Най-добрите VPN мрежи за торент

Как Torrenting Works

Torrent мрежа се появи за първи път през 2001 г., когато програмистът на Python Брам Коен разработи технологията и в общи линии я сподели с всички. Мрежите P2P придобиха огромна популярност през 2005 г. и представляват 43-70% от целия интернет трафик през 2009 г. Излишно е да казвам, че торентите сега са по-популярни от всякога. 


Хората обикновено използват термините „торент“ и „BitTorrent“ синонимно, но те не са синоними. BitTorrent е протокол за прехвърляне на файлове, който ви позволява да изтегляте по-плавно големи файлове, като ги разграждате на по-малки парчета. Торентът, от друга страна, е просто файл, съдържащ метаданни за съдържанието, което изтегляте.  

От това можем да направим извод, че основната цел на торентите се състои в разпространението на големи медийни файлове на частни потребители. Основната технология прави целия процес много по-бърз, гладък и по-рационален, отколкото просто „преместване“ на големи файлове от сървъри на вашия компютър или други устройства. 

Често ще прочетете, че поройът работи децентрализирано, но какво точно означава това?  

Изтеглете лентата на процеситеСистемата е централизирана, ако всички нейни движещи се части отговарят на един и същ управляващ механизъм, по-висока мощност, ако желаете. Например всяка компания е централизирана система, тъй като всички отдели и техните ръководители в крайна сметка отговарят на съвета на директорите. Освен това всяка държава е централизирана, тъй като всичко в нейните граници е подчинено на нейното законодателство.  

P2P мрежите, от друга страна, нямат единен контролен орган и зависят единствено от техните участници, което ги прави напълно децентрализирани. Криптовалутите също са чудесен пример за децентрализирано явление, тъй като стойността им зависи изцяло от пазара.

Преди торентите да станат популярни, материали, защитени с авторски права, можеха да се набавят (без да се плаща за тях) само на определени сайтове, които от време на време се появяват. Властите обаче скоро ще открият тези сайтове и ще ги затворят. P2P мрежите, от друга страна, разчитат на своите участници и нямат централен сървър, който правителството може просто да изключи. Това прави торентите много по-устойчиви към атаки от страна на притежателите на авторски права и властите. 

Torrenting Терминология

Преди да продължим по-нататък, нека да разгледаме някои от най-често срещаните термини, използвани в процеса на изтезания: 

 • Peers - Torrenting се основава на P2P (peer-to-peer) мрежа. Колегите просто са всички потребители, които участват в споделянето на файлове. С други думи, вие ставате връстник в момента, в който започнете да изтегляте нещо чрез торент файл. 
 • Swarms - Swarms са колекции от връстници, които се изтеглят & качване на същия торент. 
 • Сеялки - Семената са просто термин, използван за означаване на връстници, които качват нещо. Можете да посетите файлове, докато ги изтегляте, и да продължите да го правите, след като изтеглите целия файл.
 • Лийчърс - Лийчър е унизителен термин, използван за връстници, които изтеглят файлове, без да засяват. Никой не може да ви направи семена, но според неписаните указания трябва да се стремите да качвате същото количество данни, което изтегляте.
 • Индекси - Индексаторите са само уебсайтове, които компилират торенти. Например, The Pirate Bay е един от най-популярните индекси за торенти там.
 • Trackers - Tracker са сървъри, които улесняват намирането на други връстници в мрежата и директни пакети данни между различни връстници. Можете да видите тракерите като мостове между различни потребители, които изглаждат прехвърлянето на данни, като маршрутизират малки битове на файлове между изтеглящи торенти и потребители. Казано по-просто, тракерите помагат на връстниците да се намерят.
 • BitTorrent клиенти - Клиентите са програми, които ви позволяват да прехвърляте файлове с помощта на протокол BitTorrent. Това са µTorrents, Vuze, Deluges и други.

