ProtonVPN-arvostelu

ProtonVPN on tunnettu yhteisön tukema projekti, jonka ovat kehittäneet MIT ja CERN-asiantuntijat. He toivat meille myös ProtonMailin, joka on yksi maailman suurimmista salattuista sähköpostipalveluista. ProtonVPN lanseerattiin vuonna 2016 ja sai paljon pitoa heti ensisijaisesti ilmaisen suunnitelmansa ansiosta ilman häiritseviä mainoksia, kaistanleveysrajoja, haittaohjelmia tai käyttäjän toimintalokkeja. ProtonVPN, jonka pääkonttori on Genevessä, Sveitsissä, toimii maailman vahvimpien tietosuojalakien nojalla..


Jos nämä tosiseikat kiinnittivät huomionne, tähän kattavaan ProtonVPN-katsaukseen on vielä paljon tulossa, joten pysy kiinni, kun keskustelemme sen pääpiirteistä ja käytännöistä ja paljastamme myös tyhjentävien käytännön kokeiden tulokset.

ProtonVPN-kotisivu

Nopeus & Esitys

Testausryhmämme Belgradissa, Serbiassa (Eurooppa) kokeili 20 eri ProtonVPN-palvelinta viikon ajan määrittääksesi VPN: n yleisen suorituskyvyn laadun ja selvittääksesi kuinka toteutettu salaus vaikuttaa keskimääräiseen yhteysnopeuteen.

ProtonVPN-nopeustesti ilman vpn-palvelinta

Ilmainen suunnitelma antaa sinulle pääsyn palvelimiin Yhdysvalloissa, Alankomaissa ja Japanissa, joten testasimme nämä paikat ensin. Yhdysvaltain palvelimet pystyivät yleensä pitämään noin 70% alkuperäisestä nopeudestamme, sijainnit Alankomaissa pitivät noin 80%, ja Japani tarjosi meille subpar-suorituskyvyn, joka oli keskimäärin noin 10% vertailuindeksin nopeudesta.

ProtonVPN-nopeustesti vpn-palvelimen NewYork kanssa

ProtonVPN-nopeustesti vpn-palvelimella Ruotsi

Parhaiden esiintyjien suhteen meillä on Lontoossa 90,55%, Tukholmassa 86,03%, Frankfurtissa 83,89% ja Amsterdamissa 83,86%. Yhdysvaltain palvelimet Denverissä ja Los Angelesissa antoivat meille kunnollisen esityksen 64,32% ja 51,88%. Japanin lisäksi alijäämänopeuksia rekisteröitiin myös Laturissa, Intiassa (14,27%), Sidneyssä (8,67%), Pariisissa (15,36%) ja Atlantassa (12,99%)..

Tätä ProtonVPN-katsausta koskevissa kokeissa ei ole havaittu minkäänlaisia ​​äkillisiä katkaisuja tai merkittäviä ongelmia. Pystyimme muodostamaan yhteyden mihin tahansa palvelimeen suhteellisen nopeasti ja kun VPN-yhteys oli muodostettu, se oli jatkuvasti vakaa. ProtonVPN ei tarjoa saumattomia palvelinvaihtoja, joten yhteyden uudelleensuuntaaminen toiseen VPN-sijaintiin keskeyttää lataamisen ja altistaa todellisen IP: n maantieteellisesti rajoitetuille palveluille..

LocationPing (ms) Lataa (Mbps) Lataa (Mbps)AmerikkaNew York, Yhdysvallat Los Angeles, Yhdysvallat Atlanta, Yhdysvallat Denver, Yhdysvallat Vancouver, Kalifornia Toronto, Kalifornia Barueri, BR EurooppaLontoo, Iso-Britannia Amsterdam, NL Frankfurt, DE Kiova, UA Pariisi, FR Tukholma, SE OseaniaPerth, Yhdysvallat Sydney, Yhdysvallat Auckland, NZ AasiaTokio, JP Hongkong Singapore Intia
132 11.75 4.28
180 18.61 6,66
155 4,66 7,27
166 23.07 6,63
209 5.55 5,44
133 24.75 7,16
231 25.34 7,34
50 32.48 7,25
47 30.08 7,33
42 30.09 7,33
45 31.39 7.3
49 5,51 6.37
68 30.86 7,29
715 2,92 2,96
366 3.11 4.4
354 19.59 3.27
401 3,51 1,97
264 2,49 6,58
187 18.94 6,08
186 5.12 7,31

