A legjobb VPN-k a Roku számára

Mi az a Roku??

A Roku lejátszók egy digitális médiaeszköz-sorozat, amelyet a Roku, Inc. indított el. A név a „hat” szám japán kifejezéséből származik, mivel a Roku, Inc. volt a hatodik cég, amelyet Antony Wood alapított.. 


A Roku lehetővé teszi ingyenes és / vagy fizetett videotartalmak közvetítését a TV-n az interneten keresztül. Jelenleg ezer „csatornát” kínál, köztük olyan népszerű streaming platformokat, mint a Netflix, YouTube, Hulu, BBC iPlayer, Amazon és még sok más. Különböző csatornákat tölthet be a Roku készülékre, mintha okostelefonokra töltné az alkalmazásokat. A Roku lehetővé teszi, hogy előre rögzített tartalmat nézze meg, egy nappal a TV-ben történő premierálás után, vagy élőben, amint elindul.

Play Button Watch MediaA Roku 2008-ban indult, amikor a Netflix volt az egyetlen elérhető streaming szolgáltatás. Manapság a kábeltelevízió nagyon kevés olyan tartalmat kínálhat, amelyet nem tud megnézni a Roku készülékkel. 2019-től a Roku hét különböző streaming lejátszót kínál, köztük öt set-top boxot és két botot. 

Az összes Roku-eszköz több mint 3000 csatornához fér hozzá, HDMI-kábellel csatlakoztatható a TV-hez, támogatja a 1080p HD videót, ingyenes mobilalkalmazással vezérelhető, támogatja a vezeték nélküli internetkapcsolatot, és távirányítóval érhető el.. 

A Roku lejátszók nem tudnak megfelelő internetkapcsolat nélkül működni, amely a kívánt képminőségetől függ: 

  • Normál felbontás - 2 Mbps 
  • Nagyfelbontású 720p - 5 Mbps sebességgel 
  • Nagyfelbontású 1080p - 9 Mbps sebességgel 
  • Nagyfelbontás 1080p felbontással 3D-ben - 12 Mbps 

A Roku olyan emberek számára is előnyös, akik meg akarják tartani a kábel előfizetésüket. Nagyon sok minden nagyobb kábelszolgáltatónak csatornái vannak a Roku-n, tehát ez az előfizetés lehetővé teszi, hogy bejelentkezzen a kábelszolgáltató által megadott felhasználónévvel és jelszóval, és rengeteg online tartalommal rendelkezzen az Ön rendelkezésére.  

Sajnos a Roku jelenleg nem támogatja a Kodi szoftvert.

Szükségem van VPN-re a Roku számára?

Az, hogy szükség van-e VPN-re a Roku-hoz, a megtekinteni kívánt tartalom és csatornák típusától függ. A Roku több ezer ingyenes csatornával érkezik, tehát ha elégedett a megadott választással, nincs szüksége VPN-re. 

Ha azonban az országában a népszerű streaming platformok legjobb verzióit szeretné streamálni, vagy fel kívánja oldani a földrajzi korlátozások feloldását, akkor feltétlenül szüksége van egy megbízható VPN-szolgáltatásra. Ennek szemléltetése érdekében mondjuk el, hogy fizetsz a Netflixért Ausztráliában, de szeretnék mindent közvetíteni, ami elérhető a Netflix USA-ban, vagy a Hulu vagy a BBC iPlayer adatfolyamát az USA-n vagy az Egyesült Királyságon kívül kívánják közvetíteni. Annak érdekében, hogy megkerüljük az ezen platformok által végrehajtott szigorú geo-lock mechanizmusokat, össze kell kapcsolnunk a Roku eszközt egy erős VPN-sel. 

A lényeg, hogy a Roku lejátszó ingyenes tartalmának megtekintéséhez nincs igazán szüksége VPN-re. Ha azonban bizonyos platformok legjobb verzióit szeretné továbbvinni, vagy származási országukon kívülre szeretne hozzájutni, akkor a jó VPN feltétlenül szükséges. 

