uradnem spletnem mestu so izčrpne vadnice, ki vam bodo pomagale namestiti aplikacijo ali konfigurirati vaš VPN ročno.

ExpressVPN omogoča do 5 sočasnih povezav (vključno z virtualnimi stroji), vendar lahko kupite dodatno licenco za povezavo več naprav. Upoštevajte, da lahko programsko opremo namestite na neomejeno število različnih naprav, vendar jih lahko hkrati uporablja le 5. Lahko pa preprosto nastavite usmerjevalnik VPN s pomočjo aplikacije ExpressVPN in povežete toliko naprav, kot jih potrebujete.

Strežniki

Trenutno ima ExpressVPN več kot 3.000 strežnikov na 160 lokacijah strežnikov VPN in 90+ državah. Uradno spletno mesto vam omogoča filtriranje določenih strežnikov po državi ali mestu. Upoštevajte, da nimajo vsi strežniki na voljo vse protokole za povezavo, zato se prepričajte, da izbrana možnost podpira vaše priljubljene. Če načrtujete potovanje na Kitajsko, lahko tukaj izvedete vse o potencialni sposobnosti ExpressVPN-a, da zaobide močno cenzuro..

Poleg gole kovine ima ExpressVPN tudi določeno število virtualnih lokacij strežnika VPN. Ko se povežete z virtualno lokacijo, bo vaš promet preusmerjen prek strežnika, ki je bližje vam. IP bo še vedno na voljo v državi, ki jo izberete, vendar boste uživali v boljši in hitrejši povezavi. Na spletnem mestu je popoln seznam lokacij z virtualnimi strežniki. Spodaj so uporabljeni virtualni strežniki, ki vam omogočajo dostop do zahtevnejših lokacij, hkrati pa ohranjajo hvaljeno kakovost povezave ExpressVPN.

expressvpn vmesnik

ExpressVPN ima široko mrežo 3.000+ strežnikov v 90+ državah. Strežnike lahko izberete ročno, če želite pretakati geo-zaklenjeno vsebino ali pa pustite, da programska oprema izbere optimalno možnost za večje hitrosti prenosa.

Poleg svoje široke mreže strežnikov VPN Express zagotavlja svojim uporabnikom tudi funkcijo SmartDNS kot lep bonus. Njegova storitev MediaStreamer vam omogoča, da optimizirate svojo izkušnjo pretakanja z uporabo v aplikaciji usmerjevalnika ExpressVPN. Vendar morate preveriti in posodobiti vdelano programsko opremo usmerjevalnika, saj MediaStreamer deluje samo na DD-WRT 1.3.1 in >Različice OpenWrt 1.5.1 aplikacije za usmerjevalnik.

ExpressVPN nima statičnih ali namenskih IP-jev, ampak svoje dinamične IP-je sproti vrti. Podjetje nam ne daje določenega števila naslovov, ki jih imamo na voljo, vendar v uradnih pogostih vprašanjih piše, da vsak strežnik vsebuje tisoč IP-jev.

Varnost & Varnost

Najprej ExpressVPN uporablja šifro AES-256, ki jo uporabljajo tudi ameriška vlada in varnostni strokovnjaki po vsem svetu. Na to se sklicujejo podjetja, ko omenjajo šifriranje "vojaškega razreda" ali "bančnega razreda". Z drugimi besedami, trenutno nimamo tehnologije, ki je potrebna za zlom 256-bitnih tipk, ki jih ustvari programska oprema.

Poleg tega ima ExpressVPN tudi popolno tajnost naprej, kar pomeni, da se za vsako posamezno sejo ustvari nov varnostni ključ. Tudi če bi vaš zasebni ključ nekako odkrili, bi lahko prestopniki prestregli vaš promet le v določeni seji. Naslednja seja bi ustvarila drugačen ključ, zaradi česar bi bila prejšnja popolnoma neuporabna. Programska oprema samodejno ustvari nov ključ vsakih 60 minut.

expressvpn protokoli

Odjemalec ExpressVPN vam omogoča preklapljanje med različnimi protokoli za povezavo, odvisno od vaših trenutnih potreb. Vedno priporočamo uporabo OpenVPN-a, vendar ima L2TP tudi svojo uporabo.

Ko gre za povezave s protokoli, Express podpira OpenVPN (TCP / UDP), IKEv2 / IPsec, PPTP in L2TP. Kot smo že omenili v tem pregledu ExpressVPN, vsi strežniki ne podpirajo vseh protokolov, zato se prepričajte, da ima izbrana lokacija možnost, ki jo iščete, preden se povežete. Lahko pa pustite, da odjemalec izbere najboljši strežnik in protokol za vas glede na vašo hitrost in želeno raven varnosti.

