Az online névtelenség előnyei

Mint valószínűleg tudod, a VPN számos szempontból jó - kezdve az egyébként korlátozott webhelyek feloldását (általában földrajzi, politikai és egyéb korlátozások miatt) az általános online biztonság és magánélet javításához. A VPN-k lehetővé teszik, hogy anonim maradjon az interneten. Manapság életed nagy része az online birodalomba szivárog, és a szivárgás nagy részét magunk is elvégzzük - különösen a közösségi médián, információn, képeken, videókon és életünk más kivonatain keresztül. De ez nem azt jelenti, hogy a névtelenség már nem fontos - sőt, manapság valószínűleg sokkal fontosabb, mint valaha.


Az online névtelenség előnyei 1

Sokan úgy érzik, hogy ha nincs mit elrejteni, akkor nem kell igazán aggódniuk a névtelenség miatt. De emlékszel arra, amit Edward Snowden mondta néhány évvel ezelőtt? "Még akkor is, ha nem csinálsz rosszat, figyelnek és rögzítenek." Be kell vallanod, ez nem kellemes megvalósítás. Manapság bármely ügynökség vagy magánszemély, akár kormányzat tagjai, akár nem, meglepően könnyedén és meglehetősen olcsón is figyelemmel kísérheti online tevékenységeit, tehát a monitorozás természetesen sokkal szélesebb körű. Ez a tény önmagában, és az a tény, hogy annak ellenére, hogy online tevékenysége teljesen ártatlan, meglehetősen kellemetlen érzést keltsen, és ez az egyik fő oka annak, hogy az emberek a VPN-ekhez és más technológiákhoz fordulnak, remélve, hogy ez megóvja magánéletüket és őket, nos, névtelenül.

Ezen túlmenően számos más oka van annak, hogy érdekli az adatok névtelensége és adatainak, valamint a forgalomnak az adatvédelme.

A szólásszabadság

Manapság senkinek semmit nem mondhat el senkinek anélkül, hogy fennmaradna és a következményekkel szembesülhet. Lehet, hogy nem számít nagy dolognak, ha olyan országokban élsz, ahol a szólásszabadság alapvető emberi jog, de vannak olyan helyek a világon, ahol börtönbe kerülhet azért, mert rossz dolgokat mondanak a rossz emberekről. Azt is gondolhatja, hogy az álnév mögé bújva és az eseti e-mail fiókkal való regisztrációnak elegendő védelemnek kell lennie, ám ez nem az, főleg azért, mert az Ön IP-címe, amelyen keresztül könnyen nyomon követhető. A VPN-szolgáltatások megváltoztatják az Ön IP-jét, vagy, még jobb, ha új, általában egy távoli földrajzi helyhez rendelt hozzárendelnek, ezáltal megadva a szabadságot, hogy bármit megmondhasson, bármilyen közösségi médiaplatformon, megjegyzéseknél vagy fórumán.

Szabad mozgás

Itt a „mozgás” alatt nem feltétlenül értjük a fizikai világban való mozgást, hanem az online birodalomban. Ha névtelen vagy, bármilyen webhelyet elérhet, és senki sem fogja tudni, hogy ott járt. Senki sem fogja beszerezni a nyilvántartását, és azt mondhatja: „Lásd uram, a múlt hónap azon napján, amikor meglátogattál egy árnyékos felnőtt webhelyet, vásároltad ezt a kínos terméket egy online áruházból, és kifejezték támogatását e megkérdőjelezhető cél elérése érdekében.”

Online személyiség létrehozása

Az online névtelenség előnyei 2Bármely ok is van egy online személyiség felépítésére, amely nemcsak különbözik attól, amelyben „a valós világban van”, hanem teljesen anonim is, és nem vezethető vissza Önhöz, az olyan technológiáknak köszönhető, mint a VPN-k. Bárki lehet, akit online akarsz, ha névtelen vagy, és a két személy soha nem ütközne egymással. Egyesek szeretik online életét elkülöníteni a mindennapi valóságtól, függetlenül attól, hogy közös hobbiról és érdeklődési körről vagy tevékenységekről beszélünk, amelyekről nem akarja, hogy mindenki tudjon, bármilyen okból. Amíg ez természetesen nem illegális.

Személyes biztonság

Az online névtelenség azt is jelenti, hogy védelem alatt áll a hackerek, a snoopers és a figyelők ellen. Mint már korábban elmondtuk, manapság az emberek hajlamosak túl sok életük megosztására az online világban. Nyilvánvaló, hogy ha az alapvető adatai, például név, nem, életkor, hely, iskola, munka, családi állapot, család és egyéb adatok ilyen módon kerülnek nyilvánosságra, kitetted magad potenciális károknak. A névtelenség megvédi Öntől azáltal, hogy biztosítja, hogy senki sem tudja megtudni, ki vagy, hol él, és így tovább.

Adat védelem

Az online névtelenség az adatbiztonság szempontjából is fontos. Személyes adatai nem tűnhetnek számodra fontosnak vagy értékesnek, ám minden bizonnyal túlságosan sokféle rossz fiú, csak arra vár, hogy a web sötét sarkában feltárja hitelkártya-adatait, tranzakcióit, banki adatait, személyes adatait és így tovább. tovább.

Az online névtelenség előnyei 3Nyilvánvaló, hogy sok előnye van az online adatvédelemnek és névtelenségnek. Megteheti az összes szükséges intézkedést, megvédheti magát jelszavakkal, vigyázzon arra, amit megoszt, és kivel, de ez csak bizonyos mértékig védi Önt. Szerencsére vannak olyan módok, amelyek segítenek elérni a teljes anonimitást, és az egyik leghatékonyabb a VPN.

A VPN-k számos okból értékesek, és a legfontosabb a biztonság. Az adatok titkosítva vannak, és a forgalom védett. Ennél is fontosabb, hogy a VPN biztosítja névtelenségét. Ennek sikerül azáltal, hogy elrejti a valódi IP-címét (és ezzel a helyét és személyazonosságát), valamint egy titkosított alagút létrehozásával, amelyen keresztül az összes forgalma áthalad. Teljes online szabadságot élvez, a hozzáférést bármihez, amit akar, elmondhatja, amit akar, és megteszi, amit akar, és valódi személyazonosságának értékes védelmét is élvezheti..

Rendkívül fontos megjegyezni, hogy a névtelenségre csak a VPN-n keresztül kell törekednie a rendszeres, legális tevékenységekhez. A VPN illegális dolgokhoz való használatát egyetlen VPN szolgáltató sem támogatja, illetve nem tolerálja, nem is beszélve arról, hogy etikátlan. Mint mondtuk, mindenkit nyomon lehet követni, és ezért mindenkinek meg kell védenie magánéletét, de ez az egyetlen motiváció az online névtelenség iránti vágyhoz..

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

4 + 6 =

map