VPN beállítása Roku-hoz

Mint már említettem, a Roku eszközöknek nincs beépített VPN kliense, és manuálisan nem konfigurálhatók úgy, hogy a VPN-ekkel működjenek, tehát nem telepíthet VPN-t közvetlenül a Roku eszközre. Ennek azonban kétféle módja van: 

  • Csatlakoztathatja a Roku streaming lejátszót egy VPN-kompatibilis útválasztóhoz 
  • Oszthatja meg az internetes kapcsolatot a számítógépről egy Roku eszközzel 

Az első lehetőség egyértelműen jobb, de ehhez még egy kissé hozzáigazítandóbbá kell tennie az útválasztó beállításait. A listán szereplő összes VPN-szolgáltatás átfogó utasításokat nyújt az ügyfeleknek a VPN-kompatibilis útválasztókon található egyes protokollok konfigurálásáról. Javasoljuk, hogy válassza az OpenVPN konfigurációját a DD-WRT vagy a Paradicsom-villogású útválasztókhoz. Vegye figyelembe, hogy nem minden útválasztó képes VPN-t tárolni, ezért a VPN megvásárlása előtt ellenőrizze a modelljét. 

Pár tévénézés laptopMiután beállította a Roku-fiókot, gyári alaphelyzetbe kell állítania a Roku-készüléket. Egyszerűen csak menjen a Menübe > itthon > Nyomja felfelé > Beállítások > Gyári beállítások visszaállítása > Igen. Ezután a Roku lejátszót a Beállítások menüben csatlakoztathatja az útválasztóhoz > Hálózat > Vezeték nélküli (WiFi) > Válassza ki a VPN-kompatibilis útválasztót > Írja be a jelszót > Csatlakozás. 

Ezen a ponton a Roku lejátszó csatlakozik egy VPN-kompatibilis útválasztóhoz és készen áll a népszerű streaming szolgáltatások által végrehajtott földrajzi korlátozások kezelésére..  

Mi teszi a jó VPN-t a Roku számára?

A tökéletes Roku élmény biztosítása érdekében a választott VPN-nek képesnek kell lennie az összes népszerű, földrajzilag korlátozott platform feloldására és az útválasztó csatlakoztathatóságának támogatására, miközben az összes hagyományos VPN-szükséglettel rendelkezik. Ezt szem előtt tartva, itt kell megnézni egy VPN-t, hogy a legtöbbet hozhassa ki Roku-eszközéből:

Router támogatás

A VPN-kapcsolat Roku-eszközhöz történő kiterjesztéséhez a VPN-nek VPN-kompatibilis útválasztóval kell működnie. Az összes legjobb választás konfigurálható az útválasztókhoz (automatikusan vagy manuálisan), és a vállalatok átfogó utasításokat adnak arra, hogyan kell csinálni. 

Nagy kiszolgálói hálózat

Sok népszerű streaming szolgáltatás szétszórva van az egész világon. A BBC iPlayer például IP-címet igényel az Egyesült Királyságban, míg az USA-ban kell élnie, hogy megnézhesse a Netflix USA-t és a Hulu-t. Ezért a kiszolgálók (és a kiszolgálók) széles hálózatát kell keresnie annak érdekében, hogy a választott VPN képes legyen megfelelni az összes földrajzi követelménynek..  

Gyors csatlakozási sebesség

A streaming sávszélesség szempontjából nagyon intenzív művelet. Lehet, hogy a világ legjobb VPN-jével rendelkezik, de ha lelassítja a kapcsolatot, egyszerűen nem éri meg. Kiválasztásaink lenyűgöző biztonsági konfigurációkkal érkeznek, de ezek nem befolyásolják túl sokat a kapcsolat sebességét. Más szavakkal, enyhe kapcsolatcsökkenést fog érezni, de továbbra is képes HD formátumú tartalom streamingre, késleltetési vagy pufferelési problémák nélkül..  

Szilárd adatvédelem & Biztonság

Bármely VPN fő célja az, hogy eltulajdonítsa a valódi IP-címét és titkosítsa az online forgalmat. Ez megvédi Önt minden olyan harmadik féltől, amely egyébként megzavarná a kapcsolatot vagy megfigyelheti online tevékenységeit. A teljes adatvédelem és biztonság garantálásának legjobb módja egy olyan VPN kiválasztása, amelyet biztonságos helyre építenek be minden kötelező adatmegőrzési törvény nélkül, nulla naplózási irányelvet tartanak fenn, és szilárd biztonsági beállításokat kínálnak..  

A legjobb VPN-k a Roku számára

Számos VPN-megoldás tesztelése után elkészítettük a Roku legjobb VPN-jeinek teljes listáját, kizárólag azok jellemzői és az általános teljesítmény alapján. Tudjon meg többet választásainkról az alábbiakban.

