Най-добрите VPN за Kodi

Какво е Коди?

Както вече споменахме, Kodi се връща назад. Назад към 2002 г., когато беше известен като Xbox Media Player, който се промени в Xbox Media Center през 2003 г. и остава такъв до 2014 г. През 2014 г. фондацията XBMC (компанията зад услугата) реши да го преименува на Kodi. 


Cody е много персонализирана платформа, която ви позволява да предавате видео и аудио съдържание онлайн и да ги съхранявате и гледате у дома. Той също така покрива почти всяка операционна система и устройство, за които можете да се сетите, включително Raspberry Pis. 

Щастлива жена, гледаща телевизия на таблетМожете да разглеждате Kodi като свой личен софтуерен медиен център, който ви предоставя пълен достъп до всички видове онлайн съдържание, включително музика и видео. Платформата разполага със собствен потребителски интерфейс и може да работи както с мрежови, така и с локални услуги за съхранение. Имайте предвид обаче, че Kodi не идва с прясно съдържание от кутията. За оптимално изживяване на Kodi, ще трябва да използвате добавки на трети страни, за да разширите възможностите му. 

Що се отнася до развлеченията, Kodi има изцяло покрити всички фронтове. Тя работи с безброй видео формати, включително 3D, ISO и H.264 и също така ви позволява да предавате съдържание онлайн. Kodi ще подобри вашето преживяване чрез добавяне на трейлъри, плакати, видео екстри, фен арт и много повече към вашата видео библиотека. Поддържат се и много аудио формати, включително MP3, OGG и AAC. Kodi внедрява интелигентни плейлисти и ви позволява да маркирате различни песни. 

Освен филми, телевизионни предавания, музика и снимки, софтуерът на Kodi ви позволява да предавате и записвате телевизия на живо. Тази функция обаче изисква една от многото допълнителни спомагателни услуги, като MythTV, MediaPortal, NextPVR и TVheadend. 

Дали Kodi Правна?

Kodi е софтуер с отворен код, разработен от нестопанска организация, което го прави напълно легално за използване. Можете да го изтеглите и инсталирате от официалния сайт и да използвате някоя от добавките, които са официално санкционирани. 

Ще се сблъскате с правни проблеми, ако разширите гамата от поточни източници на платформата до „кутии Kodi“ с предварително инсталирани несанкционирани добавки на трети страни или просто използвате тези добавки сами. Тези източници за стрийминг могат (и често го правят) включват торенти, IPTV потоци и многобройни уебсайтове, които съдържат съдържание без изричното разрешение от собствениците или авторските права. 

Тук срещаме най-голямата си главоблъсканица с Kodi. Как можем да разберем кои добавки използват легални поточни източници и кои не? Има пример за гражданин на Обединеното кралство, който получи 250 000 британски лири за разносване на Kodi устройства с няколко добавки, които използваха незаконни поточни източници. 

На първо място, XBMC Foundation няма нищо общо с кутиите Kodi. Всъщност екипът заяви, че кутиите, които често се продават от YouTubers или в eBay (заредени с несанкционирани добавки на трети страни), всъщност „убиват Kodi“. За съжаление природата на Kody с отворен код не позволява на XBMC да контролира кой го инсталира и на какво. 

Долен ред, Kodi е напълно легален, стига да се избягвате от всякакви устройства с напълно заредени инсталации на Kodi с съмнителни добавки на трети страни. Вие не само рискувате нарушаване на авторски права, но можете да заразите устройството си или и с предварително инсталиран зловреден софтуер. Трябва също да проверите местните закони и позицията им за стрийминг от източници на трети страни.

Имам ли нужда от VPN за Kodi?

Преди да вникнем в подробности, трябва да преминем с оскъдно да на този. Някои рецензенти ще заявят, че VPN не са предпоставки за използване на Kodi; други ще кажат, че всичко зависи от това как смятате да използвате Kodi - получавате картината. Всичко това е вярно, но ако наистина искате да се забавлявате (и знаете, че го правите), доброто VPN за Kodi е задължително. 

