Bízhatok a VPN-ben?

Számos oka van annak, hogy az emberek miért választják a VPN szolgáltatásokat. A legnépszerűbb a korlátozott tartalomhoz való hozzáférés és a webhelyek feloldásának képessége, természetesen, de erre természetesen nem az eredeti VPN-k készültek. A VPN-k a biztonságról és a magánéletről szólnak. Ez a technológia lehetővé teszi az Ön biztonságos online működését, ami napjainkban egyre nehezebbé válik, amikor a hackerek és más „rosszfiúk” típusú ügynökségek folyamatosan kifinomultabb módszereket dolgoznak ki az ön személyes adatainak megtámadására és az online tevékenységek kémkedésére..


Biztonságos Böngészés

A VPN-ket úgy tervezték, hogy megvédjék adatait és forgalmát a nem kívánt megjelenésektől, valamint az azokból származó mindenféle manipulációtól és visszaéléstől. Ez a technológia olyan alagútként működik, amelyen keresztül a forgalom titkosítva zajlik, így senki sem, kivéve Ön és a VPN szolgáltatója, nem tudja, mi a feladat. És pontosan ott fekszik a dilemmád - hogyan bízhatom abban, hogy a VPN-én nem kémkedjek a forgalomra, saját hasznukra használhatom fel, eladhatom marketingcégeknek, vagy ami még rosszabb? Van-e valami biztos benne, és ha nem, hogyan tudom megvédeni magamat?

A helyzet az, hogy néhány VPN szolgáltatás feltétlenül megérdemli a bizalmát, és néhányat minden áron el kell kerülni. Ha nem akarja, hogy szuperparanoidák legyenek, és hajlandó kifejezni a szót, úgy gondoljuk, hogy ezek jelenleg a legjobb és legmegbízhatóbb VPN-k az üzletben. Mi teszi őket megbízhatóvá? És honnan tudja biztosan, hogy nem kémkednek a forgalmán, és tiltott, vagy legalábbis erkölcstelen cselekedeteket csinálnak vele? Az online biztonság és adatvédelem szempontjából a bizalomról szól. Bízol abban, hogy a hotspot legitim, bízol abban, hogy az internetszolgáltató becsületes és etikus, és nem adja el adatait harmadik személyeknek stb. Ugyanez a helyzet a VPN szolgáltatókkal - egyszerűen el kell döntenie, hogy bízik-e benne. Ez azonban semmiképpen sem jelenti a vak bizalmat. Először el kell végeznie a házi feladatot, és adunk néhány tippet és útmutatást, amelyek segíthetnek ebben a folyamatban. Mielőtt ezt megtennénk, derítsük ki egy dolgot:

Miért van szüksége VPN-re??

Bízhatok a VPN-benHa csak VPN-szolgáltatásra jelentkezett, hogy csak műsorokat nézhessen az USA Netflix vagy Hulu oldalán, vagy hozzáférjen olyan webhelyekhez, amelyek bármilyen oknál fogva korlátozzák Önt, valószínűleg nem foglalkozik a biztonság vagy a magánélet - de valójában lenni. Mindenekelőtt mindenkinek a lehető legbiztonságosabbnak és anonimnak kell maradnia manapság. Másodszor, a tartalomszolgáltatások, mint például a Netflix, nem pontosan őrültek a VPN-rel és azok tartalmával kapcsolatban, ezért továbbra is meg kell találnia egy VPN-szolgáltatót, amely lehetővé teszi, hogy megtegye azt, amit akar (azaz túlzott TV-műsorok nézése). megígéri, hogy nem mondja el senkinek, hogy VPN-en keresztül csinálja. Ennek érdekében a VPN szolgáltatónak biztosítania kell a forgalom szuper biztonságát és titkosítását, valamint az Ön személyes adatainak védelmét..

Ami a következő leggyakoribb okhoz vezet, miért használják az emberek a VPN-t, ami szerény véleményünk szerint a legfontosabb ok, de mit tehetünk ... Egyébként: biztonság és magánélet. Ha azt akarja, hogy VPN-je megóvja a forgalmat a snooperektől és a hackerektől, valamint személyazonosságát a különböző betolakodóktól, követőktől és ügynökségektől, akkor határozottan választania kell egy VPN-szolgáltatást, amely ezt garantálja. Szerencsére sokan vannak odakint, például a NordVPN (itt olvashatja el a NordVPN áttekintésünket), amelyek nemcsak a legkorszerűbb titkosítást kínálják, hanem ígérik, hogy adatait senkinek sem adják el..

Ez visszahozza az óra kérdését: hogyan tudhatom, hogy bízhatok-e a VPN-én?

Kutatás, kutatás, kutatás

Nyilvánvaló, hogy egy VPN-szolgáltatás iránti elkötelezettség előtt el kell végeznie néhány kutatást. Fárasztó feladatnak tűnik, de valójában nem kell, hogy legyen. Van néhány szempont, amelyet figyelembe kell venni a magán VPN kiválasztásakor, például a sebesség, a teljesítmény, a megbízhatóság, az ügyfélszolgálat, a kiszolgálók száma stb., De a mai témában a legtöbbet számít a biztonság és a magánélet.