Tuetut alustat

ProtonVPN tukee tällä hetkellä Windows, macOS, Android, iOS ja GNU / Linux. Voit käyttää sitä kaikissa suosituissa selaimissa, kuten Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera, iOS Safari, Samsung-selain, Chrome for Android ja MIUI-selain. Tämän lisäksi virallisella lataussivulla on OpenVPN-määritystiedostot kolmansien osapuolien VPN-asiakkaille tai reitittimille. Huomaa, että jos käytät alkuperäisiä ProtonVPN-sovelluksia, näitä tiedostoja ei tarvitse käsitellä käsin.

palvelimet

ProtonVPN käyttää tällä hetkellä 620+ palvelinta 44 maassa. Koko palvelinverkko on jaettu tilauksesi perusteella, joten Plus- ja Visionary-vaihtoehdot antavat pääsyn useammalle palvelimelle kuin ilmainen ja Basic-suunnitelma. Asiakas antaa sinulle kunkin palvelimen lataustiedot, joiden avulla voit välttää väkijoukkoja ja varmistaa huippunopeudet kaikkina aikoina. Jos et ole varma sijaintisi parhaasta palvelimesta, Pikayhteys -vaihtoehto valitsee sinulle automaattisesti palvelimen. Huomaa, että ohjelmisto valitsee todennäköisesti sijaintisi omassa maassasi, joten Pikayhteys ei ole ihanteellinen, jos haluat geo-huijata tiettyjä suosittuja palveluita. Lopuksi, toimintoa voidaan säätää valitsemaan nopein palvelin sijainnillesi tai valitsemaan se satunnaisesti.

ProtonVPN-asiakkaan päänäyttö

Plus- ja Visionary-jäsenillä on pääsy myös ns. Secure Core -palveluun, joka vain ohjaa liikennettä yrityksen suojatun verkon useiden palvelimien läpi ja tarjoaa sinulle ylimääräisen suojan. Tätä kutsumme multi-hop-ominaisuudeksi, koska yhteytesi "hyppää" useiden palvelimien välillä (yleensä eri lainkäyttöalueilla) ennen kuin se poistuu tavallisesta Internetistä. Tämä vaihtoehto suojaa sinua, vaikka yksi VPN-palvelimista vaarantuisi jostain syystä.

ProtonVPN-asiakasohjelman avulla voit luoda mukautettuja käyttäjäprofiileja, joissa on ennalta määritetyt yhteystilat, maat ja palvelimet, yhdellä napsautuksella pääsyn helpottamiseksi. VPN: n mukana tulee rajoittamaton kaistanleveys, nopeus ja palvelimen vaihto.

Lopuksi, jotkut asiakkaan palvelimista on merkitty Tor-ystävällisiksi, mikä tarkoittaa, että voit käyttää niitä pääsemään Tor (sipuli) verkkoon VPN-suojauksella. Toisin sanoen sinun ei tarvitse asentaa Tor-selainta estääksesi Internet-palveluntarjoajasi ymmärtämästä, että käytät Torin piilotettuja palveluita.

ProtonVPN kiinnittää paljon huomiota myös infrastruktuurinsa fyysiseen turvallisuuteen. Sen päälaitteistot Sveitsissä sijaitsevat 1000 m maanpinnan alapuolella entisessä armeijan laskeutumissuojassa. Sen Islannin infrastruktuuri pidetään entisessä sotilastukikohdassa ja palvelimet Ruotsissa sijaitsevat myös maanalaisessa tietokeskuksessa.

turvallisuus & turvallisuus

ProtonVPN tukee OpenVPN- ja IKEv2 / IPsec-yhteysprotokollia, eikä se tarjoa PPTP- ja L2TP / IPsec-sijainteja. Näiden protokollien palvelimia on huomattavasti halvempaa ylläpitää, mutta nämä suojausvaihtoehdot ovat erittäin vanhentuneita. ProtonVPN tukee sekä TCP- että UDP-yhteyksiä.

ProtonVPN-yhteysasetukset

Salauksen yhteydessä yritys valitsi AES-256-salauksen HMAC SHA-384 -todennuksella ja RSA-4096-kädenpuristuksella, joka on melko vankka kokoonpano nykyaikaisten kyberturvallisuusstandardien mukaan. AES-256 on käytännössä murtumaton nykyaikaisissa tietokoneissa, ja armeija ja pankit käyttävät sitä arkaluontoisten tietojen suojaamiseen.

