Najbolji VPN-ovi za Kodi

Što je Kodi?

Kao što smo već spomenuli, Kodi se vraća natrag. Povratak u 2002., kada je bio poznat kao Xbox Media Player, koji se u Xbox Media Center promijenio 2003. i tako je ostao do 2014. Godine 2014. Zaklada XBMC (tvrtka koja stoji iza usluge) odlučila je preimenovati ga u Kodi. 


Cody je vrlo prilagodljiva platforma koja vam omogućuje gledanje video i audio sadržaja na mreži i pohranjivanje i gledanje kod kuće. Također pokriva gotovo svaki operativni sustav i uređaj koji se možete sjetiti, uključujući i Raspberry Pis. 

Sretna žena koja gleda televiziju na tabletuKodi možete vidjeti kao svoj osobni softverski medijski centar koji vam daje potpuni pristup svim vrstama mrežnog sadržaja, uključujući glazbu i video. Platforma ima vlastito korisničko sučelje i može raditi s mrežnim i lokalnim uslugama pohrane. Međutim, imajte na umu da Kodi ne dolazi s bilo kojim sadržajem svježim izvan okvira. Za optimalan doživljaj Kodi, morat ćete koristiti dodatke drugih proizvođača da biste proširili njegove mogućnosti. 

Kad je u pitanju zabava, Kodi je sa svih strana u potpunosti pokriven. Djeluje s bezbroj video formata, uključujući 3D, ISO i H.264, a također vam omogućava streaming sadržaja na mreži. Kodi će poboljšati vaše iskustvo dodavanjem prikolica, plakata, video dodataka, obožavatelja obožavatelja i još mnogo toga u vašu videoteku. Podržane su i brojne audio formate, uključujući MP3, OGG i AAC. Kodi implementira pametne popise za reprodukciju i omogućuje vam označavanje različitih pjesama. 

Osim filmova, TV emisija, glazbe i slika, Kodijev softver omogućuje vam streaming i snimanje televizije uživo. Ova značajka, međutim, zahtijeva jednu od mnogih pomoćnih pomoćnih usluga, poput MythTV, MediaPortal, NextPVR i TVheadend. 

Je Kodi Pravni?

Kodi je softver otvorenog koda koji je razvila neprofitna organizacija, što ga čini potpuno legalnim za upotrebu. Možete ga preuzeti i instalirati s službenog web mjesta i koristiti bilo koji dodatak koji je službeno sankcioniran. 

Naići ćete na pravne probleme ako proširite spektar izvora struje na platformi na „Kodi kutije“ s unaprijed instaliranim nesangiranim dodacima treće strane ili ih sami upotrebljavate. Ti izvori za streaming mogu (a često to čine) uključivati ​​i torente, IPTV streamove i brojne web stranice koje sadržavaju sadržaj bez izričitog odobrenja vlasnika autorskih prava. 

Ovdje nailazimo na našu najveću zagonetku s Kodijem. Kako možemo znati koji dodaci koriste legalne izvore streaminga, a koji ne? Postoji primjer državljanina Velike Britanije koji je primio novčanu kaznu u iznosu od 250 000 funti za kršenje Kodi uređaja s nekoliko dodataka koji su koristili ilegalne izvore struje. 

Prije svega, XBMC Foundation nema nikakve veze sa Kodi kutijama. U stvari, tim je izjavio da kutije koje YouTubers često prodaje ili na eBay-u (napunjeni nesankcioniranim dodacima treće strane) zapravo "ubijaju Kodi." Nažalost, priroda otvorenog koda Kodya sprečava XBMC da kontrolira tko ga instalira i na što. 

Dno crta, Kodi je potpuno zakonit dok se ne uklanjate s bilo kojim uređajima s potpuno učitanim Kodi instalacijama s upitnim dodacima treće strane. Ne samo da riskirate kršenje autorskih prava, već možete zaraziti i vaše uređaje i unaprijed instaliranim zlonamjernim softverom. Također biste trebali provjeriti svoje lokalne zakone i njihov položaj u strujanju iz izvora treće strane.

