Recenzie ZenVPN

ZenVPN este un serviciu VPN lansat de o companie numită RubyVector Ltd, cu sediul corporativ în Cipru. În afara liliacului, site-ul oficial RubyVector arată doar de bază și neterminat, ceea ce dă o atmosferă ciudată, având în vedere că vorbim despre o companie care se presupune că este specializată în web, mobil și dezvoltare de jocuri. ZenVPN (lansat în 2015) este singura sa soluție de aplicație / software de până acum. Compania însăși a fost fondată în 2014. 


Dacă sunteți interesat să măsurați amploarea reală a acestui serviciu și să aflați mai multe despre funcțiile pe care le oferă, continuați să citiți recenzia noastră onestă ZenVPN și aflați ce poate face acest furnizor pentru confidențialitatea și securitatea dvs. online. 

pagina principală zenvpn

Interfață

ZenVPN dispune de o interfață de utilizator destul de simplă și simplă, ceea ce îl face foarte ușor de utilizat. În această privință, este destul de bine pentru începătorii VPN și persoanele care nu doresc să se ocupe de prea multe butoane sau să navigheze în meniuri confuze. 

Clientul în sine este destul de minimalist, dar oferă tot ce ai nevoie pentru a utiliza eficient această soluție software. În partea de jos, veți vedea informații despre traficul rămas (în cazul în care optați pentru un abonament limitat) și conexiunea curentă. Partea de sus este rezervată butonului de conectare, meniul serverului și setările. 

Meniul de setări vă permite să jucați cu contul, să activați sau să dezactivați notificările, să setați o conexiune VPN automată și să permiteți înregistrarea pentru detectarea erorilor (cu siguranță nu este recomandat). 

interfață zenvpn

Performanță și fiabilitate

Pentru a spune sincer, nu am avut un timp bun pentru a testa acest VPN. Înțelegem că software-ul a fost proiectat pentru simplitate și ușurință în utilizare, dar opțiunile automate pe care le oferă nu sunt cele mai bune din jur. În plus, clientul a înghețat doar câteva momente după instalare, așa că a trebuit să îl omorâm cu Task Manager și să repornim. 

ZenVPN este anunțat ca „rapid rapid”, dar din experiența noastră, acesta nu este pur și simplu cazul. Cu alte cuvinte, viteza noastră de conectare a continuat doar să se estompeze, indiferent de ce server am conectat. Din câte ne putem da seama, ZenVPN nu a fost construit pentru viteză. Ca atare, ar fi o soluție de securitate foarte slabă pentru sarcini cu date grele, precum streaming HD sau jocuri online.

În timpul testelor noastre, am observat, de asemenea, scurgeri semnificative de DNS și IPv6, ceea ce este cu siguranță compania care trebuie să se ocupe cu ASAP.

Multi-platformă

Site-ul oficial al ZenVPN oferă descărcări pentru Windows, Mac, iOS și Android. De asemenea, oferă utilizatorilor un fișier de configurare OpenVPN utilizabil aproape oriunde. 

zenvpn multiplataforma

Caracteristici

ZenVPN nu este prea mare pentru funcții. Compania oferă în prezent 33 de locații de server în întreaga lume, ceea ce este destul de scăzut, având în vedere că serviciul are aproape 4 ani. Pe de altă parte, este permisă comutarea nelimitată a serverului. 

Funcția sa de „configurație zero” este exact ceea ce ne plângem în urmă cu doar o secundă. Este implementat pentru a permite începătorilor să instaleze pur și simplu kitul și să obțină o conexiune instantanee fără a fi nevoie să configurați nimic. Cu toate acestea, nu funcționează exact așa cum a fost prevăzut. Anume, împinge opțiuni subpar, incluzând, dar fără a se limita la locații de serviciu non-optime. 

Compania nu permite torentarea fără restricții legale privind materialul protejat de drepturi de autor. Politica sa prietenoasă cu P2P deoparte, viteza redusă elimină foarte mult această caracteristică. 