Ето някои от очевидните предимства на използването на VPN с Kodi: 

  • Ще бъдете напълно анонимни онлайн, трафикът ви ще бъде криптиран и нечетлив и ще запазите куп любопитни очи да се забъркате с връзката си (вашия интернет доставчик, хакери, правителството ...). Освен това ще бъдете в безопасност от всеки зловреден софтуер, който иначе бихте могли да вземете по пътя.
  • VPN мрежите ще ви помогнат да преодолеете блокирането на портове и заглушаването на връзката, извършено от вашия интернет доставчик. С други думи, това ще попречи на вашия интернет доставчик да понижи сериозно качеството на вашата връзка.
  • VPN мрежите ще ви предпазят от нарушаване на авторски права, ако решите да участвате в незаконни торент и други сенчести режими на споделяне на P2P файлове.
  • И накрая, VPN мрежите ще ви помогнат да заобиколите гео ограниченията, наложени от Netflix, Hulu, Fox, ESPN и други платформи.

Най-добрите VPN за Kodi са оптималният начин да се разгърне пълният му потенциал. Да, можете да използвате Kodi и неговите добавки без VPN, но винаги ще има куп ограничения, които ви задържат. Освен че оптимизират личния си опит, VPN мрежата за Kodi също ще се погрижи да ви държи в дясната страна на закона. Долната линия, Kodi и VPN вървят ръка за ръка. 

Налични ли са Kodi VPN добавки?

Силно препоръчително е да използвате своя VPN отделно от Kodi, тъй като това е по-сигурното и много по-малко сложно решение. Ако обаче искате да контролирате вашата VPN чрез Kodi, на ваше разположение има някои опции.

На първо място, трябва да знаете, че този вид настройка на Kodi ви ограничава до Mac OS, базирани на Linux платформи (LibreELEC и OpenELEC) и Raspberry Pi 3. Използването на VPN чрез Kodi също ще премахне някои от полезните опции за сигурност и поверителност представен в специални VPN приложения.

Човек, използващ цифров таблет за гледане на филмНашата препоръка е да изпробвате добавката OpenVPN за Kodi от Брайън Хорнсби. Тази добавка е с отворен код и работи перфектно, без да се налага да изтегляте никакви хранилища. За съжаление тя е ограничена до гореспоменатите три платформи. Можете да намерите тази добавка на официалния уебсайт на Брайън Хорнсби и на страницата на GitHub.

Друг добър вариант за контрол на вашата VPN от вашия Kodi е Zomboided VPN Manager. Тази добавка поддържа множество VPN услуги, включително всички VPN, представени в нашия списък. Той също работи с OpenVPN и е съвместим с Windows, OpenELEC (5+), LibreELEC (7.x +) и други Linux-базирани платформи. Въпреки това няма да можете да използвате Zomboided VPN Manager с повечето кутии Kodi, които работят на Android.

Настройка на VPN за Kodi

Ако използвате един от най-добрите VPN за Kodi, настройката му трябва да е доста бърза и лесна. Като каза, че ако искате да използвате VPN с Kodi, имате две възможности: 

  • Използването им поотделно - Това просто означава, че VPN е инсталиран на вашето устройство и че криптира целия ви онлайн трафик (включен е поточен Kodi). Това е обичайната опция, която работи добре на много различни устройства и платформи. Той също така предлага най-високото ниво на сигурност, като защитава вашата информация с родното VPN приложение.
  • Използване на вашата VPN в Kodi - Това става чрез различни приложения и добавки, но в момента не е достъпно на много устройства. Всъщност можете да използвате своя VPN в рамките на Kodi само на Mac OS, базирани на Linux платформи (LibreELEc и OpenELEC) и Raspberry Pi 3.

Ако решите да предприемете лесния (и по-сигурен) подход, вашият VPN ще използва собственото си VPN приложение и ще криптира целия ви интернет трафик, докато използвате вашия Kodi за стрийминг. Цялата настройка се извършва само за няколко минути. Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите и инсталирате своя VPN по избор, да се свържете с правилния сървър и да започнете да стриймирате с Kodi. 

Можете също така да използвате своя VPN остроумия Kodi чрез добавки, които ще ви позволят да контролирате VPN от Kodi. Това обаче е по-сложен и не толкова сигурен вариант.

