Privat gjennomgang av Internett-tilgang

Private Internet Access (PIA) er en kjent VPN-tjeneste som ble lansert i 2010 av London Trust Media, Inc. som også har merker som BlockExplorer, Freenode og NW.js. Selskapet er innlemmet i Denver, som ikke er et ideelt sted for en VPN, men gjennomsiktighetsrapporten på det offisielle PIA-nettstedet med null rettskjennelser, stevning og warrants garanterer optimal brukervern.


PIA er en av de mest gjennomsiktige VPN-tjenestene der ute, med morselskapet som investerer stort i revolusjonerende startups relatert til cybersecurity, så hvis du vil lære mer om funksjonene og se resultatene av vår uttømmende ytelsestesting, fortsett å lese denne upretensielle private Gjennomgang av Internett-tilgang.

private-internet-access-homepage

Hastighet & Opptreden

Testteamet vårt som ligger i Beograd, Serbia (Europa), overvåket 20 PIA VPN-servere over en periode på en uke for å måle den generelle ytelsen og stabilitetsnivået. Vi brukte også denne muligheten til å teste programvaren mot forskjellige regionale versjoner av Netflix og sjekke hvordan den takler torrenting.

Privat Internett-tilgang hastighetstest uten VPN-servere

Når det gjelder rene hastigheter, var topputøverne våre serverne i Sidney, Toronto, New York, Amsterdam, Stockholm, Frankfurt, Bucuresti, og overraskende New Delhi og Hong Kong. På grunn av vår beliggenhet, får vi vanligvis subpar-forestillinger på servere i India og Kina, noe som gjør PIA desto mer imponerende.

Privat hastighetstest for Internett-tilgang med VPN-servere paris

Privat Internett-tilgang hastighetstest med VPN-servere New York

Bortsett fra steder som beholdt mellom 80% og 90% av vår opprinnelige hastighet, presterte serverne i Miami (65,45%), Vancouver (79,66%) og Auckland (77,02%) også ganske beundringsverdig. Når det gjelder subpar-ytelse, kan vi bare nevne Singapore og Perth som klarte å beholde bare 13,31% og 17,05% av referansehastigheten vår..

Det tok litt tid å koble seg til en bestemt server (mellom 20 og 50 sekunder), men når tilkoblingen ble opprettet, kjørte alt ganske greit og uten avbrudd eller koblinger.

LocationPing (ms) Last ned (Mbps) Last opp (Mbps)AmerikaNew York, USA Los Angeles, USA Miami, USA Denver, USA Vancouver, CA Toronto, CA Mexico EuropaLondon, Storbritannia Amsterdam, NL Frankfurt, DE Bucuresti Paris, FR Stockholm, SØ OceaniaPerth, AU Sydney, AU Auckland, NZ AsiaTokyo, JP Hong Kong Singapore India
117 43.61 2,08
182 29.11 7.3
153 32.02 1,55
159 7,78 1,82
180 38.97 7,37
126 46.04 7,31
210 41.64 1.7
51 11.72 1,98
51 46.88 7,37
38 46.9 7,31
52 47.03 7,38
45 47.12 7,38
55 46.91 7,31
323 8,34 1,94
351 46.94 4,48
306 37.68 3,03
273 22.42 1,67
258 44.84 7,31
285 6,51 2,11
197 46.47 5,82

Støttede plattformer

Privat Internett-tilgang støtter Windows 7, 8.1 og 10 (både 32 og 64-bit), macOS 10.12+ (bare 64-bit), Linux Ubuntu 16.04+, Mint 18+, Debian og Arch (kun 64-bit og desktop) ), Android 4.1+ og iOS 9+. Bortsett fra programvaren for forskjellige operativsystemer, har PIA nettleserutvidelser for Chrome, Firefox og Opera. Til slutt kan du også bruke den på blinkede DD-WRT- og tomatrutere.

Selv om du kanskje får programvaren til å fungere på avskrevne operativsystemer, må du være oppmerksom på at PIA ikke gir noen teknisk støtte for dem på grunn av potensielle sikkerhetsproblemer som ikke lenger er adresser fra produsentene..

servere

PIA har for tiden 3 300+ servere lokalisert i 30 land rundt om i verden. Selskapet er ekstremt årvåken når det gjelder servernettverket, noe som resulterte i fjerning av portene i Brasil og Sør-Afrika. På et tidspunkt ble porten i Tyskland også fjernet på grunn av usikre fremgangsmåter tillatt av PIAs datacenterpartner. Denne plasseringen er imidlertid blitt lansert på nytt.

