Privat granskning av tillgång till Internet

Private Internet Access (PIA) är en känd VPN-tjänst som lanserades 2010 av London Trust Media, Inc. som också innehar varumärken som BlockExplorer, Freenode och NW.js. Företaget är inrättat i Denver, som inte är en idealisk plats för en VPN, men transparensrapporten på den officiella PIA-webbplatsen med noll domstolsbeslut, stämningar och teckningsoptioner garanterar optimal användarskydd.


PIA är en av de mest transparenta VPN-tjänsterna där ute, med moderbolaget som investerar kraftigt i revolutionära startups relaterade till cybersäkerhet, så om du vill lära dig mer om dess funktioner och se resultaten av vår uttömmande prestandatestning, fortsätt att läsa denna opartiska privata Granskning av Internet-åtkomst.

private-internet-access-homepage

Hastighet & Prestanda

Vårt testteam, beläget i Belgrad, Serbien (Europa), övervakade 20 PIA VPN-servrar under en period av en vecka för att mäta dess totala prestanda och stabilitetsnivåer. Vi använde också denna möjlighet för att testa programvaran mot olika regionala versioner av Netflix och kontrollera hur den hanterar torrenting.

Privat åtkomsthastighetstest utan vpn-servrar

När det gäller stora hastigheter var våra toppspelare servrarna i Sidney, Toronto, New York, Amsterdam, Stockholm, Frankfurt, Bukarest och förvånansvärt New Delhi och Hong Kong. På grund av vår plats får vi vanligtvis subparföreställningar på servrar i Indien och Kina, vilket gör PIA desto mer imponerande.

Privat åtkomsthastighetstest med VPN-servrar paris

Privat åtkomsthastighetstest med vpn-servrar new york

Förutom platser som behöll mellan 80% och 90% av vår ursprungliga hastighet, fungerade servrarna i Miami (65,45%), Vancouver (79,66%) och Auckland (77,02%) också ganska beundransvärt. När det gäller subpar-prestanda kan vi bara nämna Singapore och Perth som lyckades behålla endast 13,31% och 17,05% av vår referenshastighet, respektive.

Det tog lite tid att ansluta till en specifik server (mellan 20 och 50 sekunder), men när anslutningen upprättades gick allt ganska smidigt och utan avbrott eller kopplingar.

LocationPing (ms) Ladda ner (Mbps) Ladda upp (Mbps)AmericasNew York, USA Los Angeles, USA Miami, USA Denver, USA Vancouver, Kalifornien Toronto, Kalifornien mexico EuropaLondon, Storbritannien Amsterdam, NL Frankfurt, DE bukarest Paris, FR Stockholm, SE OceaniaPerth, AU Sydney, AU Auckland, NZ AsienTokyo, JP Hong Kong Singapore Indien
117 43,61 2,08
182 29,11 7,3
153 32,02 1,55
159 7,78 1,82
180 38,97 7,37
126 46,04 7,31
210 41,64 1,7
51 11,72 1,98
51 46,88 7,37
38 46,9 7,31
52 47,03 7,38
45 47,12 7,38
55 46,91 7,31
323 8,34 1,94
351 46,94 4,48
306 37,68 3,03
273 22,42 1,67
258 44,84 7,31
285 6,51 2,11
197 46,47 5,82

Stödda plattformar

Privat Internet Access stöder Windows 7, 8.1 och 10 (både 32 och 64-bitars), macOS 10.12+ (endast 64-bitars), Linux Ubuntu 16.04+, Mint 18+, Debian och Arch (endast 64-bitars och desktop) ), Android 4.1+ och iOS 9+. Förutom programvaran för olika operativsystem, har PIA webbläsarförlängningar för Chrome, Firefox och Opera. Slutligen kan du också använda den på blinkade DD-WRT- och tomat routrar.