Biztonságos adatokAmikor a VPN-ről és a biztonságról beszélünk, akkor valójában a titkosításról és a protokollokról beszélünk. Ha nem vagy speciálisan hozzáértő, akkor ezek a szavak valószínűleg félelmetesnek és megérthetetleneknek tűnnek, de alapvetően azt jelentik, hogy egy szolgáltatási szintre számíthatnak a biztonság. Emlékszel a második világháború és a hidegháború történeteire, amikor a seregek és a katonák kódokkal kommunikáltak egymással, hogy az ellenség nem tudta megtudni, miben állnak? Nos, az adataival hasonló. A VPN használatával minden adat titkosítva lesz, így senki sem tudja, kivéve a titkosítási kulcsot tartó személyt. Ez a VPN-nél a legfontosabb dolog, és nagyjából minden VPN-szolgáltató jól, vagy legalábbis ésszerűen jól csinálja.

A magánélet védelme azonban egy másik kérdés, és ebben a kérdésben pozitív vagy negatív módon oldódik meg a megbízhatóság kérdése. Megbízhatok-e a VPN-kapcsolatom a magánélet védelme érdekében a többitől, de magát a VPN-től is? A kérdés kulcsa az apró dolgokban rejlik, amelyeket az iparban naplóknak hívnak. A naplók alapvetően az Ön tevékenységének nyilvántartásai - mikor csatlakoztál, mennyi ideig és milyen szerverhez, milyen webhelyeket látogattál meg, milyen adatokat küldtél és fogadtál, letöltöttek valamit, valami nem pontosan legálisat csináltál, és hamar.

Egyes VPN-szolgáltatók egyáltalán nem vezetnek naplókat. Néhány naplót tart, általában „ártatlan” dolgokról, például a kapcsolattartási időkről és azok időtartamáról, olyan dolgokról, amelyek nem igazán érdekelnek, ha rögzítik vagy nem, és mások minden naplót őrzik örökre vagy egy meghatározott ideig. A naplók problémája az, hogy ha egy VPN-szolgáltató megőrzi őket, akkor a hatóságok kérhetik őket, és a törvény kötelezi őket arra, hogy feladja.

Nyilvánvalóan nem akarja regisztrálni egy olyan VPN-szolgáltatót, amely naplózza az internethasználatát, majd esetleg bekapcsol. Akkor is, ha nem tesz valami tiltott online, továbbra is anonimnak kell maradnia, és a magánélet sértetlen. Végül is éppen ezért van szüksége VPN-re! Nem tudjuk megtudni, hogy a naplókat vezetõ VPN-szolgáltatónak van-e valamilyen célja, mondjuk csak azt, hogy el akarjuk kerülni ezeket, és lépjünk tovább. Ugyanez vonatkozik azokra, akik „csak bizonyos naplókat vezetnek” vagy „azokat a naplókat vezetik, amelyeket a törvény előír.” Nagyjából ugyanaz a dolog.

A számítógép védelmeA következő lépés annak meghatározására, hogy bízhat-e egy adott VPN-szolgáltatóban, megtanulja, hogyan lehet megismerni egy vállalat naplózási irányelveit. Sok esetben egy olyan VPN-társaság, amely szigorú bejelentkezési szabályt nem követ, nagyon világossá teszi ezt weboldalán, mivel ez a szolgáltatás az egyik legjobb tulajdonság, és természetesen meg akarják mutatni. Még akkor is, ha a webhely „NO LOGS EVER!” Sikoltozik, érdemes megnézni ezt. Menj, olvassa el a feltételeket & Feltételek - nem hazudhatnak azokban. Egy másik dolog, amit megtehetsz, - kérdezz. Ezen szolgáltatások közül soknak van élő csevegési lehetősége is, így gyorsan és egyszerűen megismerheti naplózási politikájukat.

A naplózáson alapuló politika mellett a földrajzra is ügyelnie kell. Egyes szolgáltatók olyan országokban találhatók, amelyekben nincsenek adatmegőrzési törvények, és ezek általában népszerűek a felhasználók számára, akik extra adatvédelmet, biztonságot és névtelenséget keresnek. Ne támaszkodjon azonban túlzottan a földrajzra. Az Ön országának bűnüldöző szervei, a nemzetközi bűnüldöző szervek és még a magán ipari csoportok mindenféle nyomást gyakorolhatnak a társaságra, függetlenül attól, hogy hol található..

Mint láthatja, nagyjából az átláthatóságra és a naplózásra vonatkozó politikáról szól. Ugyanakkor csak azért, mert a szolgáltató átlátható feltételekkel rendelkezik & Feltételek és ígéretek, hogy nem tartanak naplókat, ez nem azt jelenti, hogy automatikusan regisztrálnia kell velük. Van néhány más szempont, amelyet figyelembe kell venni, például a technológia. Egy olyan vállalat, amely nem rendelkezik a legmodernebb technológiával, egyszerűen nem képes fenntartani a biztonsággal és a magánélettel kapcsolatos ígéreteit. Számos hamis, éjszakánként futó VPN van egy szerverrel vagy kettővel, valamint rossz technológiával, amelyek rendkívül hajlamosak a támadásokra és a meghibásodásokra, és semmilyen módon nem tudják biztonságban tartani és névtelenül. Mindig keressen jól bevált VPN-szolgáltatókat, nagy tapasztalattal, kiváló háttér-technológiával, katonai szintű titkosítással és sok szerverrel a világ minden tájáról.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 4 = 3

map