Как да използвате торентите

Торент може да звучи сложно, но всъщност е много просто. Нека да разгледаме стъпките, свързани с порой:

 • 1-ва стъпка: изтеглете вашия торент клиент - Първото нещо, което трябва да направите, е да изтеглите и инсталирате торент клиент на избраното от вас устройство. Има много клиенти, които можете да използвате, но ако искате нашата препоръка, отидете с µTorrent. Той е много лесен за използване и съвместим с Linux и Mac. Някои други опции включват Transmission, Deluge и qBitTorrent 
 • Втора стъпка: намерете и изтеглете торент файла - Сега, когато имате инсталиран торент клиент, можете да започнете да разглеждате различни торент индекси и да потърсите файловете, които искате да изтеглите. Тук ще обясним и разликата между торент файлове и „връзки с магнит“. Единствената разлика е, че не е нужно да изтегляте файла „.torrent“, ако отидете на връзката с магнит. След като кликнете върху иконата на малкия магнит, вашият торент клиент автоматично ще се появи и ще започне изтеглянето ви. 
 • 3-та стъпка: добавете торенти към вашия клиент - Това е незадължителна стъпка. Ако щракнете върху връзката с магнит, вече изтегляте избрания от вас файл и всъщност не е необходимо да четете тази част. Ако сте изтеглили торент файла обаче, ще трябва да го добавите към клиента. Можете просто да отидете на Файлове->Добавете торент и е добре да отидете.

Правни проблеми с торент

През последните години торентите се сдобиха с лошо представителство, тъй като хората предимно ги използват за изтегляне и разпространение на материали, защитени с авторски права. Ако обаче оставим за момент пиратството настрана, торентът е напълно легален. 

Законността на торентите зависи от изтеглените / качени материали, както и от приетото законодателство във вашата страна. Например, торентите се считат за законни в Швейцария, стига да не печелите. С други думи, можете дори да изтеглите материали, защитени с авторски права, стига да не се възползвате от това финансово. Холандия и Испания също го позволяват до известна степен. Мексико се смята за истинско сигурно убежище за порой, тъй като няма закони, които защитават авторските права и интелектуалните свойства. 

Като каза това, повечето страни се мръщят, използвайки торенти за изтегляне и разпространение на защитени с авторски права материали. По принцип няма за какво да се притеснявате, стига да не нарушавате някакви интелектуални права, но нека да се изправим пред себе си, за това най-вече става въпрос за изтезания. 

концепция за споделяне на файловеДолната линия, торентът няма никакви законови последствия сами по себе си. Правните проблеми започват в момента, в който започнете да изтегляте материали, защитени с авторски права. Това означава, че изтеглянето на най-новите филми, телевизионни предавания и музика без надежден VPN, който да ви защити, просто иска проблеми. 

Малко хора знаят това, но торентите могат да се използват за много повече от просто пиратство на най-новото видео и аудио съдържание. Например, Blizzard използва патентован BitTorrent клиент, за да разпространява актуализации за своите игри, включително Diablo 3, World of Warcraft и StarCraft. Разпространението на файлове чрез BitTorrent отнема значително натоварване от сървърите, поради което Wikileaks го използва за разпространение на своите данни. Също така, Linux използва BitTorrent, за да разпространява своите ISO дискови изображения. 

Какво се случва, ако ви хванат торент?

Без добра VPN да ви защити, притежателите на авторски права и интернет доставчиците е невъобразимо лесно да хващат хора, споделящи материали, защитени с авторски права. На първо място, IP адресите на връстници, които или засяват или извличат определени файлове, могат лесно да бъдат достъпни чрез всеки софтуер за изтегляне на клиент. 

Интернет доставчиците и притежателите на авторски права могат да наблюдават само цялостната активност на популярни файлове, което ще ги доведе направо до вашия IP адрес и следователно до входната врата. Ако ви хванат торенти, най-вероятно ще получите писмо от вашия интернет доставчик, който ви инструктира да спрете да го правите. Вашият интернет доставчик може също да ви накаже с намаляване на скоростта на връзката ви. Това не е широко признато, но някои интернет доставчици вече потискат трафика за споделяне на файлове по подразбиране. 