ProtonVPN toteuttaa myös täydellisen eteenpäin suuntautuvan salaisuuden, mikä tarkoittaa, että uusi suojausavain luodaan jokaiselle istunnolle. Toisin sanoen, vaikka joku onnistuisi hankkimaan salausavaimesi kyseiselle istunnolle, siitä tulee hyödytöntä, kun katkaiset yhteyden. ProtonVPN: n tarjoama salaustaso ei ole tämän päivän standardien mukaan särkymätöntä, joten tämä on pikemminkin epävarmuutta, jota sinun ei todennäköisesti koskaan tarvitse käyttää.

Jaetun tunnelointitoiminnon avulla voit reitittää joitain sovelluksiasi ProtonVPN: n läpi pitäen loput niistä suojatusta VPN-tunnelista. Tämän avulla voit estää nopeuden laskun käsitellessäsi suojattuja ja luotettavia sovelluksia, jotka eivät vaadi salausta.

ProtonVPN Ipleak net -testi

Testimme eivät havainneet IP- tai DNS-vuotoja, joten Internet-palveluntarjoajasi, valtion virastot, kansainväliset vakoojaverkot tai haitalliset hakkerit eivät koskaan nouta todellisia tietojasi..

Lopuksi ohjelmistoon kuuluu luotettava automaattinen killswitch-ominaisuus, joka estää Internet-yhteytesi heti, kun VPN vaarantuu tai katkaisee yhteyden mistä tahansa syystä.

hakkuu & yksityisyys

ProtonVPN on erittäin johdonmukainen yrittäessään tallentaa mahdollisimman vähän käyttäjätietoja. Tätä silmällä pitäen yritys EI KOSKAAN kirjaa verkkotoimintaasi, kuristaa yhteyttä tai syrjiä tiettyjä sovelluksia, laitteita ja protokollia.

Katsokaamme ProtonVPN: n keräämiä henkilötietoja:

 • Tilin luominen - Rekisteröinnin aikana ProtonVPN kerää vain käyttäjänimesi, sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Voit myös ilmoittautua antamalla nykyisen ProtonID-tunnuksen. Toisin sanoen sinua ei koskaan kehoteta antamaan oikeaa nimeäsi, osoitettasi ja muita henkilökohtaisia ​​tietojasi.
 • Tuki - Kun lähetät virheraportteja tai tukipyyntöjä, ProtonVPN tallentaa näiden vuorovaikutusten sisällön, mukaan lukien tiedot, jotka päätät jakaa yrityksen kanssa..
 • Maksu - Jos valitset luottokortti- tai PayPal-maksut, yrityksen ulkopuoliset maksun käsittelijät tallentavat nimesi ja luottokorttisi viimeiset 4 numeroa. Jos haluat pitää asiat nimettöminä, ProtonVPN hyväksyy myös Bitcoin- ja käteismaksut.

Tallennettuja tietoja käytetään kommunikoimaan kanssasi, tarjoamaan sinulle pyydetty palvelu, käsittelemään maksuja ja tarjoamaan asiakastukea. Oikeutesi suhteen voit aina käyttää, korjata ja poistaa kerättyjä tietoja. Sinulla on myös oikeus tietojen siirrettävyyteen ja voit jopa tehdä valituksen toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle.

Ei-henkilöllisissä tiedoissa ProtonVPN saattaa käyttää Matomon paikallista asennusta ja käyttää myös työkaluja, kuten Google Analytics. Nämä työkalut on toteutettu keräämään tunnistamattomia tietoja, kuten näytön resoluutio, virallisella verkkosivustolla katseltujen sivujen otsikot, viittaukset, ulkomuodot sekä verkkosivuston ja sivun nopeus. Tietoja ei voida käyttää tunnistamaan sinua, koska ProtonVPN ei tallenna IP-osoitteesi.

suoratoisto

Kun kyse on suosituista streaming-alustoista heidän alkuperämaidensa ulkopuolella, ProtonVPN antoi meille mahdollisuuden lähettää Netflix USA, Saksa, UK ja Japani sijainnistamme Euroopassa samalla kun palveli meitä välityspalvelinvirheellä Netflix Kanadassa ja Ranskassa. Pääsimme myös Huluun ja Crunchyrolliin. Kuten jo mainittiin tässä ProtonVPN-katsauksessa, testien aikana nopeudet olivat melko kohtuullisia, minkä ansiosta voimme suoratoistaa suosikkisisältöämme teräväpiirtona ilman ongelmia ja puskurointia.