Trebam li VPN za Kodi?

Prije nego što uđemo u detalje, na ovom ćemo mjestu morati odgovoriti sa snažnim da. Neki će recenzenti tvrditi da VPN-ovi nisu preduvjet za upotrebu Kodi-ja; drugi će reći da sve ovisi o tome kako namjeravate koristiti Kodi - dobili ste sliku. To je sve istina, ali ako se zaista želite zabaviti (a znate da znate), dobar VPN za Kodi je obavezan. 

Evo nekih očitih prednosti upotrebe VPN-a s Kodi: 

  • Bit ćete potpuno anonimni putem interneta, vaš će promet biti šifriran i nečitljiv, a vi ćete zadržati gomilu znatiželjnih očiju od nereda s vašom vezom (vaš ISP, hakeri, vlada…). Uz to, bit ćete sigurni od bilo kakvog zlonamjernog softvera koji biste inače mogli pokupiti na putu.
  • VPN-ovi će vam pomoći u prevladavanju blokiranja priključaka i prigušivanja veze koji obavlja vaš ISP. Drugim riječima, to će spriječiti da vaš ISP ozbiljno snizi kvalitetu vaše veze.
  • VPN-ovi će vas zaštititi od kršenja autorskih prava ako se odlučite uključiti u ilegalne bujice i druge sjenovite načine dijeljenja P2P datoteka.
  • Napokon, VPN-ovi pomoći će vam da zaobiđete geo-ograničenja koja su nametnuli Netflix, Hulu, Fox, ESPN i druge platforme.

Najbolji VPN-ovi za Kodi su optimalan način za otključavanje njegovog punog potencijala. Da, Kodi i njegovi dodaci možete koristiti bez VPN-a, ali uvijek će vas zadržati hrpa ograničenja. Osim što će optimizirati vaše osobno iskustvo, VPN-ovi za Kodi pobrinut će se da vas zadrže na pravoj strani zakona. Dno crta, Kodi i VPN-i idu jedni od drugih. 

Postoje li kodi VPN dodaci?

Preporučuje se korištenje VPN-a odvojeno od Kodija jer je to sigurnije i mnogo manje komplicirano rješenje. Međutim, ako želite kontrolirati svoj VPN putem Kodi-a, na raspolaganju su vam neke mogućnosti.

Prije svega, trebali biste znati da vas ovakva postavka Kodi ograničava na Mac OS, Linux-temeljene platforme (LibreELEC i OpenELEC) i Raspberry Pi 3. Korištenje VPN-a putem Kodi-ja također će ukloniti neke korisne mogućnosti sigurnosti i privatnosti predstavljen na namjenskim VPN aplikacijama.

Čovjek koji koristi digitalni tablet za gledanje filmaNaša preporuka je da isprobate dodatak OpenVPN za Kodi od Briana Hornsbyja. Ovaj dodatak je open-source i savršeno funkcionira bez da morate preuzeti bilo kakva spremišta. Nažalost, ograničen je na spomenute tri platforme. Taj dodatak možete pronaći na službenom web mjestu Briana Hornsbyja i na GitHub stranici.

Još jedna dobra opcija za kontrolu vašeg VPN-a iz vašeg Kodija je Zomboided VPN Manager. Ovaj dodatak podržava brojne VPN usluge, uključujući sve VPN-ove koji su predstavljeni na našem popisu. Također radi s OpenVPN-om te je kompatibilan s Windowsima, OpenELEC-om (5+), LibreELEC-om (7.x +) i ostalim Linux-temeljenim platformama. Međutim, nećete moći koristiti Zomboided VPN Manager s većinom Kodi okvira koji se izvode na Androidu.