Можете обаче да получите много повече от обикновен шамар по китката и по-бавна интернет връзка. Например имаме случаи от Индия и Обединеното кралство, при които хората бяха осъдени съответно на 3 години затвор и 12 месеца задържане. Законът за цифровата икономика увеличи максималната присъда за затвор за нарушаване на авторски права във Великобритания до 10 години. 

САЩ имат своя скандален DMCA (Закон за авторското право на цифровото хилядолетие), който предписва до 500 000 долара глоби + 5 години затвор за първи нарушители и до 1 000 000 долара глоби + 10 години затвор за повторни нарушители. Адвокатите в индустрията се насочват към нарушителите на авторски права в Австралия за вреди в размер на 2000 долара на нарушение. Тези тенденции бавно се вкореняват и в Европа, особено в Дания, Австрия и Германия.  

Как ви защитават VPN-тата по време на торент

VPN мрежите правят няколко важни неща, за да ви предпазят по време на торенти. Най-добрите VPN мрежи за торент ви позволяват: 

 • Скрийте реалното си географско местоположение и IP адрес 
 • Криптирайте връзката си на всички устройства, като ви предоставя допълнителен слой сигурност 
 • Предотвратете вашето правителство, различни корпорации, вашия интернет доставчик и други трети страни да ви шпионират
 • Достъп до геоблокирано съдържание (Netflix, Hulu и т.н.) 
 • Безопасно присъединяване към всяка P2P мрежа 
 • Изтеглете торенти

Най-добрите торент клиенти за използване с VPN

Преди да превърнете устройството си в част от роя, определено искате да намерите най-добрия BitTorrent клиент, който да допълни избрания от вас VPN за торент. Торентите са много полезни, но ще ви е необходим подходящият софтуер, за да ги използвате правилно. 

Ето списък на най-добрите клиенти на BitTorrent за 2019 г.: 

Cancel Отказ

µTorrent, също изписан като uTorrent, е много лек клиент, закупен от самата компания BitTorrent. 

Той е от 2005 г. насам и е най-често използваният безплатен клиент извън Китай. Софтуерът е много малък и ви позволява да планирате изтеглянията си, но потребителите обикновено се оплакват, че през годините е станал твърде тежък за рекламата. 

µTorrent записва проблеми със сигурността и позволява на компанията да закърпи своя софтуер, за да премахне потенциалните уязвимости. 

qBitTorrent

qBitTorrent е един от най-добрите безплатни торент клиенти с перфектния си баланс на скорост, функции и простота. Той е създаден, за да отговори на личните нужди на почти всеки потребител, като същевременно поставя възможно най-малко напрежение на техните процесори. 

Компанията може да се похвали с интегриран медиен плейър, търсачка, приоритет на торентите и криптиране. Клиентът не предлага реклами и разполага с приличен набор от допълнителни инструменти, но предлага по-малко разширения в сравнение с други клиенти в същата категория. 

Vuze

Vuze (известен преди като Azureus) е един от най-мощните клиенти на пазара. Той просто прелива от функции, има добре проектиран, ясен интерфейс и може да се разширява с приставки. 

Има две версии на Vuze, сваленият Vuze Leap и Vuze Plus. И двамата ви позволяват да изтеглите торенти и да възпроизвеждате всички медии, които искате, но Vuze Plus ви дава възможност да преглеждате файлове и ви предпазва от вируси. 

Този клиент също има IP филтриране, ограничаване на честотната лента и други функции, които човек може да очаква от доста стабилен софтуер за торент. Ако нямате нищо против някои реклами, Vuze определено е сред първите варианти за разглеждане. 

потоп

Deluge е много адаптивен клиент на BitTorrent, който може да бъде толкова мощен или слаб, колкото искате. Можете да се позабавлявате с огромната си библиотека от различни приставки, които ви позволяват ефективно да изградите персонализираната си версия на Deluge. 