Ако използвате кутия Kodi TV, можете да инсталирате VPN на това устройство доста бързо и без усилия. Това ще ви позволи да деблокирате всички ограничени или блокирани добавки, като същевременно защитавате вашата поверителност. Можете също така да инсталирате VPN директно на кутия с Android Kodi, което е много удобно за начинаещи решение. Amazon Fire TV, Amazon Fire Stick и Nvidia Shield TV Pro са най-добрите Android-базирани кутии Kodi, съвместими с VPN. И накрая, можете също да инсталирате VPN на вашия рутер и да защитите всички устройства, които използвате за поточно предаване с Kodi. 

Какво прави добър VPN за Kodi?

Интернет наблюдението и цензурата са също толкова разочароващи, колкото и фактът, че вашият интернет доставчик умишлено ще ограничи скоростта на връзката ви, въпреки че сте платен клиент. За да избегнем тези и много други неприятни преживявания, ще разгледаме някои от ключовите фактори, които правят най-добрите VPN за Kodi. 

Бърза скорост на връзката

Скоростта на връзката е особено важна, ако стриймингът и потоците са вашите редовни ежедневни дейности.

Това, което трябва да знаете, е, че много VPN изкуствено ще увеличат скоростите си, намалявайки конфигурацията на защитата. Известно е, че криптирането и другите мерки за сигурност, въведени от VPN, вземат своето влияние върху общата скорост. Shady VPN доставчиците ще се опитат да ви изпекат с невероятна скорост, но няма да ви кажат, че ви излагат на потенциални заплахи онлайн. 

Ето защо трябва да изберете само VPN услуги, които могат да постигнат перфектен баланс между оптималната онлайн сигурност и поверителността и задоволителните скорости, които могат да ви позволят да предавате в HD безпроблемно. 

Широка сървърна мрежа

Естествено, колкото повече сървъри има вашият VPN доставчик, толкова по-добра услуга ще предоставя. На първо място, ще можете да се свържете с висококачествени сървъри, независимо от географското ви местоположение. Второ, ще можете да избегнете пренаселените сървъри. Твърде много потребители на един и същ сървър могат да повлияят на общата скорост на връзката и да причинят значителни изоставания. 

Man Streaming Television ChannelПо-голям брой сървъри, разпространени по целия свят, също увеличава шансовете ви за заобикаляне на мерките за сигурност, въведени, за да ограничите поточните библиотеки до определени държави или области. С други думи, сървърните мрежи са един от интегралните компоненти, необходими за успешното деблокиране на Netflix US и подобни поточни платформи. 

Важното е също така, че вашият VPN трябва да идва с неограничена честотна лента, превключване на сървъра и скорост. Неограничената честотна лента е особено подходяща за стрийминг и P2P споделяне на файлове, превключването на сървъра ви позволява да тествате колкото искате сървъри, а неограничените скорости ви позволяват да предавате и изтегляте торенти без никакви ограничения. 

Оптимизирани сървъри

Има само шепа VPN услуги, които предоставят на своите потребители специализирани сървъри, оптимизирани за стрийминг и торент. За да оптимизирате вашето поточно преживяване, списъкът ни с най-добрите VPN за Kodi включва само най-добрите от най-добрите. 

Това отново ни връща към темата за скоростта, която е всичко, което е важно за вашия край, когато става въпрос за стрийминг. Специализирани поточни сървъри предлагат много по-висока скорост от обикновените и ще бъдат оптимизирани за конкретни поточни канали. 

Силно криптиране

Сигурността и бързината са двата основни механизма на всички най-добри VPN за Kodi. VPN мрежите са предназначени основно за криптиране на вашия трафик и предотвратяване на достъп на любопитни очи до вашата лична информация и научаване на истинската ви идентичност и местоположение. Най-силното криптиране в момента е AES-256, което често се нарича „военно ниво“ или „банково криптиране“. AES-256 шифър плюс RSA-2048 ръкостискане и SHA-256 е оптималната настройка за сигурност, която няма да повлияе значително на скоростта ви, като същевременно запазва перфектно безопасността си. Някои доставчици на VPN отиват дори по-високо от това, но по-добрите конфигурации за сигурност са напълно ненужни и служат само за повишаване на цената. 

