ЗенВПН преглед

ЗенВПН је ВПН услуга коју је покренула компанија која се зове РубиВецтор Лтд, са седиштем на Кипру. Одмах испод шишмиша, званични веб сајт РубиВецтор изгледа претерано основно и гранично недовршено, што даје чудну атмосферу с обзиром на то да говоримо о компанији која се наводно специјализовала за развој веб, мобилних и игара. ЗенВПН (лансиран 2015.) је до сада једино његово апликативно / софтверско рјешење. Сама компанија основана је 2014. године. 


Ако сте заинтересовани да процените стварни домет ове услуге и сазнате више о функцијама које пружа, наставите читати наш искрен ЗенВПН преглед и сазнајте шта овај провајдер може учинити за вашу приватност и сигурност на мрежи.. 

зенвпн хомепаге

Интерфејс

ЗенВПН има прилично једноставан и једноставан кориснички интерфејс, што га чини врло једноставним за коришћење. У том погледу, прилично је добро за почетнике ВПН и појединце који не желе да се баве превише тастера или навигацију збуњујућим менијима. 

Сам клијент је прилично минималистички, али садржи све што је потребно за ефикасно коришћење овог софтверског решења. На самом дну видећете податке о свом преосталом саобраћају (у случају да се одлучите за ограничену претплату) и тренутној вези. Врх је резервисан за дугме за повезивање, мени сервера и подешавања. 

Мени поставки омогућава вам да се позабавите налогом, укључите или искључите обавештења, поставите аутоматску ВПН везу и омогућите евидентирање ради откривања грешака (дефинитивно се не препоручује). 

зенвпн интерфејс

Перформансе и поузданост

Искрено, нисмо били добро тестирали овај ВПН. Разумијемо да је софтвер дизајниран за једноставност и лакоћу употребе, али аутоматске опције које он пружа нису најбоље. Поред тога, клијент је само замрзнуо тренутке након инсталације, тако да смо га морали убити помоћу Управитеља задатака и поново покренути. 

ЗенВПН се рекламира као "брзи бљесак", али из нашег искуства, то једноставно није случај. Другим речима, брзина наше везе је наставила да пада, без обзира на који сервер смо се повезали. Колико знамо, ЗенВПН дефинитивно није изграђен за брзину. Као такво, то би било веома лоше сигурносно решење за тешке задатке попут података као што су ХД стреаминг или онлајн играње.

Током наших тестова такође смо приметили значајна цурења ДНС-а и ИПв6, што је нешто што компанија дефинитивно треба да изађе на крај са АСАП-ом.

Мулти-платформа

Званична веб локација ЗенВПН нуди преузимање за Виндовс, Мац, иОС и Андроид. Такође корисницима пружа ОпенВПН конфигурациону датотеку која се може користити било где. 

зенвпн мултиплатформ

Карактеристике

ЗенВПН није превелик у карактеристикама. Компанија тренутно нуди 33 локације сервера широм света, што је прилично мало с обзиром на то да је услуга стара скоро 4 године. С друге стране, дозвољено је неограничено пребацивање сервера. 

Његова „нулта конфигурација“ карактеристика је управо оно на шта смо се жалили пре само секунду. Имплементиран је тако да почетницима омогућава једноставно инсталирање комплета и тренутну везу, без потребе да било шта конфигуришу. Међутим, то не функционише баш онако како је предвиђено. Наиме, он гура субпар опције, укључујући али не ограничавајући се на не-оптималне локације сервера. 

Компанија дозвољава бујицу без икаквих законских ограничења у вези са материјалима заштићеним ауторским правима. Поред његове П2П политике на страну, мале брзине дефинитивно одузимају много од ове функције. 

Сигурност и приватност

ЗенВПН нуди ОпенВПН и Л2ТП / ИПсец протоколе веза, што је више него задовољавајуће јер је ОпенВПН тренутно најсигурније решење вани. Службена веб локација не пише ништа о шифровању, па претпостављамо да компанија усмерава ваш саобраћај преко АЕС-256 шифре јер је он саставни део ОпенВПН протокола. 

Веб локација такође не помиње прекидач убиства или сличне функције, што значи да ћете бити рањиви и отворени за мрежне нападе ако ваш ВПН из било којег разлога буде онеспособљен. Као што видите, ЗенВПН је прилична услуга са голим костима када је у питању приватност и сигурност.

ЗенВПН се може похвалити строгом политиком незаписивања, али његова Политика приватности говори о сасвим другачијој причи. Наиме, компанија ће биљежити вашу дневну употребу пропусне ширине, временске ознаке, ИП адресу и трајање везе. Ови подаци, које компанија чува 6 месеци, могу се користити за подметање напада корелације против вас. Компанија не бележи ваше податке о саобраћају. Према Правилима о приватности, ваши лични подаци се могу открити правним органима само у случају да се компанији уручи ваљан позив на суд или судски налог. 

И на крају, нисмо сигурни шта да направимо од локације компаније. Кипар је дио ЕУ, али сјеверни дио ефективно контролира Турска (познат као „окупирани Кипар“). Ово ствара збуњујућу ситуацију о томе који закони се примењују где. 

Подршка

Можете контактирати тим за подршку ЗенВПН-а путем достављеног контакт обрасца на званичној веб страници. Не постоји функција за ћаскање уживо, а компанија такође не наводи радно време своје услуге подршке.

Опције цена

1 месец3 месеци6 месеци1 година2 године

1 месец 9.953 месеци / 6 месеци / 1 година 7.952 године /

ЗенВПН понуда нуди и ограничене и неограничене могућности претплате. Тхе ограничен планови (5гб дневно) укључују: 

 • Недељно - 2,95 $/Недеља 
 • Месечно - 5,95 $/месец дана 
 • Годишње - 49.95/ година 

Тхе неограничено планови претплате укључују: 

 • Недељно - 5,95 $/Недеља 
 • Месечно - 9,95 $/месец дана 
 • Годишње - 95.50/ година 

цена зенвпн

Имајте на уму да се планови аутоматски обнављају, па ћете морати да откажете свој рачун ако одлучите да прекинете претплату. Компанија такође нуди неодређено бесплатно пробно време и пуну 30-дневну гаранцију поврата новца. Постоји и бесплатни план (250мб дневно). Дневна граница промета наставиће да расте како компанија добија све више купаца који плаћају.  

Прихваћени начини плаћања укључују ВИСА, МастерЦард, Маестро и Америцан Екпресс. 

За и против ЗенВПН-а

Док закључујемо овај ЗенВПН преглед, ево кратког прегледа функција које су нас пробудиле и аспеката услуге који би могли користити неко побољшање.

Прос

 • Једноставан за коришћење 
 • Једноставна инсталација 
 • ОпенВПН протокол 
 • Недељна претплата 
 • Бесплатан план 
 • 30-дневна гаранција поврата новца 

Цонс

 • Само 33 локација сервера 
 • Спор 
 • Званична веб локација изоставља неке од најважнијих информација 
 • Дневници везе 
 • Нема ливе цхат-а 
 • ДНС / ИПв6 цурења 
 • Нема убица 

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

4 + 1 =

map