Deluge ви позволява да регулирате скоростта си, за да съответства на условията на мрежата, да добавяте азбучно изтегляне, да сортирате изтеглените файлове в конкретни категории, да създавате графики, да се интегрирате с Firefox или Chrome, да преименувате изтегляния и да планирате всичко. Освен това разполага с кросплатформена поддръжка. 

Ако малко по-скромен интерфейс не е прекъсвач за сделки за вас, Deluge е перфектен избор за всички ваши нужди на торент. 

BitTorrent

Обикновено хората се чудят защо BitTorrent разполага със собствен клиент, когато той също притежава и поддържа µTorrent. Ако искаме да получим техническа информация, приложението BitTorrent така или иначе е само ребрандираната версия на µTorrent. 

Приложенията обаче може да са функционално идентични, но има някои съществени разлики. BitTorrent предоставя на своите потребители уеб базирано засяване, преглед и коментиране. Той е добре дошъл и от частните тракери, които не гледат прекалено мило на µTorrent. 

Мога ли да използвам безплатен VPN за торент?

Безплатните VPN услуги са по-склонни да въведат нови рискове за сигурността във вашите сесии за изтегляне, отколкото всъщност ви пазят безопасни и анонимни онлайн. Нека спрем за момент и помислим как оцеляват тези услуги, без да начисляваме пари за софтуера си. Те трябва да получат финансирането си по някакъв начин, нали? 

Това е доста просто, те използват като продукт. Те или превръщат вашето устройство в възел в P2P мрежата си, или активно продават вашите лични данни на корпорации и онлайн търговци.

Безплатните VPN услуги за торентинг звучат примамливо и привлекателно, но те са абсолютното дъно, що се отнася до качеството, надеждността и защитата. Безплатна BitTorrent клиенти? Разбира се! Безплатна torrenting виртуални частни мрежи? Няма начин, няма как.  

Какво прави добър VPN за торент?

За да намерим най-добрите VPN за торент, ние приложихме нашия строг набор от критерии за класиране на всички потенциални кандидати за нашия списък, които гарантираха, че само най-добрите от най-добрите получиха място. Ето някои от основните задължителни изисквания, ако искате вашият VPN да ви пази сигурни и анонимни, докато сте в торенти.  

P2P Разрешено

Първото нещо, което трябва да знаете, когато търсите VPN за торентинг, е дали тя позволява на P2P споделяне на файлове на първо място. Някои VPN не забраняват строго P2P, но ще направят всичко по силите си, за да попречат на потребителите да изтеглят материали, защитени с авторски права. Това включва всичко - от ограничаване на скоростта ви до закриване на акаунта. Някои от тях активно ще търсят потребители, които използват торенти и ще забранят своите акаунти. За да избегнете това, трябва да потърсите VPN, които изрично позволяват споделяне на P2P файлове.

Политика за регистрация

Най-добрите VPN сървъри за торент не биха били достойни за това заглавие без строги правила за без регистрация. Регистрацията започва като нарушение на вашата поверителност онлайн и може да застраши сигурността ви по-нататък. 

Вашата VPN услуга трябва да ви предпазва от външни атаки и опити за шпиониране, но и от самата нея. Вашият доставчик има право да регистрира вашата лична информация и да я предава, когато това бъде поискано от вашето правителство. Никой VPN софтуер не може да ви защити от това, освен ако компанията не разполага с бронеустойчива политика с нулев дневник. В този случай доставчикът ви на VPN няма да има данни и никой не може да накара компанията да даде нещо, което тя няма. 

За пълна защита искате да изберете и VPN услуга, базирана в държава без задължителни закони за запазване на данни. Ако има задължителни закони за запазване на данни, компаниите ТРЯБВА да регистрират вашите данни, така че определено ще имат какво да предадат, ако им бъдат наредени да направят това.. 