Строга политика без регистрация

Ако избраният от вас доставчик на VPN наблюдава и регистрира вашите онлайн дейности, това може в един момент да застраши вашата поверителност и безопасност онлайн. Има няколко начина да защитите информацията си, включително:

  • Уверете се, че вашата VPN услуга съдържа стриктна политика за без регистрация 
  • Проверка къде е регистриран вашият VPN 
  • Избор на VPN, които не подлежат на задължителни закони за запазване на данни 
  • Избягвайте компаниите, свързани с 5/9/14 Eyes Alliance 

В нашия списък с най-добрите VPN за Kodi има компании, които водят нулеви дневници от вашата дейност и нямат задължение да предават личните ви данни на никого. 

Най-добрият начин да проверите дали някоя компания поддържа регистрации е да прочетете своята Политика за поверителност. Там ще видите термини като „дневници за връзка“ и „регистрационни файлове за използване“. Вписване на връзка означава, че компанията съхранява вашия реален IP адрес и този, който ви е присвоен от сървъра, количеството данни, прехвърлени по време на вашите сесии и времеви отметки. Дневниците за използване са много по-опасни и включват наблюдение и запис на сайтовете, които посещавате и файлове, които изтегляте, както и информация за вашия софтуер и протоколи. 

Най-добрите VPN за Kodi

Избрахме най-добрите VPN услуги, които отговарят на всички наши критерии за подбор. Сега е време да разгледаме по-подробно нашите най-добри снимки и да разберем кой е най-подходящият за вас. Прочетете мини-отзивите по-долу, открийте основните характеристики на нашите най-високо оценени VPN услуги за Kodi и преценете коя е най-подходящата за вашите нужди.

1. Surfshark

Най-доброто за Avid Streamers Преглед + НАШАТА РЕЙТИНГ
9.9 / 10USER RATINGна месец $ 11.95

начална страница за сърфшаркОсвен че работи с Kodi, Surfshark удовлетворява всички останали изисквания за надежден VPN на Kodi. Той е бърз, има широка сървърна мрежа, той е оптимизиран за стрийминг, използва бронеустойчиво криптиране и поддържа нулева регистрация.

Той има повече от 800 сървъра в 50+ страни на 6 континента. Скоростите му обикновено са над средните и ви позволяват да предавате висококачествено съдържание без забавяне. Друг важен момент на Surfshark е, че той ви позволява да използвате услугата на неограничен брой устройства.

Използваният шифър е военен клас AES-256 и поддържаните протоколи включват OpenVPN и IKEv2. Наличните функции за защита и поверителност са мулти-хоп връзки, превключвател на Интернет, нулев знание DNS на всички сървъри и режим на камуфлаж, който елиминира вероятността връзката ви да бъде открита като VPN връзка. Бонус функция, която си струва да се спомене, е CleanWeb, която блокира рекламите и поддържа злонамерен софтуер и тракери.

Surfshark ви позволява да запазите анонимността си, като плащате с криптовалути. Всичките му абонаменти идват с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния преглед на сърфистите

2. NordVPN

Преглед на най-добрите за общите потребители + НАШАТА РЕЙТИНГ
9.8 / 10USER RATINGна месец $ 11.95

Начална страница на NordVPN
NordVPN е мощна VPN услуга с щателно проектирани приложения както за ръчни устройства, така и за компютри. Всичко, което трябва да направите, е да стартирате приложението, да изберете държава и веднага ще бъдете снабдени с нов IP адрес, който можете да използвате, за да скриете истинската си идентичност и местоположение, както и да отключите гео-ограничено съдържание. 

NordVPN предлага невероятни скорости, особено като се има предвид нивото на защита, което предоставя на своите потребители. В момента той има 5100+ сървъра в 60+ страни, което е най-голямата сървърна мрежа в момента на пазара. Сред тях има определен брой сървъри, оптимизирани за Kodi.

NordVPN поддържа OpenVPN и IKEv2 / IPSec комуникационни протоколи и криптира вашия трафик с AES-256 шифър. Това е единственият VPN, който си струва да се спомене, който криптира онлайн трафика ви два пъти.

