Är ExpressVPN säkert?

Säkerhet är den viktigaste aspekten att tänka på när du letar efter den optimala VPN-tjänsten för dina behov. Flashiga funktioner kan utelämnas för att sänka det slutliga priset för tjänsten, men säkerhetsinställningarna och sekretessalternativen måste vara utmärkta för att bekämpa moderna faror som lurar på Internet.


ExpressVPN grundades redan 2009. Företaget är inrättat på Brittiska Jungfruöarna, vilket sätter det utanför USA: s och EU: s lagliga räckvidd, tillsammans med deras myndigheter och spionnätverk.

Vår personal testade ExpressVPN-programvara på olika plattformar som stöds och letade efter eventuella läckor och brister. Fortsätt läsa denna omfattande rapport för att lära dig allt om ExpressVPN-säkerhetsnivåer och se våra slutliga testresultat.

ExpressVPN Safe

Loggningspolicy

Som vi redan nämnt är ExpressVPN inkorporerat i Brittiska Jungfruöarna, vilket innebär att lagstiftare i USA och EU inte kan kräva någon typ av inspektion av användardata. Brittiska Jungfruöarna har inga obligatoriska lagar om datalagring, så företaget är inte skyldigt att samla in och lagra din känslig information för att överlämna den till myndigheter och myndigheter och organisationer.

Med det i åtanke implementerar ExpressVPN en strikt policy som inte loggar, vilket innebär att den aldrig loggar din surfhistorik, IP-adresser, trafikmetadata och destination, DNS-frågor och annan känslig information. För det första kommer företaget inte att inneha några uppgifter som kan identifiera dig som en individ. Värsta fallet, även om de brittiska myndigheterna begärde användardata från ExpressVPN (eftersom BVI är brittiskt utländskt territorium), skulle företaget inte ha något att lämna ut eftersom det loggar inget av betydelse.

Med detta sagt kommer ExpressVPN att samla in den information som krävs för att ge dig sina tjänster. Detta inkluderar din e-postadress och betalningsmetod (såvida du inte använder Bitcoin), appar och aktiverade versioner, datum (inte tider) när du använde tjänsten, val av VPN-platser och dataöverföring per dag (i MB).

kryptering

ExpressVPN använder AES-256-CBC-chiffer för att kryptera din trafik tillsammans med SHA-512 hashing och RSA-4096-handskakning. Datakanalen använder ett symmetriskt krypteringsschema med DH-utbyte för nyckelförhandling. Den här säkerhetsinställningen är bokstavligen obrytbar eftersom det skulle ta superdatorer miljarder år att knäcka 256-bitarsnycklarna.

Dessutom är programvaran utrustad med perfekt sekretess framåt, vilket innebär att varje session tilldelas en ny krypteringsnyckel. Om du föredrar längre sessioner kommer programvaran att byta nyckel automatiskt var 60: e minut. Praktiskt taget betyder detta att även om någon lyckas få din krypteringsnyckel, vilket är omöjligt, skulle nyckeln bara låta dem fånga upp trafiken under en viss session. Den nästa kommer att tilldelas en ny nyckel, vilket gör den föregående värdelös.

expressvpn-protokoll

Vi rekommenderar alltid att gå med OpenVPN eftersom det ger användarna en perfekt balans mellan säkerhet och hastighet. L2TP har dess användning medan PPTP är allvarligt föråldrad vid denna punkt.

När det gäller anslutningsprotokoll stöder ExpressVPN OpenVPN (TCP / UDP), IKEv2 / IPsec, PPTP och L2TP. PPTP och L2TP är ganska föråldrade och lätt brytbara, så vi rekommenderar inte att du använder dem om du inte behöver det. Om du inte vet mycket om VPN-protokoll kan du låta klienten välja ett automatiskt baserat på din internethastighet och önskad säkerhetsnivå.

ExpressVPN har även tunneltunnling, vilket gör att du kan skydda en del av din trafik med en VPN medan du lämnar resten av den. Slutligen är varje server utrustad med en egenutvecklad DNS, så ExpressVPN behöver inte lita på tredjeparts DNS som kan komma med lägre skyddsnivåer.

P2P

ExpressVPN tillåter P2P-fildelning på alla sina servrar. Alla ExpressVPN-användare får obegränsad bandbredd, hastigheter och serverväxling. Den bekväma hastighetstestfunktionen som implementeras i klienten hjälper dig att identifiera den bästa servern för dina personliga behov.

Observera att ExpressVPN inte stöder olaglig nedladdning av upphovsrättsskyddat material, men företaget inte har några verktyg för att faktiskt fånga dig i lagen eftersom det inte övervakar användartrafik eller loggar relevant information.

DNS-läckor

Under vår testkrets märkte vi inga DNS-läckor eftersom alla populära verktyg bara registrerade vår tilldelade IP och inte kunde identifiera vår faktiska adress. Med andra ord läcker ExpressVPN inte någon information. Klienten har en pålitlig killswitch-funktion för att skydda din information från att läcka ut om ditt VPN blir oförmöget av någon anledning.

expressvpn test Ipleak net

Ipleak.net kände igen bara vår falska IP-adress och registrerade inga DNS-läckor.

expressvpn IP Leak Test

Inga IP-läckor upptäcktes enligt Ipleak.org.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 84 = 85

map