VPN доставчиците могат да водят два различни типа дневници:  

 • Регистрации на връзки - Те включват вашия реален IP адрес и IP адрес, присвоен от вашата VPN, времеви марки (начало / край на вашите VPN сесии + продължителност), количество прехвърлени данни по време на всяка сесия и други.
 • Журнали за използване - Включват изтеглени файлове, списък на посетени уебсайтове, протоколи / софтуер (Netflix, Hulu, BitTorrent ...) и други.

Както можете да си представите, регистрационните файлове за използване представляват много по-голяма заплаха за вашата поверителност и сигурност, но не бива да мислите за втора VPN, която регистрира вашите данни, независимо от естеството на събраната информация. 

Протоколи за свързване

Най-добрите VPN мрежи за торенти обикновено разполагат с OpenVPN протокол, наред с някои други, не толкова атрактивни и сигурни опции. OpenVPN разполага с всичко, което някога ще ви е необходимо, за да осигурите вашата онлайн сигурност и поверителност и да защитите вашите чувствителни данни от любопитни очи, независимо дали те идват от престъпни кръгове или от правителството. 

За да ви запознаем с най-популярните протоколи за връзка, предлагани понастоящем от известни VPN услуги, ще разгледаме техните най-известни плюсове и минуси: 

OpenVPNPPTPL2TPSSTPIKEv2
Професионалисти Може да заобиколи повечето защитни стени, силно конфигурируеми, с отворен код, високо сигурни, съвместими с множество алгоритми за криптиране
ПРОТИВ Трудна за настройка, изисква софтуер на трети страни, има нужда от по-добра поддръжка за мобилни устройства
Професионалисти Бързо, лесно за настройване
ПРОТИВ Остарял, компрометиран от НСА
Професионалисти Обикновено се счита за сигурен, лесен за настройване, достъпен за всички съвременни операционни системи и устройства
ПРОТИВ Най-вероятно компрометиран от NSA, по-бавен от OpenVPN, проблематичен с ограничителни защитни стени, умишлено отслабен от NSA
Професионалисти Може да заобиколи повечето защитни стени, обикновено защитени (в зависимост от шифъра)
ПРОТИВ Работи само в Windows платформи, собственически стандарт на Microsoft
Професионалисти Много сигурен, поддържа множество шифри, стабилен, лесен за настройване, по-бърз от SSTP, L2TP и PPTP, поддържа устройства Blackberry
ПРОТИВ Използва лесно блокирания UDP порт 500, не с отворен код, сложна реализация в края на сървъра, ограничена поддръжка на платформата

Както можете да видите, OpenVPN определено предлага най-високото ниво на сигурност, но това не е най-бързият протокол за връзка. PPTP, например, е много по-бърз от OpenVPN, но никога не бихме препоръчали да го използвате, тъй като е остарял, лесно се напуква и вече е компрометиран от NSA. L2TP също е компрометиран от NSA и се бори с ограничените защитни стени. L2TP / IPsec използва предварително споделени ключове и често е слабо реализиран. SSTP е доста добър избор за торент, но имайте предвид, че е изцяло собственост на Microsoft. 

Encryption

Най-силното VPN за криптиране, което може да предложи в този момент, е AES-256, известно още като „банков клас“ или „военно ниво“. Това криптиране е нечуплива бариера около вашите онлайн данни, която го предпазва от любопитни очи, които изглежда да пречат на връзката ви.. 

Някои VPN мрежи за торентинг предлагат AES-128 криптиране, което е, вярвате или не, толкова добро, колкото 256-битовият му колега. AES-128 все още не е успешно пропукан, което означава, че може да свърши работата без никакви проблеми. 

AES-256 шифърът е най-често сдвоен с ръкостискане RSA-2048 и удостоверяване на SNA-256, което е всичко, което някога ще ви е необходимо, за да останете недосегаеми за вашия интернет доставчик, правителство, хакери и големи корпорации. RSA-4096 и SHA-512 определено са атрактивни опции, но те не могат да ви осигурят по-голяма сигурност от конфигурацията, която споменахме по-рано. 