Hovedskjerm for privat tilgang til klient

Hvis du ikke trenger den ekstra sikkerheten som gis av VPN-servere, har du SOCKS5-proxy også. Dette vil gi deg tilgang til geobegrensede plattformer, bruke BitTorrent-baserte apper og skjule din virkelige IP-adresse uten kryptering som bremser forbindelsen.

PIA garanterer ubegrenset båndbredde og serverbytte og tilbyr opptil 10 samtidige tilkoblinger. Selskapet leverer imidlertid ikke sine tjenester i Iran, Cuba, Myanmar, Sudan, Syria og Nord-Korea.

Sikkerhet & Sikkerhet

Privat Internett-tilgang støtter OpenVPN-, L2TP / IPsec- og PPTP-tilkoblingsprotokoller. Vi anbefaler å velge OpenVPN siden det gir den optimale balansen mellom hastighet og sikkerhet for gjennomsnittlige VPN-brukere. Både TCP- og UDP-tilkobling er tilgjengelig, så du kan bytte til UDP for å få litt mer hastighet på bekostning av påliteligheten.

Personverninnstillinger for privat tilgang

Når det gjelder kryptering, bruker PIA AES-128/256 GCM og CBC. Det offisielle nettstedet nevner Blowfish CBC, men vi så ikke dette alternativet hos klienten. Hvis du lider av langsomme tilkoblingshastigheter, kan du velge AES-128 uten bekymringer for ditt personvern og sikkerhet, siden denne koderen er mer enn nok til å beskytte deg mot ondsinnede online enheter, uansett hvilke sikkerhetssider som kan hevde. Videre er håndtrykkalternativene mer enn imponerende, og inkluderer RSA-2048/3072/4096 og ECC-256k1 / 256r1 / 521.

PIA kommer også med valgfri delt tunneling, som lar deg ekskludere visse applikasjoner fra VPN-beskyttelse. Hvis du velger å bruke denne funksjonaliteten, vil programvaren installere et delt tunnelfilter på enheten din. Det er også muligheten til å bruke port forwarding, men ikke alle lokasjoner støtter denne funksjonen.

Den såkalte "PIA Mace" -funksjonen lar deg blokkere visse domener som brukes til skadelig programvare, trackere og annonser. Endelig er det en pålitelig drapsmaskin implementert for å blokkere Internett-tilkoblingen din i tilfelle VPN-en din blir kompromittert.

Under testene våre for denne Private Internet Access-gjennomgangen opplevde vi ingen IP- eller DNS-lekkasjer, noe som betyr at vår sanne beliggenhet og IP-adresse var perfekt skjult til enhver tid.

Privat internettilgang Ipleak.net-Test

Hogst & Personvern

Privat Internett-tilgang samler inn følgende personlige opplysninger:

 • E-postadresse - Brukes til å bekrefte betalinger, sende abonnementsinformasjon, korrespondere med klienter og sende kampanjetilbud.
 • Betalingsdata - Brukes til å administrere påmeldinger, betalinger og kanselleringer.
 • Midlertidig tilknyttet informasjonskapsel - Brukes til å forbedre tjenesteleveransen og overvåke påloggingene på kontrollpanelet.

PIA bruker også Google Analytics for å overvåke bruken av det offisielle nettstedet og lagrer tid og dato for registreringen. Selskapet samler ikke inn noen trafikklogger eller IP-er som kan brukes til å identifisere sine kunder som enkeltpersoner. Med andre ord, selv om den amerikanske regjeringen tjener PIA med en befal og en knebleordre, er det ingenting farlig å bli overlevert. Selv om forespørselen går forbi PIAs juridiske team, tillater selskapet dessuten brukerne å sende inn en klage og motsette seg eventuelle anmodede avsløringer.

PIA vil beholde informasjonen din på ubestemt tid med mindre du ber om sletting av data. Fra øyeblikket forespørselen din kan det ta opptil 30 dager før dataene dine blir renset fra systemet.