Securitate și confidențialitate

ZenVPN oferă protocoale de conexiune OpenVPN și L2TP / IPsec, ceea ce este mai mult decât satisfăcător, deoarece OpenVPN este în prezent cea mai sigură soluție. Site-ul oficial nu spune nimic despre criptare, așa că presupunem că compania vă scrutează traficul prin cifrul AES-256, deoarece este parte integrantă a protocolului OpenVPN. 

De asemenea, site-ul nu menționează un comutator sau funcții similare, ceea ce înseamnă că veți fi lăsați vulnerabili și deschiși la atacuri online dacă VPN-ul dvs. va fi incapacitat din orice motiv. După cum puteți vedea, ZenVPN este un serviciu destul de dezgolit când vine vorba de confidențialitate și securitate.

ZenVPN are o politică strictă de neînregistrare, dar politica sa de confidențialitate spune o cu totul altă poveste. Anume, compania va înregistra zilnic utilizarea lățimii de bandă, timestamps-urile, adresa IP și durata conexiunii. Aceste date, pe care compania le păstrează timp de 6 luni, pot fi folosite pentru a efectua un atac de corelație împotriva ta. Compania nu înregistrează datele dvs. de trafic. Conform Politicii de confidențialitate, informațiile dvs. personale pot fi dezvăluite numai autorităților legale în cazul în care compania primește o citație sau o hotărâre judecătorească valabilă.. 

În sfârșit, nu suntem siguri ce să facem din locația companiei. Cipru este o parte a UE, dar partea de nord este controlată în mod eficient de Turcia (cunoscută sub numele de „Cipru ocupat”). Acest lucru creează o situație perplexă cu privire la aplicarea legilor unde. 

A sustine

Puteți contacta echipa de asistență ZenVPN prin formularul de contact furnizat pe site-ul oficial. Nu există nicio funcție de chat în direct, iar compania nu precizează programul de lucru al serviciului său de asistență.

Opțiuni de preț

1 lună3 luni6 luni1 an2 ani

1 lună 9.953 dolari lună / 6 luni / 1 an 7.952 dolari ani /

Oferta ZenVPN oferă opțiuni de abonare limitate și nelimitate. limitat planurile (5 gb pe zi) includ: 

 • Săptămânal - 2,95 $/săptămână 
 • Lunar - 5,95 $/lună 
 • Anual - 49.95/an 

nelimitat planurile de abonamente includ: 

 • Săptămânal - 5,95 $/săptămână 
 • Lunar - 9,95 $/lună 
 • Anual - 95.50/an 

prețul zenvpn

Rețineți că planurile se reînnoiesc automat, deci va trebui să vă anulați contul dacă alegeți să încheiați abonamentul. De asemenea, compania oferă un proces gratuit nespecificat și o garanție completă de restituire a banilor pentru 30 de zile. Există și un plan gratuit (250 mb pe zi). Limita de trafic zilnic va continua să crească pe măsură ce compania va primi mai mulți clienți plătitori.  

Metodele de plată acceptate includ VISA, MasterCard, Maestro și American Express. 

Pro și contra ZenVPN

Pe măsură ce completăm această recenzie ZenVPN, iată o prezentare rapidă a caracteristicilor care ne-au oferit și a aspectelor serviciului care ar putea utiliza unele îmbunătățiri.

Pro-uri

 • Ușor de folosit 
 • Instalare simplă 
 • Protocolul OpenVPN 
 • Abonament săptămânal 
 • Plan gratuit 
 • Garanție de returnare de 30 de zile 

Contra

 • Doar 33 de locații server 
 • Încet 
 • Site-ul oficial omite unele dintre cele mai importante informații 
 • Jurnalele de conexiune 
 • Fără chat live 
 • Scurgeri DNS / IPv6 
 • Fără ucigaș 

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

1 + 8 =

map