Norton Secure VPN pregled

Prej znan kot Norton WiFi zasebnost, Norton Secure VPN je rešitev VPN, ki jo je razvil Norton, vodilni ameriški ponudnik programske opreme in storitev kibernetske varnosti. VPN lahko kupite neodvisno ali kot del Nortonovega premium programskega paketa. Ščiti vašo varnost in zasebnost pri uporabi javnih omrežij WiFi. Na podlagi šifriranja podatkov o bančništvu vam ta VPN omogoča, da med brskanjem po internetu ostanete popolnoma varni in anonimni. Glede na to, da uporabniki poročajo, da ta aplikacija zagotavlja odlične hitrosti in se lahko uporablja za uspešno odblokiranje pretočnih storitev, kot je Netflix, smo se odločili, da jo preizkusimo in vidimo, kako dobra je v resnici. Preberite naš pregled Norton Secure VPN in se prepričajte, ali je vredno vlagati v eno najbolj zaupanja vrednih blagovnih znamk kibernetske varnosti na svetu..


Domača stran za tiskalni zaslon Norton Secure VPN

Vmesnik

Norton Secure VPN ima lepo oblikovan, a precej osnoven uporabniški vmesnik. Postopek namestitve je kratek in preprost. Dostop do aplikacije je s klikom na ikono pladnja v opravilni vrstici. Obstajajo 3 zavihki, od katerih se prvi lahko povežete s storitvijo VPN in si ogledate trenutno izbrani strežnik in javni IP naslov. Drugi zavihek je mesto, kjer izberete svojo virtualno lokacijo, to je vaš želeni strežnik. Za povezavo s strežnikom lahko uporabite možnost samodejnega izbiranja ali pa jo izberete s seznama strežnikov. Tretji zavihek vam omogoča, da omogočite zaščito sledilca oglasov in si ogledate podatke sledilca oglasov.

Poleg tega lahko izberete, da boste zagnali aplikacijo ob zagonu sistema in samodejno vzpostavili povezavo VPN. Ne obstaja niti ubojna stikala niti nobena od naprednih funkcij, s katerimi lahko uživate v vrhunskih VPN-jih.

Norton-Secure-VPN vmesnik

Zmogljivost in zanesljivost

Norton Secure VPN se opira na omrežje strežnikov na 25+ različnih lokacijah po vsem svetu. Trenutne lokacije strežnika, ki jih lahko izberete v meniju aplikacij, vključujejo: Združene države, Kanada, Avstralija, Mehika, Brazilija, Japonska, Singapur, Južna Afrika, Turčija, Združeno kraljestvo, Francija, Nemčija in številne druge evropske države . S strežniki na šestih celinah je porazdelitev strežnikov zadovoljiva. Vendar je Nortonovo omrežje še vedno razmeroma majhno, še posebej, če upoštevate, da storitve vrhunske VPN ponujajo bistveno večje število strežniških lokacij.

Čeprav se strežniško omrežje morda ne zdi posebej obetavno, vas z veseljem obveščamo, da Norton Secure VPN na splošno zagotavlja nadpovprečne hitrosti in stabilne povezave. Storitev trenutno dobro deluje s storitvenimi storitvami, kot je Netflix. Poleg tega med testiranjem nismo opazili nobenih puščanj DNS ali WebRTC, kar je odlična novica za vse uporabnike, ki jih skrbi njihova spletna zasebnost.

Več platform

Norton Secure VPN glede združljivosti z več platformami ponuja namenske odjemalce / aplikacije samo za večje operacijske sisteme, vključno z Windows, MacOS, iOS in Android. Na žalost Linux ne podpira in te rešitve ni mogoče namestiti na usmerjevalnike ali igralne konzole.

Glede na izbrani naročninski načrt lahko hkrati uporabljate Norton Secure VPN na 1, 5 ali 10 napravah.

Lastnosti

Glede na to, da ne gre za večinsko funkcijo VPN, morda ni primeren za zahtevne uporabnike, ki so navajeni konfigurirati svoje VPN in uporabljati napredne možnosti. Kot zanesljiva in enostavna aplikacija, ki varuje vašo zasebnost in varnost, lahko Norton Secure VPN izpolni vse potrebe neizkušenih ali naključnih uporabnikov.

Čeprav ne vključuje veliko naprednih funkcij, ta rešitev VPN uporablja vrhunsko šifriranje, kar vam omogoča varno brskanje in zaščito podatkov, tudi v javnih točkah Wi-Fi in nezaščitenih omrežjih. Z Norton Secure VPN lahko učinkovito obidete geografske omejitve in dostopate do svojih najljubših spletnih storitev, aplikacij in spletnih mest od koder koli po svetu.