скорост

Скоростта е едно от основните качества на най-добрите VPN мрежи за торент. Като каза това, настройката ви за сигурност може значително да повлияе на общата скорост на вашата интернет връзка. 

VPN мрежите винаги ще се отразяват на скоростта ви, така че можете да опитате и смекчите тази загуба само, като изберете висококачествени услуги. Общото правило е, колкото по-високо е степента на вашата сигурност, толкова по-ниска е скоростта.  

Сигурните протоколи за връзка и силното криптиране ще имат по-голямо влияние върху скоростта на изтегляне / качване. Това може да ви изкуши да жертвате сигурността за скорост, но никога не бива да го правите, когато става дума за порой. 

Сървъри

Най-добрите VPN мрежи за торент трябва да имат широка мрежа от бързи и мощни сървъри, разпространени по целия свят, а не шепа сървъри, разпръснати в няколко страни. Местоположенията на всички P2P-приятелски сървъри също са от съществено значение, така че винаги трябва да търсите VPN услуги с мощни сървъри в подходящи за торент страни.vpn сървъри за данни

Превключване на честотна лента / сървър

Що се отнася до споделянето на файлове, възможността за изтегляне или качване на неограничен обем данни е доста задължителна. Ограничената ширина на честотната лента би съсипела вашето торент опит, така че трябва да изберете само VPN услуги без такива ограничения. 

Неограниченото превключване на сървъри също е невероятно предимство по отношение на споделянето на файлове в P2P, тъй като ви позволява да търсите най-добрата връзка. 

Kill Switch

Превключвателят за убиване е много по-важен, ако ще използвате своя VPN за торент, а не за редовно сърфиране или стрийминг. Превключвателят за убиване, както подсказва името, ще „убие“ вашата интернет връзка, ако вашата VPN се прекъсне поради някаква причина. 

Ако деактивирате превключвателя за убийство, в момента, в който вашият VPN се провали, компютърът ви ще установи автоматично регулярна връзка чрез вашия интернет доставчик, което ще изложи истинското ви местоположение на всички протоколи и уебсайтове, които разглеждате.. 

Превключвателят за убийства може да се разглежда като триизмерна проводница, предназначена за постоянно наблюдение на връзката ви за всякакви подозрителни промени. След като открие нещо (спад на VPN връзка например), той ще блокира интернет връзката на компютъра ви, докато вашата VPN не се върне отново онлайн. 

компетентност

Вече споменахме значението на географското местоположение, когато става въпрос за най-добрите VPN за торент. 

Ако избраната от вас VPN услуга е регистрирана в държава със задължителни закони за запазване на данни, ще трябва да регистрирате вашите лични данни и да ги предавате, когато това бъде поискано от правителствените агенции. Страните със задължителни закони за запазване на данни включват Латвия, Италия, Португалия, Малта, Гърция, Франция, Австрия, Естония и много други. 

Вие също трябва да избягвате страни, които са членове на т. Нар. „Очен съюз“, който е мрежа от развити страни, създадена да шпионира своите граждани. Алиансът Five Eyes включва САЩ, Канада, Нова Зеландия, Великобритания и Австралия. Техните докладвани близки партньори включват Израел, Южна Корея, Япония, Сингапур и британски територии в чужбина. 

Страните „Девет очи“ включват Дания, Франция, Холандия и Норвегия, както и членовете на „Петте очи“. Съюзът „14 очи“ включва също Германия, Белгия, Италия, Швеция и Испания. 

Най-добрите VPN мрежи за торент

Избрахме най-добрите VPN услуги за торент, които отговарят на всички наши критерии за подбор. Сега е време да разгледаме по-подробно нашите най-добри снимки и да разберем кой е най-подходящият за вас. Прочетете мини-отзивите по-долу, открийте основните характеристики на нашите най-високо оценени торентни VPN мрежи и преценете коя е най-подходящата за вашите нужди.