Bortsett fra retten til å be om sletting av data, kan du når som helst få tilgang til dataene dine, innvende mot databehandling, trekke tilbake samtykke, begrense behandlingen, rette opp dine data og motta dem i et vanlig brukt format (den såkalte retten til portabilitet).

streaming

Testteamet vårt i Beograd, Serbia klarte å få tilgang til og strømme Netflix USA og Storbritannia uten problemer. Andre relevante versjoner av plattformen som Netflix Japan, Tyskland og Frankrike tjente oss imidlertid med den beryktede proxy-feilen. Privat Internett-tilgang kunne gjenopprette tilgangen til Netflix USA og Storbritannia nylig, og vi håper den klarer å beholde denne funksjonaliteten så lenge som mulig. Vi har også med suksess fjernet blokkeringen av Crunchyroll, som er gode nyheter for alle animeelskere der ute.

torren

PIA tillater torrenting på serverne sine og gir brukerne SOCKS5-proxy også. Å slå på drapsmekanismen er imidlertid absolutt en god ide hvis du opplever stabilitetsproblemer på tilkoblingen regelmessig.

Når det er sagt tillater ikke selskapet ulovlige nedlastinger eller deling av opphavsrettsbeskyttet innhold. Vi så imidlertid ikke noen mekanismer som tillater den å identifisere P2P-fildeling eller skille den fra noen annen form for trafikk.

Som vi allerede har nevnt i denne Private Internet Access-gjennomgangen, er hastighetene ganske imponerende, noe som gjør det til et utmerket valg for torrenting, uansett hvilken BitTorrent-klient du bruker for øyeblikket.

planer & Priser

1 måned3 måneder6 måneder1 år2 år

1 måned $ 6.953 måneder / 6 måneder $ 5.991 år $ 3.332 år $ 2.91

Privat tilgang til Internett 3 forskjellige abonnementsplaner, inkludert en måneds avtale for $ 6.95 per måned, en 6-måneders plan for $ 5.99 per måned ($ 35,95 per 6 måneder), og en hel 1-års pakke for $ 3.33 per måned ($ 39,95 per år).

De aksepterte betalingsmetodene inkluderer kredittkort (Visa, MasterCard, American Express, Discover og JCB), PayPal, Amazon Pay, BEAM og cryptocurrencies (Bitcoin, Zcash, Ethereum og Litecoin). Hvert kjøp har en 7-dagers pengene-tilbake-garanti, selv om du velger betaling i krypto.

Privat tilgang til internett

Brukerstøtte

PIA har ikke en live chat-funksjon på det offisielle nettstedet, men kunnskapsbasen, FAQ-seksjonene, installasjonsveiledningene og forumene er perfekt i stand til å svare på spørsmål du måtte ha på et gitt tidspunkt. I følge selskapet kan du motta kundestøtte 24/7, noe som er litt overdrevet siden du må vente etter å ha sendt inn en supportbillett.

For det første er selskapets kundesupport over imponerende, men vi vil fremdeles se at PIA implementerer en live chat og virkelig er tilgjengelig 24/7. Vær oppmerksom på at selskapet har en 60-dagers billettbevaringspolicy, slik at du ikke kan bruke historiske billetter for å bevise poenget ditt eller beskrive tidligere problemer.

Fordeler med privat tilgang & Ulemper

Når vi avslutter denne PIA-gjennomgangen, er her en rask oversikt over funksjonene som wowed oss ​​og aspektene ved tjenesten som kan bruke noen forbedringer.

Pros

 • Utmerkede hastigheter & tilkoblingsstabilitet
 • Støtte for alle større plattformer og nettlesere
 • 3 300+ servere i 30 land
 • SOCKS5 proxy
 • Solid sikkerhetspakke
 • Automatisk dreiemoment
 • Annonse-blokkering og sporing / malware beskyttelse
 • Ingen DNS-lekkasjer
 • Jobber med Netflix USA / UK
 • Torrenting er tillatt
 • Budsjettvennlige priser
 • 7-dagers pengene-tilbake-garanti
 • Cryptocururrency aksepteres

Ulemper

 • Ingen live chat
 • Ligger i USA
Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

6 + 1 =

map