Även om du kanske får mjukvaran att fungera på avskrivna operativsystem bör du notera att PIA inte ger någon teknisk support för dem på grund av potentiella säkerhetsproblem som inte längre adresseras av deras tillverkare..

servrar

PIA har för närvarande 3 300+ servrar lokaliserade i 30 länder runt om i världen. Företaget är extremt vaken när det gäller sitt servernätverk, vilket resulterade i borttagandet av dess gateways i Brasilien och Sydafrika. Vid någon tidpunkt togs gatewayen i Tyskland också bort på grund av vissa osäkra rutiner som tillåtits av PIA: s datacenterpartner. Denna plats har emellertid lanserats på nytt.

Huvudskärm för privat åtkomstklient

Om du inte behöver den extra säkerheten som VPN-servrar tillhandahåller har du SOCKS5-proxy också. Detta gör att du kan få åtkomst till geobegränsade plattformar, använda BitTorrent-baserade appar och dölja din riktiga IP-adress utan att kryptering bromsar din anslutning.

PIA garanterar obegränsad bandbredd och serverväxling och erbjuder upp till 10 samtidiga anslutningar. Företaget tillhandahåller dock inte sina tjänster i Iran, Kuba, Myanmar, Sudan, Syrien och Nordkorea.

Säkerhet & säkerhet

Privat Internet Access stöder OpenVPN, L2TP / IPsec och PPTP-anslutningsprotokoll. Vi rekommenderar att du väljer OpenVPN eftersom det ger den optimala balansen mellan hastighet och säkerhet för genomsnittliga VPN-användare. Både TCP- och UDP-anslutningen är tillgänglig, så du kan byta till UDP för att få lite mer hastighet på bekostnad av tillförlitlighet.

Privata inställningar för privat åtkomst

När det gäller kryptering använder PIA AES-128/256 GCM och CBC. Den officiella webbplatsen nämner inte Blowfish CBC, men vi såg inte detta alternativ hos klienten. Om du drabbas av långsamma anslutningshastigheter kan du välja AES-128 utan några bekymmer för din integritet och säkerhet eftersom det här cifret är mer än tillräckligt för att skydda dig från skadliga onlineandelar, oavsett vilka säkerhetswebbplatser som krävs. Dessutom är handskakningsalternativen mer än imponerande och innehåller RSA-2048/3072/4096 och ECC-256k1 / 256r1 / 521.

PIA levereras också med valfri split tunneling, som gör att du kan utesluta vissa applikationer från VPN-skydd. Om du väljer att använda den här funktionen kommer programvaran att installera ett delat tunnelfilter på din enhet. Det finns också möjlighet att använda port vidarebefordran, men inte alla platser stöder den här funktionen.

Den så kallade "PIA Mace" -funktionen gör att du kan blockera vissa domäner som används för skadlig programvara, spårare och annonser. Slutligen finns det en tillförlitlig killswitch implementerad för att blockera din Internet-anslutning om ditt VPN blir kompromitterat.

Under våra tester för denna privata granskning av Internet Access upplevde vi inga IP- eller DNS-läckor, vilket innebär att vår verkliga plats och IP-adress var helt dolda hela tiden.

Privat Internet-åtkomst Ipleak.net-Test

Skogsavverkning & Integritet

Privat internetåtkomst samlar in följande personliga uppgifter:

 • E-postadress - Används för att bekräfta betalningar, skicka prenumerationsinformation, korrespondera med kunder och skicka kampanjerbjudanden.
 • Betalningsdata - Används för att hantera registreringar, betalningar och avbokningar.
 • Tillfällig anslutande cookie - Används för att förbättra leverans av tjänster och övervaka inloggningar på kontrollpanelen.

PIA använder också Google Analytics för att övervaka användningen av sin officiella webbplats och lagrar tid och datum för din registrering. Företaget samlar inte in några trafikloggar eller IP: er som kan användas för att identifiera sina kunder som individer. Med andra ord, även om den amerikanska regeringen tjänar PIA med en order och en gag order, finns det inget farligt att överlämnas. Även om förfrågan passerar PIA: s juridiska team, tillåter företaget dess användare att lämna in ett klagomål och göra invändningar mot alla begärda avslöjanden.

PIA behåller din information på obestämd tid om du inte begär radering av data. Från det ögonblick du begärde kan det ta upp till 30 dagar innan dina data rensas från systemet.