1. Surfshark

Най-доброто за Avid Streamers Преглед + НАШАТА РЕЙТИНГ
9.9 / 10USER RATINGна месец $ 11.95

начална страница за сърфшарк Surfshark е сравнително млада VPN услуга, известна със своите невероятни скорости и най-високо ниво на сигурност. Освен това е една от редките компании, които позволяват торент на всичките му сървъри и никога не преустановяват връзката ви поради P2P трафик. Местоположението му на Британските Вирджински острови също е отлична новина за всички любители на P2P, тъй като тази територия няма задължителни закони за запазване на данни.

За оптимални резултати на торенето трябва да използвате един от предлаганите на официалния уебсайт сървъри (САЩ, Великобритания, Канада, Германия, Италия, Полша, Испания, Норвегия, Дания, Люксембург, Хонконг, Сингапур, Холандия, България, Белгия , Швейцария, Словакия, Сърбия и Финландия). Можете да използвате всеки сървър, но вашият трафик ще бъде пренасочен към сървърите в САЩ, Холандия и Канада, в зависимост от реалното ви местоположение.

Софтуерът Surfshark е съвместим с поточни плейъри като Popcorn Time, VLC и Ace Player, както и с торент приложения като uTorrent, Vuze, Transmission, qBitTorrent и BitTorrent.

Освен своята P2P-приятелска политика, Surfshark предлага на масата голямо разнообразие от най-добрите функции. Неговият протокол за свързване по подразбиране е IKEv2, но можете да използвате и OpenVPN. Трафикът се криптира чрез шифър AES-256, а неочакваните прекъсвания се покриват от надежден автоматичен превключвател.

И накрая, Surfshark поддържа нулеви дневници за активност, което означава, че компанията никога не наблюдава сайтовете, които посещавате или как взаимодействате с тях.

Прочетете пълния преглед на сърфистите

2. NordVPN

Преглед на най-добрите за общите потребители + НАШАТА РЕЙТИНГ
9.8 / 10USER RATINGна месец $ 11.95

Начална страница на NordVPN NordVPN е най-добрият VPN за торент, лансиран през 2012 г. и регистриран в Панама. Използва се много лесно дори за хора без предишен опит с VPN.

NordVPN позволява P2P споделяне на файлове и дори има специализирани сървъри за торент. Компанията също има строга политика за несъдържане на регистрация.

Наличните протоколи включват OpenVPN и IKEv2 / IPSec. NordVPN разполага с два слоя за криптиране, което е нещо, с което не могат да се похвалят много VPN. Въпросното криптиране е, разбира се, AES-256.

Понастоящем NordVPN разполага с 5100+ сървъри в 60+ страни и позволява до 6 едновременни връзки. Той предоставя на своите потребители неограничена честотна лента, скорост и превключване на сървъра.

Софтуерът разполага с много чувствителен и надежден ключ за убийство, а компанията е базирана в Панама, което е едно от най-добрите места за VPN за торент. NordVPN предлага и услуга SmartDNS и дори работи с Netflix.

Прочетете пълния преглед на NordVPN

3. CyberGhost

Най-доброто за почитателите на торентинг Преглед + НАШАТА РЕЙТИНГ
9.7 / 10USER RATINGна месец $ 12.99

screenshot_3
CyberGhost е отлична VPN услуга за торентинг, наскоро придобита от Crossrider. Компанията е със седалище в Румъния, което е отлично място за потребители на VPN, като гарантира, че няма шпиониране от правителството. 

Компанията позволява P2P споделяне на файлове и разполага със специализирани сървъри за торент. Той има строга политика без регистрация, но не е така, както румънските власти биха поискали от него да предаде потребителски данни.

CyberGhost поддържа OpenVPN, IKEv2, PPTP и L2TP / IPsec протоколи за връзка и криптира вашия трафик с AES-256 криптиране.

