PrivatVPN-granskning

PrivateVPN är en relativt liten men funktionspakad VPN-tjänst som lanseras av ett företag som heter Privat Kommunikation Sverige AB. Faderföretaget grundades redan 2012 i Sverige, vilket skulle vara dåliga nyheter om det inte vore för PrivateVPN: s stränga skogsregler för att skydda kundernas integritet.


Denna opartiska PrivateVPN-granskning visar resultaten av våra uttömmande prestandatester, utforska dess funktioner och policyer och dissekera dess nuvarande prissättningssystem.

privatvpn hemsida

Hastighet & Prestanda

Vårt testteam i Belgrad, Serbien (Europa) utförde vårt vanliga testbatteri på 19 PrivateVPN-servrar under en vecka. Detta gjorde det möjligt för oss att mäta VPN: s totala prestandanivåer och påverkan av dess krypteringspaket på vår anslutningshastighet. Med det sagt är vi glada att rapportera att PrivateVPN är en av de snabbaste tjänsterna som vi någonsin har testat.

PrivatVPN-hastighetstest utan vpn-servrar

Våra toppspelare var servrarna i Los Angeles, Miami, Toronto, London, Amsterdam, Kiev, Frankfurt och Bangalore, som alla kunde hålla mer än 90% av vår ursprungliga hastighet. Med andra ord, detta är en perfekt VPN för allt från strömmande och strömmande till onlinespel.

PrivatVPN-hastighetstest med vpn-servrar new york PrivatVPN-hastighetstest med vpn-servrar sydney

Servrar i Tokyo (23,38%), Sidney (37,00%) och Singapore (40,36%) var inte så imponerande men gav oss fortfarande tillräckligt med hastighet för vissa grundläggande operationer.

Under våra tester upplevde vi inga kopplingar eller större problem av något slag, men servrarna tog lite extra tid att upprätta en anslutning (10-20 sekunder).

LocationPing (ms) Ladda ner (Mbps) Ladda upp (Mbps)AmericasNew York, USA Los Angeles, USA Miami, USA Dallas, USA Vancouver, Kalifornien Toronto, Kalifornien mexico EuropaLondon, Storbritannien Amsterdam, NL Frankfurt, DE Kiev, UA Paris, FR Stockholm, SE OceaniaSydney, AU Auckland, NZ AsienTokyo, JP Hong Kong Singapore Indien
121 30,04 5,77
184 46,97 7,31
146 45,59 7,38
155 31,33 7,22
216 32,2 2,61
128 46,95 7,16
212 44,91 7,18
50 46,59 7,29
48 46,81 7,35
36 47,04 7,34
65 45,62 7,31
70 46,68 7,27
60 43,3 7,25
319 18,15 6,41
312 37,25 7,21
264 11,47 7,29
204 22,01 0,95
270 19,8 7,34
198 46,42 7,00

Stödda plattformar

PrivateVPN stöder alla stora plattformar, inklusive Windows, macOS, Android, iOS och Linux. Du kan också använda den på routrar och Kodi-strömningsenheter. Framför allt har företaget inga webbläsarutvidgningar.

privatvpn multiplatform

Förutom de ursprungliga apparna ger PrivateVPN sina användare en mängd manuella installationsinstruktioner på den officiella webbplatsen, som utökar sin täckning till många andra enheter som behöver korrekt VPN-skydd.

PrivateVPN tillåter upp till 6 samtidiga anslutningar, som borde vara mer än tillräckligt för att täcka alla enheter i ditt hushåll utan obekväma överlappningar.

servrar

PrivateVPN driver för närvarande 100+ servrar i 60 länder, vilket inte är ett imponerande servernätverk men mer än tillräckligt för dina vanliga VPN-behov. Förutom den vanliga VPN-anslutningen kan du använda SOCKS5-proxyservrar om du vill öka din anslutningshastighet genom att undvika kryptering. Port-vidarebefordringsfunktionen ingår också i erbjudandet, vilket är utmärkta nyheter för att störa avicionados runt om i världen.

PrivateVPN-servrar

Klienten ger dig pingvärden för varje server, så att du kan ansluta till optimala platser utan att experimentera. Dedikerad strömning och P2P-servrar placeras i en separat flik för enklare åtkomst. Du kan bland annat ansluta till servrar med dedikerade IP: er för Netflix, Hulu, HBO, Fox, NBC, CBS, Amazon Prime, BBC iPlayer och många andra geo-begränsade plattformar. Du kan också skapa en lista över dina favoritservrar för optimal bekvämlighet och enkel åtkomst.

PrivateVPN ger obegränsad bandbredd och serverväxling och garanterar 99% + drifttid. Tyvärr visar inte klienten den aktuella belastningen på en given server, så du kan teoretiskt uppleva några prestandaproblem när du ansluter till överfulla platser.

Säkerhet & säkerhet

PrivateVPN stöder OpenVPN, IKEv2, PPTP, L2TP och IPsec-anslutningsprotokoll. Naturligtvis föreslår vi att du går med OpenVPN eftersom det har det optimala hastighet-till-säkerhetsförhållandet, även om IKEv2 inte är långt efter. Å andra sidan anses PPTP och L2TP vara ganska osäkra och föråldrade av moderna cybersäkerhetsstandarder.

När det gäller kryptering använder PrivateVPNs TAP-anpassade Blowfish-128-CBC. TUN använder å andra sidan AES-256-chiffer med RSA-2048-handskakning och SHA-256 för HMAC-autentisering. Detta är ett mycket solidt krypteringspaket, så att du inte behöver oroa dig för skadliga onlineanlägg som någonsin stör din trafik och får tag på din personliga information.