Kot vedno priporočamo uporabo privzetega protokola (OpenVPN), saj je daleč najbolj varna od možnosti, ki so na voljo. Nastavitve šifriranja ExpressVPN za OpenVPN so naslednje:

 • Podatkovni kanal - Simetrična shema šifriranja s ključnim pogajanjem, ki uporablja izmenjavo eliptične krivulje DH.
 • Nadzorni kanal - AES-256-CBC s preklopom SHA-512 in stiskanjem RSA-4096.Screenshot_19

ExpressVPN izvaja svoj lastniški DNS na vsakem strežniku, šifriranem prek 256-bitnih tipk. To pomeni, da se podjetje ne zanaša na DNS tretjih oseb, ki morda ne nudijo enake stopnje zaščite kot vaš VPN. Lastniški DNS na vsakem strežniku je še posebej uporaben za dostopne točke Wi-Fi na območjih z visokim tveganjem, kot so kavarne in letališča. In končno, ExpressVPN uporablja tako imenovani DNS »zero-knowledge«, kar pomeni, da vaši osebno prepoznavni podatki ne bodo nikoli shranjeni na nobenem strežniku. Poleg tega je podjetje TrustedServer featu

možnosti naprednih nastavitev expressvpn

Zavihek Napredne nastavitve vam omogoča uporabo povezljivosti IPv6, omejitev prometa na strežnikih DNS ExpressVPN, prilagajanje počasnejših povezav, izbiro želenega jezika in izmenjavo določenih informacij s podjetjem, če želite pomagati izboljšati svojo storitev.

re odstrani trde diske s strežnikov ExpressVPN (delujejo samo na RAM-u), tako da na trdih diskih nikoli ne piše nič, vsi podatki pa se po vsakem ponovnem zagonu popolnoma obrišejo..

ExpressVPN vam omogoča tudi razdelitev tunelov, če želite iz zaščite VPN izključiti določen promet. To vsekakor ne priporočamo, če ravnate z občutljivimi podatki, hudourniki ali prenosi.

expressvpn test Ipleak net

Ipleak.net ni pokazal nobenih puščanj IP ali DNS, kar pomeni, da je bil naš resnični naslov IP ves čas testiranja zamaskiran in nihče ni mogel povezati naše prave lokacije z našim spletnim prometom.

Končno vse stranke dobijo zanesljiv avtomatski killswitch, ki bo vašo povezavo varoval, če:

 • se odločite za preklop omrežij;
 • vaš signal začne utripati;
 • damo računalnik v spanje ali zaprete prenosni računalnik;
 • vklopite ali izklopite povezavo;
 • vaš ponudnik internetnih storitev doživi trenutek izpada.expressvpn Test puščanja IP

  Ipleak.org je identificiral naš ponarejeni IP v Združenih državah Amerike, vendar ni mogel zaznati pravega IP v Srbiji.

Beleženje & Zasebnost

Kot je omenjeno v pregledu ExpressVPN, se podjetje nahaja na Britanskih Deviških otokih, ki imajo svoj notranji zakonodajni organ, čeprav je britansko čezmorsko ozemlje. Glede na to BVI nima obveznih zakonov o hrambi podatkov, kar pomeni, da nihče ne more prisiliti podjetja, da beleži in shranjuje vaše občutljive podatke in jih pozneje zahteva..

ExpressVPN nikoli ne bo beležil vašega:

 • Zgodovina brskanja
 • IP naslovi (vir / VPN)
 • Zgodovina brskanja
 • Metapodatki ali cilj prometa
 • DNS poizvedbe

Po drugi strani bo podjetje zbralo vaše:

 • E-poštni naslov in način plačila, pridobljen pri ustvarjanju računa
 • Aplikacije in aktivirajte različice aplikacij
 • Datumi (vendar ne časi), ko ste se povezali s storitvijo
 • Vaša izbira lokacij VPN
 • Prenos podatkov na dan (v MB)

Kot vidite, zbranih podatkov ni mogoče uporabiti za pozitivno identifikacijo kot uporabnika in / ali povezovanje katere koli uporabe VPN z vašim računom.

ExpressVPN zbira zgoraj omenjene podatke, da odpravi morebitne tehnične težave, svojim strankam zagotovi tehnično podporo in svojim inženirjem omogoči, da prepoznajo in uspešno odpravijo morebitne težave z omrežjem..

V nadaljevanju podjetje nikoli ne bo beležilo in shranjevalo dnevnikov vaših dejavnosti in povezav, vendar bo ohranilo nekaj informacij, ki vam omogočajo, da vam zagotovi svojo storitev in odpravi morebitne težave.

Pretakanje

Ker je ExpressVPN eden najboljših VPN-jev zunaj, lahko zaobidete stroge geo-omejitve, ki jih izvajajo priljubljene pretočne platforme. To vključuje Netflix US, Hulu, BBC iPlayer in Amazon Prime. Odklenete lahko tudi določena spletna mesta, ki bi jih lahko blokirala v državah, ki izvajajo stroge cenzorske ukrepe (Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, Twitch in številne druge).  

Pretok ExpressVPN

Spoštljive storitve VPN ne morejo dovoliti prenatrpanosti njihovih strežnikov, zato nikoli ne boste doživeli padcev hitrosti zaradi prenaseljenih in preprodanih strežnikov. Poleg tega podjetje ponuja neomejene hitrosti, pasovno širino in preklapljanje strežnikov, kar zagotavlja optimalno izkušnjo pretakanja po nekaj preizkusnih obdobjih & napaka.