Postavljanje VPN-a za Kodi

Ako koristite jedan od najboljih VPN-ova za Kodi, postavljanje bi trebalo biti prilično brzo i jednostavno. Rekavši da, ako želite koristiti VPN s Kodiem, imate dvije mogućnosti: 

  • Njihova zasebna upotreba - To samo znači da je VPN instaliran na vašem uređaju i da šifrira sav vaš mrežni promet (uključen je Kodi streaming). Ovo je uobičajena opcija koja dobro funkcionira na mnogim različitim uređajima i platformama. Također nudi najvišu razinu sigurnosti štiteći svoje podatke s izvornom VPN aplikacijom.
  • Upotreba VPN-a unutar Kodi-a - to se događa preko različitih aplikacija i dodataka, ali trenutno nije dostupno na mnogim uređajima. U stvari, svoj VPN možete koristiti u Kodi-u samo na Mac OS-u, Linux-temeljenim platformama (LibreELEc i OpenELEC) i Raspberry Pi 3.

Ako se odlučite za jednostavan (i sigurniji) pristup, vaš VPN koristit će svoju privatnu VPN aplikaciju i šifrirati sav vaš internetski promet dok svoj Kodi koristite za streaming. Čitava postava je izvršena u samo par minuta. Sve što trebate učiniti je preuzeti i instalirati svoj VPN po izboru, spojiti se na pravi poslužitelj i započeti streaming s Kodi-om. 

Možete koristiti i svoj VPN pamet kodi putem dodataka, što će vam omogućiti da upravljate VPN-om iz Kodi-ja. Međutim, ovo je složenija i manje sigurna opcija.

Ako koristite Kodi TV okvir, na ovaj uređaj možete instalirati VPN vrlo brzo i bez napora. To će vam omogućiti da deblokirate sve ograničene ili blokirane dodatke uz istovremeno zaštitu vaše privatnosti. VPN možete instalirati i izravno na Android Kodi kutiju, što je rješenje za početnike prilagođeno početnicima. Amazon Fire TV, Amazon Fire Stick i Nvidia Shield TV Pro najbolji su Kodi okviri na Androidu kompatibilni s VPN-ovima. Napokon, na usmjerivač možete instalirati i VPN i zaštititi sve uređaje koje koristite za streaming pomoću Kodi-ja. 

Što je dobar VPN za Kodi?

Internet nadzor i cenzura otprilike su frustrirajuće kao i činjenica da će vaš davatelj internetskih usluga namjerno gasiti brzinu vaše veze iako ste korisnik plaćanja. Kako bismo izbjegli ova i mnoga druga neugodna iskustva, istražit ćemo neke od krucijalnih čimbenika koji čine najbolji VPN-ovi za Kodi. 

Velika brzina veze

Brzina veze posebno je važna ako su strujanje i bujica redovite svakodnevne aktivnosti.

Ono što biste trebali znati je da će mnogi VPN-ovi umjetno povećati brzinu smanjujući sigurnosnu konfiguraciju. Poznato je da šifriranje i druge mjere sigurnosti koje uvode VPN uzimaju danak na ukupnu brzinu. Shady VPN provajderi pokušat će vas privući nevjerojatnom brzinom, ali neće vam reći da vas izlažu potencijalnim prijetnjama na mreži. 

Zato se trebate odlučiti samo za VPN usluge koje mogu uspostaviti savršenu ravnotežu između optimalne internetske sigurnosti i privatnosti i zadovoljavajuće brzine koje vam mogu omogućiti nesmetano strujanje u HD-u.. 

Široka mreža poslužitelja

Naravno, što više poslužitelja vašeg VPN pružatelja usluga pružat će vam bolju uslugu. Prije svega, moći ćete se povezati s visokokvalitetnim poslužiteljima bez obzira na vaš zemljopisni položaj. Drugo, moći ćete izbjeći pretrpane poslužitelje. Previše korisnika na istom poslužitelju može utjecati na ukupnu brzinu veze i uzrokovati znatna zaostajanja. 