Понастоящем компанията разполага с 4600+ VPN сървъри в 60+ страни, което е повече от достатъчно, за да се осигури правилна свързаност навсякъде по света. Тя позволява до 7 едновременни връзки. 

CyberGhost също работи в Китай, не е блокиран от Netflix и може да бъде инсталиран на Amazon Firestick или да се използва с Kodi. 

Прочетете пълния преглед на CyberGhost

4. ExpressVPN

Най-добър общ преглед + НАШАТА РЕЙТИНГ
9.6 / 10USER RATINGна месец $ 12.95

Експресна Vpn начална страница Известен със своята P2P-приятелска политика, ExpressVPN позволява на своите клиенти да използват цялата сървърна мрежа за споделяне на файлове в P2P. Това означава, че не е нужно да се притеснявате да намерите правилните сървъри за вашето географско местоположение или да пропуснете изтеглянията си поради пренаселените сървъри.

Понастоящем ExpressVPN оперира с над 3000 голи метални и виртуални сървъра, разпространени в 90+ страни и това гарантира неограничена честотна лента, скорост и превключване на сървъра. Освен огромната си мрежа от локации на VPN сървъри, компанията предоставя и Smart DNS, който е идеален за начинаещи или хора, които искат да скрият първоначалния си IP адрес, без да криптират онлайн трафика си.

Говорейки за криптиране, ExpressVPN кодира вашите данни с AES-256 шифър, който е практически нечуплив от компютрите, които имаме днес. Ето защо в момента се използва от банки и военни институции. Когато става въпрос за протоколи за свързване, софтуерът обхваща IKEv2 / IPSec, OpenVPN (TCP / UDP), PPTP и L2TP.

ExpressVPN се предлага и с разделяне на тунели и перфектна секретност напред, които са функции, запазени за най-добрите от най-добрите. Той също така включва надежден автоматичен превключвател, който предотвратява изтичането на вашите лични данни в случай, че вашата VPN се изключи по някаква причина.

Прочетете пълния преглед на ExpressVPN

5. VyprVPN

Най-доброто за скоростнохолицитеОглеждане + НАШАТА РЕЙТИНГ
9.6 / 10USER RATINGна месец 9,95 $

Начална страница на Vypr Vpn VyprVPN е възхвален като една от най-бързите VPN услуги на пазара и определено заслужава похвалите, които получава. Компанията е лансирана през 2009 г. от Golden Frog, компания, която за пръв път се появява през 1994 г., която всъщност е зората на Интернет.

Що се отнася до торент и P2P споделяне на файлове като цяло, Golden Frog е доста изричен относно незаконните торенти и авторските права за изтегляне - те не са позволени. Тъй като обаче компанията поддържа нулеви дневници за активност, тя наистина няма надежден механизъм, който да ви хване в действието. Следователно, можете свободно да използвате VyprnVPN за торентинг, тъй като компанията всъщност не може да наложи политиката си за авторско право.

Понастоящем VyprVPN оперира над 700 голи метални и виртуални сървъри по целия свят, поддържа широк спектър от популярни платформи и позволява до 5 едновременни връзки. Освен за торенти, той е идеален избор и за страстни стриймъри и онлайн геймъри. Гарантирани са неограничена честотна лента, скорост и смяна на сървъра.

Софтуерът поддържа OpenVPN, PPTP, L2TP / IPSec и протокола за собственост на връзката му, наречен Хамелеон. Това е скрит протокол, препоръчан за потребители в страни с висока цензура на интернет като Китай. Трафикът се криптира чрез шифър AES-256. Има също NAT защитна стена, обществена Wi-Fi защита и надежден автоматичен превключвател.

VyprVPN е истински VPN с нулев дневник и един от редките доставчици, които са наели независима компания за сигурност, за да извършат пълен одит на услугата, за да се уверят, че няма лични данни да бъдат регистрирани.

Прочетете пълния преглед на VyprVPN

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

89 − 80 =

map