И накрая, NordVPN има стриктна политика без регистрация, защитава ви от течове на DNS, разполага с функция за автоматично убиване и предлага както споделени, така и специализирани IP адреси, което е особено важно за стрийминг. 

Прочетете пълния преглед на NordVPN

3. CyberGhost

Най-доброто за почитателите на торентинг Преглед + НАШАТА РЕЙТИНГ
9.7 / 10USER RATINGна месец $ 12.99

screenshot_3
CyberGhost е известна VPN услуга, основана през 2011 г. в Румъния като обикновена деблокираща платформа. Днес той поддържа безброй устройства, добавки, софтуер на трети страни и стрийминг платформи и устройства, включително Kodi.

CyberGhost функционира с много инсталации на Kodi, стига да поддържат един от родните протоколи за връзка. Това включва OpenVPN, IKEv2, PPTP, L2TP и IPSec. Цялостната съвместимост също зависи от вашата операционна система, така че може да се наложи да инсталирате някои добавки и / или софтуер на трети страни, за да постигнете желаната комбинация от OS / протокол. Официалният уебсайт CyberGhost съдържа подробни обяснения и ръководства за конфигуриране на протокола.

Освен съвместимост с Kodi в множество операционни системи, CyberGhost разполага и с автоматичен превключвател, AES-256 криптиране, стриктна политика без регистрация, защита от течове на DNS и IP, приложения за много платформи, високи скорости, неограничен трафик / честотна лента, повече от 4600 сървъра в 60+ страни и 45-дневна гаранция за връщане на парите. Освен това поддържа до 7 едновременни връзки.

Прочетете пълния преглед на CyberGhost

4. ExpressVPN

Най-добър общ преглед + НАШАТА РЕЙТИНГ
9.6 / 10USER RATINGна месец $ 12.95

Експресна Vpn начална страница ExpressVPN е един от най-добрите VPN за Kodi, който ви предоставя най-големия избор от най-висококачествени приложения, които можете да използвате на почти всички устройства (Windows, Mac OS, iOS, рутери, кутии за Android Kodi и други). 

В момента ExpressVPN има над 3000 сървъра, разпространени в 90+ страни, което също е впечатляваща сървърна мрежа, която ви покрива навсякъде по света. Някои от тези сървъри също са оптимизирани за поточно предаване. Компанията предлага неограничена честотна лента, скорост и смяна на сървъра. Що се отнася до скоростта, ние почти дори не забелязахме, че сме свързани с VPN по време на нашата тестова верига.

Що се отнася до сигурността, ExpressVPN поддържа OpenVPN, SSTP, PPTP и L2TP / IPsec протоколи за връзка и използва AES-256 шифър за криптиране на вашия трафик. Компанията не държи дневници за трафик, защитава ви от течове на DNS, идва с интегриран превключвател за убийства и предлага споделени IP адреси. 

Прочетете пълния преглед на ExpressVPN

5. Чист VPN

Преглед на най-добрите за общите потребители + НАШАТА РЕЙТИНГ
9.4 / 10USER RATINGна месец $ 10.95

PureVpn начална страница
PureVPN е добре позната VPN услуга, разположена в Хонконг. Услугата беше пусната, за да задоволи нуждите на китайския пазар, засегнат от цензурата и държавния интернет контрол. С други думи, служителите успяха да победит китайската държавна цензура, така че те могат доста да държат себе си навсякъде по света. 

PureVPN има повече от 2000 сървъра в 140+ страни, включително уникални места като Австралия, Индонезия, Папуа Нова Гвинея, Сингапур, Малайзия и Филипините. Някои от сървърите предлагат по-добра поточна производителност от други и можете да ги проверите благодарение на неограниченото превключване на сървъра, предлагано от компанията. Това е сдвоено и с неограничена честотна лента и скорост.

Поддържаните протоколи за връзка включват OpenVPN, PPTP, SSTP, IKEv2 и L2TP / IPsec. Трафикът ви, разбира се, ще бъде кодиран с 256-битово криптиране на данни. 

PureVPN не поддържа дневници на трафика, предлага се функция за превключване на убийствата, позволява до пет едновременни връзки и има пълна седемдневна гаранция за връщане на парите. 

Прочетете пълния Pure VPN преглед

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 77 = 82

map