ProtonVPN Advanced Security Settings -näyttö

Torrenting

ProtonVPN EI salli P2P-tiedostojen jakamista ja torrentia palvelimillaan, mutta yritys ei suvaitse BitTorrent-pohjaisten sovellusten käyttöä tekijänoikeuksien alaisen materiaalin lataamiseen ja jakamiseen. Koska Internet-liikenteesi lokit eivät ole, ProtonVPN: llä ei ole oikeastaan ​​tapaa seurata online-toimintaa ja havaita P2P-liikennettä. Toisin sanoen, yritys toteutti laittoman lataamisen politiikkansa laillisiin tarkoituksiin ilman keinoja tosiasiallisesti valvoa sitä. Bottom line, jos torrenting on tärkein syy ostaa VPN, Proton on ehdottomasti tie.

suunnitelmat & hinnoittelu

1 kuukausi3 kuukautta6 kuukautta1 vuosi2 vuotta

1 kuukausi $ 5,003 kuukautta / 6 kuukautta / 1 vuosi $ 4,002 vuotta /

Sen lisäksi, että ProtonVPN tarjoaa ilmaisen suunnitelman, joka antaa sinulle pääsyn 3 maahan, keskitasoon ja yhden samanaikaisen yhteyden, se tarjoaa 3 premium-tilausvaihtoehtoa, jotka ovat saatavana kuukausittain tai vuosittain..

Perustilaus (5 dollaria kuukaudessa; $ 4 kuukaudessa vuosittaisella tilauksella) antaa sinulle pääsyn kaikkiin maihin, P2P-tiedostojen jakamisen, nopeat nopeudet ja jopa 2 samanaikaista yhteyttä.

Plus-vaihtoehto (10 dollaria kuukaudessa; $ 8 kuukaudessa vuosittaisella tilauksella) menee askeleen pidemmälle ja tarjoaa sinulle Plus-palvelimia, Secure Core -ominaisuuden, suojatun suoratoiston ja jopa 5 samanaikaista yhteyttä.

Lopuksi Visionary-tilaus (30 dollaria kuukaudessa; $ 24 kuukaudessa vuosittaisella tilauksella) tulee myös ProtonMail ja jopa 10 samanaikaista yhteyttä.

Kuten jo totesimme tässä ProtonVPN-katsauksessa, yritys hyväksyy luottokortit, PayPalin, Bitcoinin ja jopa käteismaksut. Jokaisessa ostoksessa on 30 päivän rahat takaisin -takuu ja tarjolla on myös 7 päivän ilmainen kokeilu, joka antaa sinulle enemmän kuin tarpeeksi aikaa ohjelmiston testaamiseen ja sen tarkistamiseen, vastaako se henkilökohtaisia ​​vaatimuksiasi. Kun lataat ProtonVPN: n ilmaisen version, Plus-maksuton kokeiluversio aktivoituu automaattisesti antamatta maksutietoja tai muita lisätietoja.

ProtonVPN hinnoittelusuunnitelma

Tuki

ProtonVPN sisältää kunnollisen UKK-osan virallisella verkkosivustolla, joten voit löytää vastauksia melkein kaikkiin tavallisiin kysymyksiin heti. Voit aina lähettää tukilipun tai virheraportin, jos ilmenee ongelmia, joita ei ole usein kysyttyä kysymyksissä. Sähköpostin lähettäminen on myös vaihtoehto, mutta tukihenkilöstö myöntää, että saat vastaukset paljon nopeammin, jos lähetät tukilipun. Valitettavasti tällä hetkellä ei ole livekeskustelua.

ProtonVPN plussat & Haittoja

Tämän ProtonVPN-katsauksen lopussa tässä on nopea katsaus ominaisuuksiin, jotka meille aiheuttivat, ja palvelun näkökohdista, jotka voisivat hyödyntää joitain parannuksia.

Plussat

 • 620+ palvelinta 44 maassa.
 • Kiinteä tietoturvakonfiguraatio
 • Rajoittamaton nopeus, kaistanleveys ja palvelimen vaihto
 • Ei toimintalokeja
 • Täydellinen eteenpäin salaisuus
 • Jaettu tunnelointi
 • Automaattinen tapinkytkin
 • Sisäänrakennettu Tor-tuki
 • P2P sallittu
 • DNS-vuodonsuojaus
 • Täysin toimiva ilmainen versio ilman mainoksia
 • Jopa 10 samanaikaista yhteyttä
 • 7 päivän ilmainen kokeilu
 • 30 päivän rahat takaisin takuu
 • Bitcoin- ja käteismaksut hyväksytään

Haittoja

 • Ei livekeskustelua
Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

7 + = 8

map