Čovjek koji struji televizijskim kanalomVeći broj poslužitelja rasprostranjenih po cijelom svijetu također povećava vaše šanse da zaobiđu sigurnosne mjere koje se primjenjuju za ograničavanje strujanja biblioteka u određene zemlje ili područja. Drugim riječima, poslužiteljske mreže jedna su od integralnih komponenti potrebnih za uspješno deblokiranje Netflix US-a i sličnih streaming platformi. 

Ono što je također važno je da vaš VPN treba imati neograničenu propusnost, prebacivanje poslužitelja i brzinu. Neograničena propusnost osobito je važna za streaming i P2P dijeljenje datoteka, prebacivanje poslužitelja omogućava testiranje onoliko poslužitelja koliko želite, a neograničene brzine omogućuju vam strujanje i preuzimanje torrenta bez ikakvih ograničenja. 

Optimizirani poslužitelji

Postoji samo nekoliko VPN usluga koje svojim korisnicima pružaju namjenske poslužitelje optimizirane za strujanje i bujicu. Kako biste optimizirali svoje iskustvo strujanja, naša lista najboljih VPN-ova za Kodi uključuje samo najbolje od najboljih. 

To nas opet vraća na temu brzine, a to je sve što je za vas važno kada je u pitanju streaming. Namjenski poslužitelji za streaming nude mnogo veće brzine od uobičajenih i bit će optimizirani za određene kanale za streaming. 

Jaka enkripcija

Sigurnost i brzina dva su glavna problema svih najboljih VPN-ova za Kodi. VPN-ovi su prije svega osmišljeni kako bi šifrirali vaš promet i spriječili radoznale osobe da pristupe vašim osobnim podacima i saznaju vaš pravi identitet i lokaciju. Najjača trenutno dostupna enkripcija je AES-256, koja se često naziva i "vojni" ili "bankarski" šifriranje. AES-256 šifra plus RSA-2048 rukovanje i SHA-256 autorizacija je optimalna sigurnosna postavka koja neće utjecati na vašu brzinu, istovremeno čuvajući vašu savršenu sigurnost. Neki dobavljači VPN-a čak su i viši od ovoga, ali bolje sigurnosne konfiguracije potpuno su nepotrebne i služe samo povećanju cijene. 

Stroga pravila bez evidentiranja

Ako vaš odabrani pružatelj VPN-a nadgleda i bilježi vaše mrežne aktivnosti, može u nekom trenutku ugroziti vašu internetsku privatnost i sigurnost. Nekoliko je načina zaštite podataka, uključujući:

  • Provjerite ima li vaša VPN usluga stroga pravila o nepojavljivanju zapisa 
  • Provjera gdje je vaš VPN stvarno registriran 
  • Odabir VPN-ova koji ne podliježu obveznim zakonima o čuvanju podataka 
  • Izbjegavanje tvrtki povezanih s savezom 9.9.14 

Na našoj listi najboljih VPN-ova za Kodi nalaze se tvrtke koje vode nulte zapise vaše aktivnosti i nemaju obvezu nikome predati vaše osobne podatke.. 

Najbolji način da provjerite održava li bilo koja tvrtka zapisnik je pročitati svoju Politiku privatnosti. Tamo ćete vidjeti pojmove kao što su "dnevnici veza" i "evidencija upotrebe". Bilježenje veza znači da tvrtka pohranjuje vašu stvarnu IP adresu i onu koja vam je dodijeljena od strane poslužitelja, količinu podataka prenesenih tijekom sjednica i vremenske oznake. Dnevnici upotrebe mnogo su opasniji i uključuju nadgledanje i snimanje web lokacija koje posjećujete i datoteke koje preuzimate, kao i podatke o vašem softveru i protokolima. 

