Miért rejtené el az IP-címét?

Minden eszközhöz, amely képes csatlakozni az internethez, van IP-címe. Ez egy egyedi számkészlet, amely információkat tartalmaz a felhasználó helyéről. Ezt az információt a hackerek és más rosszindulatú személyek nagyon könnyen visszaélhetnek. Ezért érdemes tudni, hogyan lehet elrejteni az eszköz IP-címét.


shutterstock_333072581

Így érdemes megfontolnia az IP-cím elrejtését:

Maradék névtelen

A kormányok nem túl boldogok, hogy az emberek megpróbálják elrejteni online identitásukat. Az automatikus feltételezés az, hogy van mit rejteni. Az igazság az, hogy az Ön IP-címe egyébként nem tár fel túl sok személyes információt. Az Ön IP-címe leginkább az általános földrajzi helyzetét képes feltárni (például a város, amelyben tartózkodik), de nem az utca vagy az otthoni számot. Ennek oka az, hogy egy IP-cím csak a helyi internetszolgáltató helyét mutatja. Ugyanakkor még mindig sok olyan dolog van, amelyet az Ön IP-je közvetett módon felfedhet rólad, különösen, ha nem vagy óvatos.

A biztonság és a magánélet javítása

Mint már említettem, az IP-címe nem sokat fedhet fel rólad. Ennek ellenére sok helyen vannak az interneten, ahol az Ön IP-jét továbbra is tárolják. A darabok és darabok összeillesztése mellett a kíváncsiskodó szemek sok mindent megtudhatnak rólad, ha nem voltál elég óvatos. Például elég könnyű nyomon követni az Ön által írt fórumbejegyzéseket, vásárlási webhelyek véleményét, esetleg néhány Facebook oldalt is. Ha valaki elég időt és erőfeszítést igényel bele, senki sem található meg az interneten.

A hirdetésfigyelés megakadályozása

A hirdetési ügynökségek, a marketingszakemberek és a szervezetek könnyen nyomon követhetik online tevékenységeit, például vásárlási és böngészési szokásait, hogy kifejezetten célzott hirdetéseket jelenítsen meg. Ha elrejti IP-jét, elkerülheti a gonoszan korábbi hirdetések bombázását, és megakadályozhatja, hogy ezek a vállalatok felhalmozzák az Ön adatait. Ez mindenki számára hasznos helyzet.

Megkerülni a helyfüggő korlátozásokat

Megpróbálta-e a Netflix USA-tartalmát az államokon kívüli streamingre továbbítani? Vagy Spotify? Mi lenne más olyan szolgáltatás használatával, amely csak blokkolja Önt, mert nyaralásra vagy üzleti útra nem tartózkodik? Nos, ez egy másik dolog, amelyet elkerülhet az IP-cím elrejtésével. Más szavakkal, ha álcázza IP-címét, akkor bármilyen korlátozott tartalomhoz hozzáférhet.

A nyilvános Wi-Fi biztonság fokozása

shutterstock_221255863

Mikor volt utoljára kávézóban vagy szinte bármilyen más nyilvános helyen, ahol nem volt elérhető ingyenes Wi-Fi?

Noha áldás az ingyenes vezeték nélküli hotspot elérése, ők veszélyeztetik a rosszindulatú támadásokat. A nyilvános Wi-Fi csak nem elég biztonságos.

A hackerek a felhasználók tevékenységének figyelemmel kísérésére és kihasználásokra törekednek, amelyekkel további információkat szerezhetnek rólad. El kell rejtenie IP-jét, ha meg akar védeni magát.

A sávszélesség csökkentése

Internet szolgáltatója valószínűleg figyeli a forgalmat, és meghatározza, hogy mely webhelyeket vagy szolgáltatásokat használja. Ezután felhasználhatják ezeket az információkat a sávszélesség csökkentésére, ha valami olyat használnak, ami nem tetszik. Ez drasztikusan csökkentheti a böngészést vagy a letöltési sebességet.

A kormányzati korlátozások megkerülése

Rengeteg kormányzati ügynökség figyeli az internethasználatot. Néhányuk csak bizonyos internetes tartalmakhoz fér hozzá, megakadályozva az állampolgárokat abban, hogy „alkalmatlan” webhelyekre látogassanak. Pakisztán, Irán, Szaúd-Arábia és Észak-Korea olyan országok, amelyek hírhedtek e gyakorlat miatt. Az IP elrejtése hihetetlenül hasznos ezen országok polgárai számára, akik hozzáférni akarnak a nemzetközi közösségi médiához vagy más cenzúrázott tartalomhoz.

Egyre olcsóbb játékok

woman-with-laptopMég 2016-ban is vannak régiókhoz kötött digitális tartalmak, például játékok. Az olyan nemzetközi játékpiacok, mint a Steam és az Origin, eltérő árakat kínálnak a világ különböző részein található ügyfelek számára. Ha meghamisít egy IP-t úgy, mintha egy olyan régióból származná, ahol olcsóbban vásárolhat játékokat, akkor egy szép fillért takaríthat meg. Vigyázzon, bár ezek közül a szolgáltatások közül egyesek tiltják a felhasználókat, akik e célból elrejtik IP-jüket.

Fájlok letöltése és biztonságos megosztása

Mivel a médiatartalom könnyebben hozzáférhető és megosztható, mint valaha, a zene- és filmipar kétségbeesetten próbálkozik a fájlok megosztására irányuló szolgáltatások megszakításával. Egyes országokban a torrent szolgáltatások használatát szigorúan ellenőrzik és korlátozzák. Nem akarja, hogy perekkel keressék a legutóbbi kábelshow-epizódot, néhány órával a műsoridő előtt néhány órával az Ön régiójában? Az IP elrejtése.

Az IP-cím elrejtése

Tehát, ha ezek közül bármelyik aggodalomra ad okot, akkor valószínűleg tudni akarja, hogyan rejtse el IP-címét. Nagyon egyszerű, a VPN segítségével a legjobb módja ennek. Vannak más módszerek is, de egyik sem olyan biztonságos.

Csak annyit kell tennie, hogy kiválaszt egy VPN szolgáltatást, feliratkozik a szolgáltatási tervre, és egyszerűen csak követi az utasításokat. Annyira egyszerűek, amennyire csak lehet. Van néhány ingyenes lehetőség, de ezek általában megbízhatatlanok, és további kockázatot tehetnek ki Önnek. Ha legalább egy kicsit biztonságos vagy, akkor a lehető leghamarabb el kell maszkolnia IP-jét. Sok szerencsét.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 2 = 3

map