Priljubljene storitve pretakanja trenutno vodijo vsesplošno vojno proti VPN-jem, pooblaščencem in podobnim programskim rešitvam, namenjenim odblokiranju njihove vsebine v državah, ki so na črnem seznamu. Tako lahko strežniki, ki lahko danes odklenejo Netflix US, to sposobnost izgubijo že jutri in obratno. Če želite ostati korak pred ukrepom za blokiranje, se lahko vedno obrnete na podporo uporabnikom ExpressVPN in se pozanimate o optimalnih strežnikih za vsako platformo.

Torrenting

Kot smo že omenili v tem pregledu ExpressVPN, podjetje ne omejuje vaše pasovne širine, hitrosti in preklopa na strežnik, zaradi česar je idealna izbira za skupno rabo datotek P2P. Poleg tega je hudourništvo dovoljeno na vseh strežnikih, zato vam ni treba skrbeti, da ne najdete primernega strežnika za vašo geografsko lokacijo.

Na uradni spletni strani ExpressVPN navaja, da njena programska oprema ni zasnovana tako, da bi se izognila trditvam o avtorskih pravicah in ljudem pomagala pri nalaganju avtorskih pravic. Vendar podjetje v resnici nima načina prepoznavanja vašega prometa P2P, saj ne spremlja in ne beleži vaših spletnih sej.

Načrti & Cenitev

1 mesec3 mesece6 mesece1 leto2 leta

1 mesec 12.953 mesecev / 6 mesecev $ 9.991 leto 8.322 let /

Ena največjih pomanjkljivosti programske opreme ExpressVPN je njena visoka cena. Govorimo pa o premium izdelku, tako da je cena na splošno upravičena. Stroški mesečne naročnine 12,95 USD, vendar daljši načrti vsekakor omogočajo, da prihranite nekaj denarja. Glede na to 6-mesečna naročnina stane 9,99 USD na mesec (zaračunano 59,95 USD na vsakih 6 mesecev), letna možnost pa se ceni po ceni 6,67 USD na mesec in ima 3 proste mesece (99,95 USD vsakih 15 mesecev). 

ExpressVPN ne ponuja brezplačnih preskusov, zagotavlja pa velikodušno 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, kar je več kot dovolj, da preizkusite programsko opremo in preverite, ali deluje za vas. Sprejeti načini plačila vključujejo kreditne kartice (MasterCard, Visa, Discover, American Express, Visa Electron, JCB in Diners Club International), PayPal, Bitcoin in druge metode (UnionPay, Alipay, Klarna, iDEAL, Giropay, WebMoney, Interac Online , Yandex Money, OneCard, Mint, Maestro, Carte Bleue, FanaPay in še več).

Screenshot_20

Podpora

Če obsežen odsek s pogostimi vprašanji in številni priročniki za nastavitev in odpravljanje težav ne rešijo vaše trenutne težave ali vam odgovorijo na vprašanja, se lahko obrnete na podporo strankam ExpressVPN, tako da pošljete e-poštno sporočilo na [email protected] in vložite potrdilo o podpori na uradno spletno mesto ali pogovor s katerim od predstavnikov podpore, ki uporablja funkcijo klepetanja v živo.

Možnosti podpore expressvpn

ExpressVPN vam omogoča, da se obrnete na njegovo skupino za podporo strankam od same stranke. Od podjetja, ki je prvo uvedlo podporo 24/7 za svoje stranke, nismo pričakovali nič manj.

ExpressVPN je bilo prvo VPN podjetje, ki je uvedlo 24/7 podporo strankam. Med pogovorom z osebjem smo prejeli vse odgovore, ki smo jih iskali, in s človekom smo se lahko pogovorili v nekaj sekundah. Poleg tega, da so odzivni in prijazni, so predstavniki podpore tudi zelo dobro poznani in strokovni.

Prosilci ExpressVPN & Slabosti

Za konec tega pregleda ExpressVPN, tukaj je kratek pregled funkcij, ki so nas zbudile, in vidike storitve, ki bi lahko uporabili nekaj izboljšav.

Prednosti

 • Odlične hitrosti in stabilne zmogljivosti
 • Trdna varnostna nastavitev s šifro AES-256
 • Popolna tajnost naprej
 • TrustedServer tehnologija
 • Politika ničelnih dnevnikov z ničelnim znanjem DNS
 • Lastniški DNS na vsakem strežniku
 • Split tuneliranje
 • 3.000+ strežnikov na 160 lokacijah in 90+ državah
 • Neomejene hitrosti, pasovna širina in menjava strežnika
 • Odličen za pretakanje in hudourništvo
 • MediaStreamer
 • Deluje z vsemi večjimi geo-zaklenjenimi platformami
 • 24/7 podpora strankam
 • Klepet v živo
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Slabosti

 • Draga
Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

8 + 2 =

map