Najbolji VPN-ovi za Kodi

Odabrali smo najbolje VPN usluge koje zadovoljavaju sve naše kriterije odabira. Sada je vrijeme da detaljnije istražite naše najbolje odabranike i otkrijemo koji je najprikladniji za vas. Pročitajte mini-recenzije u nastavku, otkrijte ključne značajke naših najbolje ocijenjenih VPN usluga za Kodi i odlučite koja je odgovarajuća za vaše potrebe.

1. Surfshark

Najbolji za Avid Streamers pregled + NAŠA RATINGA
9,9 / 10USER RATING mjesečno 11,95 USD

surfshark početnu stranicuOsim rada s Kodi-om, Surfshark zadovoljava sve ostale zahtjeve za pouzdanim Kodi VPN-om. Brz je, ima veliku poslužiteljsku mrežu, optimiziran je za streaming, koristi neprobojno šifriranje i drži nulte zapise.

Ima više od 800 poslužitelja u 50+ zemalja na 6 kontinenata. Njegove brzine su općenito iznad prosjeka i omogućuju vam strujanje visokokvalitetnog sadržaja bez zastoja. Druga važna prednost Surfsharka je ta što vam omogućuje korištenje usluge na neograničenom broju uređaja.

Upotrebljena šifra je vojne klase AES-256, a podržani protokoli uključuju OpenVPN i IKEv2. Dostupne sigurnosne i privatne značajke su multi-hop veze, internetski prekidač, DNS-ovi sa svim saznanjima na svim poslužiteljima i modus Camouflage koji eliminira šansu da vaša veza bude otkrivena kao VPN veza. Kao bonus značajka koju treba spomenuti je CleanWeb, koji blokira oglase i drži malware i tragače na visini.

Surfshark vam omogućuje da sačuvate anonimnost plaćanjem s kripto valutama. Sve njegove pretplate imaju 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Pročitajte pregled cijelog pregleda surfanja

2. NordVPN

Pregled za opće korisnike + NAŠA RATINGA
9.8 / 10USER RATING mjesečno 11,95 USD

NordVPN početna stranica
NordVPN je snažna VPN usluga s pomno dizajniranim aplikacijama za ručne uređaje i računala. Sve što trebate učiniti je pokrenuti aplikaciju, odabrati zemlju i odmah ćete dobiti svježu IP adresu pomoću koje možete sakriti svoj pravi identitet i lokaciju kao i otključati geografski ograničen sadržaj. 

NordVPN nudi nevjerojatne brzine, posebno uzimajući u obzir razinu zaštite koju pruža svojim korisnicima. Trenutno ima 5100+ poslužitelja u 60+ zemalja, što je najveća poslužiteljska mreža trenutno na tržištu. Među njima je određeni broj poslužitelja optimiziranih za Kodi.

NordVPN podržava OpenVPN i IKEv2 / IPSec komunikacijske protokole i kriptira vaš promet pomoću AES-256 šifre. Jedini VPN koji vrijedi spomenuti koji dvaput kriptira vaš internetski promet.

Napokon, NordVPN ima strogu politiku zapisivanja bez dnevnika, štiti vas od curenja DNS-a, ima značajku automatskog prekida i nudi i zajedničke i namjenske IP adrese, što je posebno važno za streaming. 

Pročitajte cijeli NordVPN pregled

3. CyberGhost

Najbolje za ljubitelje pregleda torrenta + NAŠA RATINGA
9.7 / 10USER RATING mjesečno 12,99 USD

screenshot_3
CyberGhost je poznata VPN usluga osnovana 2011. godine u Rumunjskoj kao jednostavna platforma za deblokiranje. Danas podržava bezbroj uređaja, dodataka, softvera drugih proizvođača i strujnih platformi i uređaja, uključujući Kodi.