Bortsett från rätten att begära radering av data kan du få åtkomst till dina uppgifter när som helst, invända mot databehandling, dra tillbaka samtycke, begränsa behandlingen, korrigera dina uppgifter och ta emot dem i ett vanligt format (den så kallade rätten att bärbarhet).

Strömning

Vårt testteam i Belgrad, Serbien lyckades få tillgång till och strömma Netflix USA och Storbritannien utan problem. Men andra relevanta versioner av plattformen som Netflix Japan, Tyskland och Frankrike tjänade oss med det ökända proxyfelet. Privat Internet Access kunde återställa sin åtkomst till Netflix USA och Storbritannien nyligen och vi hoppas att det lyckas behålla denna funktion så länge som möjligt. Vi har också framgångsrikt blockerat Crunchyroll, vilket är bra nyheter för alla animeälskare där ute.

torrenta

PIA tillåter strömning på sina servrar och förser också användare med SOCKS5-proxy. Att slå på killswitch är dock definitivt en bra idé om du upplever anslutningsstabilitetsproblem regelbundet.

Med det sagt tillåter företaget INGEN olagliga nedladdningar eller delning av upphovsrättsskyddat innehåll. Vi såg dock inga mekanismer som skulle göra det möjligt att identifiera P2P-fildelning eller skilja den från någon annan form av trafik.

Som vi redan nämnde i den här granskningen av privat Internet-åtkomst är hastigheterna ganska imponerande, vilket gör det till ett utmärkt val för torrenting, oavsett vilken BitTorrent-klient du för närvarande använder.

Plans & Prissättning

1 månad3 månader6 månader1 år2 år

1 månad $ 6.953 månader / 6 månader $ 5.991 år $ 3.332 år $ 2.91

Egna funktioner för privat tillgång 3 olika prenumerationsplaner, inklusive en månaders affär för $ 6.95 per månad, en 6-månadersplan för $ 5.99 per månad ($ 35,95 per 6 månader) och ett komplett 1-årigt paket för $ 3.33 per månad ($ 39,95 per 1 år).

De accepterade betalningsmetoderna inkluderar kreditkort (Visa, MasterCard, American Express, Discover och JCB), PayPal, Amazon Pay, BEAM och cryptocurrencies (Bitcoin, Zcash, Ethereum och Litecoin). Varje köp har en 7-dagars återbetalningsgaranti, även om du väljer betalning i krypto.

Privat Internet-pris

Stöd

PIA har inte en livechattfunktion på den officiella webbplatsen, men dess kunskapsbas, FAQ-avsnitt, installationsguider och forum är helt kapabla att svara på alla frågor du kan ha vid en given punkt. Enligt företaget kan du få kundsupport dygnet runt, vilket är lite överdrivet eftersom du måste vänta efter att du har skickat in en supportbiljett.

För det första är företagets kundsupport över imponerande, men vi vill fortfarande se att PIA implementerar en livechatt och är verkligen tillgänglig dygnet runt. Observera att företaget har en 60-dagars biljettregler, så att du inte kan använda historiska biljetter för att bevisa din poäng eller beskriva tidigare problem.

Fördelar med privat tillgång till Internet & Nackdelar

När vi sammanfattar denna PIA-granskning, här är en snabb översikt över funktionerna som wowed oss ​​och aspekterna av tjänsten som kan använda vissa förbättringar.

Fördelar

 • Utmärkta hastigheter & anslutningsstabilitet
 • Support för alla större plattformar och webbläsare
 • 3 300+ servrar i 30 länder
 • SOCKS5 proxy
 • Solid säkerhetspaket
 • Automatisk killswitch
 • Ad-block och spårning / skadlig programvara
 • Inga DNS-läckor
 • Fungerar med Netflix USA / UK
 • Spännande är tillåtet
 • Budgetvänliga priser
 • 7-dagars återbetalningsgaranti
 • Kryptokurserna accepteras

Nackdelar

 • Ingen livechatt
 • Beläget i USA
Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 27 = 37

map