PrivatVPN-anslutnings- och säkerhetsinställningar

Som redan nämnts i denna PrivateVPN-granskning har företaget offentliga dynamiska dedikerade IP: er med OpenVPN TUN / UDP / 1194 i Sverige, Tyskland - Frankfurt 1, Norge, Ukraina, Schweiz, Nederländerna 1, Frankrike - Paris, Storbritannien - London 2 och USA - Buffalo, Los Angeles.

Med PrivateVPN kan du använda det så kallade Stealth VPN-protokollet för att kringgå alla DPI-brandväggar. Med Application Guard kan du skapa en lista över program som automatiskt stängs av när du kopplar bort.

Under våra tester upplevde vi inga IP- eller DNS-läckor, vilket anges i rapporten genererad på Ipleaks.net.

PrivatVPN Ipleak.net-test

Slutligen kommer PrivateVPN med en pålitlig automatisk killswitch-funktion som kommer att minska din Internet-anslutning och förhindra att din personliga information läcker ut i fall din VPN-programvara komprometteras eller blockeras av någon anledning.

Trots att flera PrivateVPN-recensioner hävdar att tjänsten genomför perfekt sekretess framåt är detta inte fallet.

Skogsavverkning & Integritet

PrivateVPN samlar bara in din e-postadress och lösenord vid registrering. Alla betalningar går via PayPal, Payson och Stripe, så dessa tjänster kommer att kräva lite extra data, men PrivateVPN har inte tillgång till det.

Bortsett från detta använder PrivateVPN också persistent-baserade och session-baserade cookies för att identifiera ditt konto när du loggar in. Du kan dock alltid välja att inaktivera cookies, men observera att den officiella webbplatsen kan tappa några av dess funktioner om du gör det.

Den insamlade informationen används för att skapa ditt PrivateVPN-konto, kommunicera med dig, verifiera din identitet, slutföra dina beställningar, hålla interna register och förbättra webbplatsen och analysera användningen av webbplatsen. Företaget tillåter inte sina tredjepartspartners att avslöja någon av de registrerade uppgifterna för marknadsföring eller andra syften.

I första hand är PrivateVPN nästan en leverantör av noll loggning, vilket innebär att företaget aldrig kommer att hålla några trafikloggar eller dela din information med tredje part..

Om du har några ytterligare frågor eller vill ändra din information kan du alltid kontakta företaget direkt på [email protected] så får du svaret inom 24 timmar.

Allmänna inställningar för PrivateVPN

Strömning

Som redan nämnts i den här PrivateVPN-recensionen är detta en perfekt VPN-tjänst för att få åtkomst till ditt favoritinnehåll från alla hörn av världen. Under vår testfas kunde vi komma åt Netflix USA, Storbritannien, Tyskland, Kanada, Frankrike och Japan utan problem.

Förutom olika regionala versioner av Netflix kunde vi också strömma innehåll på Hulu, BBC iPlayer och Crunchyroll. I dessa osäkra tider när streamingplattformar intensifierar sitt krig mot VPN-trafik varje dag, ger PrivateVPN definitivt ett exempel för några av de mycket större VPN-leverantörerna.

torrenta

PrivateVPN tillåter torrent på sina servrar och stöder alla populära BitTorrent-baserade applikationer. Observera att företaget föreslår att använda sina servrar i Sverige för alla typer av P2P-fildelning. Som en av de snabbaste VPN-tjänsterna på marknaden ger PrivateVPN sina användare en mycket imponerande torrenting-upplevelse, vilket visas av våra prestandatester.

Plans & Prissättning

1 månad3 månader6 månader1 år2 år

1 månad $ 7.673 månader $ 4.886 månader / 1 år $ 3.822 år /

PrivateVPN har tre olika prenumerationsalternativ, inklusive en 1-månadersplan ($ 7,67 per månad), en 3-månadersavtal ($ 4.88 per månad; 14,63 USD totalt) och ett helt 1-årigt paket ($ 3,82 per månad; 49,68 $ totalt). Om du köper ett 1-årsabonnemang får du ytterligare en månad helt gratis.

Privata prissättningsalternativ

De accepterade betalningsmetoderna inkluderar kreditkort (Visa, MasterCard, American Express, JCB, Diners Club och Discover), PayPal och Bitcoin. Alla inköp har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Slutligen, om du bara vill testa programvaran, har du en 7-dagars gratis provperiod till ditt förfogande.

Stöd

Förutom de uttömmande kunskapsbaserna och vanliga frågorna på den officiella webbplatsen, har PrivateVPN ett dedikerat kontaktformulär och livechatt. Kundtjänstpersonalen är där för dig dygnet runt och är mer än kapabel att svara på alla frågor du kan ha. Med livechatfunktionen kan du också få ett transkript av din konversation.

Företaget tog andra plats för kundsupport vid ProPrivacy.com Awards 2019, som talar volymer om nivån på kundvård du kan förvänta dig.

PrivatVPN-för- och nackdelar

När vi sammanfogar denna PrivateVPN-granskning, här är en snabb översikt över funktionerna som wowed oss ​​och aspekterna av tjänsten som kan använda vissa förbättringar.

Fördelar

 • Utmärkta hastigheter
 • Support för alla större plattformar
 • Solid krypteringspaket
 • Hamnspedition
 • App-vakt
 • Stealth VPN
 • Automatisk killswitch
 • Offentliga dynamiska dedikerade IP: er
 • Inga DNS-läckor
 • Nästan inga stockar
 • Dedikerade streaming-servrar
 • Fungerar med Netflix och andra geolåsta plattformar
 • Spännande är tillåtet
 • Budgetvänlig
 • Support för livechatt

Nackdelar

 • Baserat i Sverige
 • Litet servernätverk

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

56 + = 58

map