CyberGhost funkcionira s mnogim Kodi instalacijama ako podržavaju jedan od izvornih protokola veze. To uključuje OpenVPN, IKEv2, PPTP, L2TP i IPSec. Ukupna kompatibilnost ovisi i o vašem operacijskom sustavu tako da ćete možda morati instalirati neke dodatke i / ili softver treće strane da biste postigli željenu kombinaciju OS / protokola. Službena web stranica CyberGhost sadrži detaljna objašnjenja i vodiče za konfiguraciju protokola.

Osim kompatibilnosti s Kodi-jem u brojnim operativnim sustavima, CyberGhost nudi i auto-prekidač, AES-256 šifriranje, strogu politiku zapisivanja bez evidentiranja, zaštitu od propuštanja DNS-a i IP-a, aplikacije za brojne platforme, velike brzine, neograničen promet / širinu pojasa, više od 4.600 poslužitelja u 60+ zemalja i 45-dnevna garancija povrata novca. Također, podržava do 7 istodobnih veza.

Pročitajte cjelokupni pregled CyberGhost

4. ExpressVPN

Najbolji opći pregled + NAŠA RATINGA
9.6 / 10USER RATING mjesečno 12,95 USD

Express Vpn početna stranica ExpressVPN je jedan od najboljih VPN-ova za Kodi koji vam pruža najveći izbor vrhunskih aplikacija koje možete koristiti na gotovo svim uređajima (Windows, Mac OS, iOS, usmjerivači, Android Kodi kutije i još mnogo toga). 

ExpressVPN trenutno ima više od 3000 poslužitelja raspoređenih u više od 90 zemalja, što je također impresivna poslužiteljska mreža kojom ste pokriveni bilo gdje u svijetu. Neki su takvi poslužitelji također optimizirani za streaming. Tvrtka nudi neograničenu propusnost, brzinu i prebacivanje poslužitelja. Što se tiče brzine, mi smo jedva primijetili da smo povezani tijekom VPN-a tijekom kruga testiranja.

Što se tiče sigurnosti, ExpressVPN podržava OpenVPN, SSTP, PPTP i L2TP / IPsec protokole za povezivanje i koristi AES-256 šifru za šifriranje vašeg prometa. Tvrtka nema evidenciju o prometu, štiti vas od DNS propuštanja, dolazi s integriranim prekidačem za uklanjanje i nudi zajedničke IP adrese. 

Pročitajte pregled cijele ExpressVPN

5. Čisti VPN

Pregled za opće korisnike + NAŠA RATINGA
9.4 / 10USER RATING mjesečno 10,95 USD

PureVpn početna stranica
PureVPN je poznata VPN usluga koja se nalazi u Hong Kongu. Usluga je pokrenuta kako bi se zadovoljile potrebe kineskog tržišta koje su bile pod utjecajem cenzure i državne internetske kontrole. Drugim riječima, osoblje je uspjelo pobijediti kinesku državnu cenzuru, tako da oni prilično dobro mogu držati svoje bilo gdje u svijetu. 

PureVPN ima više od 2.000 poslužitelja u 140+ zemalja, uključujući jedinstvene lokacije poput Australije, Indonezije, Papue Nove Gvineje, Singapura, Malezije i Filipina. Neki od poslužitelja nude bolje performanse streaminga od drugih, a možete ih provjeriti zahvaljujući neograničenim zamjenama poslužitelja koje nudi tvrtka. Ovo je upareno s neograničenom širinom pojasa i brzine.

Podržani protokoli za povezivanje uključuju OpenVPN, PPTP, SSTP, IKEv2 i L2TP / IPsec. Vaš promet će, naravno, biti šifriran 256-bitnom enkripcijom podataka. 

PureVPN ne čuva evidenciju prometa, dolazi s funkcijom prebacivanja, omogućuje do pet istodobnih veza i ima cijelo sedmodnevno jamstvo povrata novca. 

Pročitajte cjelovitu čistu VPN recenziju

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

35 − 31 =

map