Funkcije Norton Secure VPN

VPN je opremljen z zaščito pred sledenjem oglasov. Če je omogočeno blokiranje sledilnika oglasov, aplikacija oglaševalcem preprečuje, da bi spremljali vašo spletno dejavnost tako, da bi prestregli piškotke na ravni HTTP in odstranili vaše osebne podatke - na primer podatke o seji za prijavo, spletna mesta, ki jih pogosto obiskujete, in iskane ključne besede. Tako lahko po spletu prosto brskate, ne da bi ga nenehno spremljali.

Z mobilnimi aplikacijami dobite dodatno zaščito pred nezavarovanimi omrežji. Lahko se odločite za prejemanje opozoril ali omogočite možnost samodejnega vklopa VPN-ja, ko se povežete z nezavarovanim omrežjem.

Na koncu je treba omeniti, da Norton Secure VPN ne dovoljuje hudournikov in kot tak ni primeren za ljubitelje skupne rabe datotek P2P. Morda je največja slabost VPN-ja v tem, da nima ubojne stikala, ki je postala nujna varnostna funkcija sodobnih VPN-storitev.

Varnost in zasebnost

Norton Secure VPN uporablja močno šifriranje AES-256 s protokolima OpenVPN in IPsec za popolno zaščito vaših podatkov. OpenVPN tehnologija se uporablja v napravah Windows, MacOS in Android, medtem ko se naprave iOS opirajo na protokol IPsec. Protokola povezave ni mogoče spremeniti v nastavitvah aplikacije.

Ta storitev je v pristojnosti ZDA, države s petimi očmi s strogimi zakoni o hrambi podatkov, ki je eno najmanj zaželenih krajev na svetu, ki se uporablja kot osnova za operacije VPN. Vendar Norton Secure VPN poudarja svojo politiko brez beleženja. Zbira samo naročniške informacije za namene komunikacije, podatke mobilne naprave (tj. Ime naprave, vrsto, različico OS in jezik) ter skupno uporabo pasovne širine. Nobenega dnevnika o uporabnikovem IP naslovu in internetnem prometu podatkov ni. Z drugimi besedami, Norton ne hrani dnevnikov uporabe VPN, ki jih je mogoče povezati s katerim koli posameznim uporabnikom.

Podpora

Norton ponuja podporo strankam v različnih oblikah, vključno z izčrpnim razdelkom o pogostih vprašanjih na spletnem mestu podjetja z veliko koristnimi informacijami za sedanje in potencialne uporabnike. Poleg tega je Norton Community mesto srečevanja kupcev, zaposlenih, razvijalcev in drugih ljudi, ki jih zanimajo izdelki družbe. Tu lahko dobite odlične nasvete in poiščete rešitve za številne pogoste težave s programsko opremo. Na podjetje se lahko obrnete 24/7 po telefonu ali prek klepeta v živo. Po naših izkušnjah boste morda morali počakati približno pol ure, da stopite v stik s predstavnikom za podporo klepeta. S podjetjem lahko komunicirate tudi prek kanalov družbenih medijev.

Možnosti cen

1 mesec3 mesece6 mesece1 leto2 leta

1 mesec 4,99 $ / 7,99 $ / 9,993 USD / 6 mesecev / 1 leto 39,99 $ / 59,992 $ /

Kot smo že omenili v tem pregledu Norton Secure VPN, lahko izberete načrt naročnine za 1, 5 ali 10 naprav. Stroški mesečne naročnine 4,99, 7,99 USD in 9,99 USD za 1, 5 in 10 naprav oz. S trenutnim popustom stane letna naročnina 39,99 USD za 1 ali 5 naprav. Plačati morate 59,99 USD za uporabo storitve v 10 napravah. Naročnina se po prvem terminu samodejno obnovi, cena pa se lahko spremeni.

To bi morali omeniti tudi za 9,99 USD/ mesec oz 59,99 USD/ leto, lahko Norton Secure VPN kupite kot del Nortona 360, ki je celovit varnostni paket, ki ga lahko uporabljate na do 5 napravah.

Nortonove letne naročnine imajo velikodušno 60-dnevno jamstvo za vračilo denarja. Za mesečne naročnine obstaja 30-dnevna garancija vračila. Kar se tiče možnosti plačila, Norton sprejema samo kreditne kartice in PayPal.

Prednosti in slabosti podjetja Norton Secure VPN

Ko zaključujemo pregled Norton Secure VPN, je tu hiter pregled funkcij, ki so nas zbudile, in vidikov storitve, ki bi lahko uporabili nekaj izboljšav.

Prednosti

  • Uporabniku prijazno
  • Močno šifriranje
  • Dobre hitrosti
  • Blokiranje sledilnika oglasov
  • Pravilnik brez beleženja
  • Dobro podporo strankam
  • 60-dnevno jamstvo za vračilo denarja za letne naročnine

Slabosti

  • Brez ubijalca
  • Ni dovoljeno hudourništvo
  • Omejeno omrežje strežnikov
Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

19 − 15 =

map