1. Surfshark

Legjobb az Avid szerpesztők számára - Áttekintés + A mi minősítésünk
9,9 / 10FELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS havonta 11,95 USD

A surfshark honlapja A Roku és sok más népszerű eszköz (Chromecast, játékkonzolok, Apple és Smart TV-k stb.) Nem konfigurálható úgy, hogy közvetlenül működjenek a VPN alkalmazásokkal. Szerencsére a Surfshark néhány különféle lehetőséget kínál Önnek a kérdés megkerülésére.

Ön egyszerűen úgy dönt, hogy aktiválja a Surfshark Smart DNS-t, amely a legegyszerűbb módja a földrajzilag korlátozott tartalmak eléréséhez. Csak annyit kell tennie, hogy megváltoztatja eszközének DNS-címét a Surfshark által megadottra, és készen áll a használatra. Ez az opció különösen kényelmes kezdőknek, előzetes műszaki ismeretek nélkül.

Azt is konfigurálhatja, hogy az útválasztó működjön a Surfshark-nal, ha a kettő kompatibilis. Ez egy kicsit nagyobb kihívást jelent, de a hivatalos weboldal teljes lépésről lépésre nyújt útmutatást.

Végül megoszthatja VPN-kapcsolatait egy Windows eszközön keresztül, amelyen telepítve van és aktív a Surfshark szoftver.

Miután létrejött egy életképes VPN-kapcsolat, a Roku adatfolyamokat a legmagasabb szintű biztonság fogja védeni & adatvédelmi mechanizmusok. A Surfshark lefedi az IKEv2 és az OpenVPN protokollokat, az AES-256 titkosítással titkosítja az online forgalmat, és megbízható gyilkos kapcsolóval rendelkezik..

Szerverhálózata (több mint 1000 szerver) a sebességre épült, és a vállalat korlátlan egyidejű kapcsolatot biztosít. A Whitelister alkalmazás lehetővé teszi bizonyos programok kizárását a VPN-védelemből, az álcázás funkció pedig még az internetszolgáltatójától is elrejtheti Önt..

Olvassa el a teljes Surfshark Review-t

2. NordVPN

Legjobb általános felhasználók számára - Áttekintés
9,8 / 10FELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS havonta 11,95 USD

NordVPN honlap
A NordVPN egy panamai VPN-szolgáltatás, amely a piacon a legjobb biztonsági konfigurációt kínálja. Jelenleg mintegy 5100 szervert kínál 62 országban, amely egyúttal a világ legnagyobb VPN szerverhálózata. További biztonsági intézkedései jelentősebb sebességcsökkenést okozhatnak - de semmi, ami megakadályozhatja a HD formátumú adatfolyamot. 

A NordVPN két rétegű AES-256 titkosítással rendelkezik, ami szó szerint bárki számára lehetetlenné teszi a forgalom figyelését vagy a kapcsolat zavarását. Támogatja az OpenVPN, SSTP, PPTP, L2TP és IPSec kapcsolati protokollokat, megbízható gyújtáskapcsolóval rendelkezik, és védelmet nyújt a DNS szivárgások ellen. Ugyancsak fenntartja a golyóálló, nem naplózási politikát.  

Egyszerre akár 6 eszközt is csatlakoztathat. A szoftver támogatja a Windows, Android, macOS, iOS, Linux, Raspberry Pi, Fire TV és egyebeket. A NordVPN a legnépszerűbb útválasztókkal is működik, köztük számos Asus, D-Link, Linksys és Netgear modelleket. A támogatott firmware a DD-WRT, a Tomato, a Padavan, az OpenWRT és a Merlin. Az NordVPN 30 napos pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik. 

Olvassa el a teljes NordVPN ismertetőt

3. CyberGhost

Legjobban a kínzó rajongók áttekintése + MINŐSÉGEK
9,7 / 10FELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS havonta 12,99 USD

screenshot_3
A CyberGhost egy román VPN szolgáltatás, amelyet nemrégiben a Crossrider, a híres izraeli cég vásárolt meg, amely lehetővé tette számára a népszerű streaming szolgáltatások által végrehajtott földrajzi blokkoló intézkedések hatékony kezelését..

A cégnek jelenleg több mint 4600 szervere van a világ több mint 60 országában. A hivatalos weboldal információkat tartalmaz a jelenleg aktív kiszolgálókról és arról, hogy hány ügyfél használja őket, ez megakadályozza a túlzsúfoltságot és a lassú kapcsolatokat..

A CyberGhost az AES-256 titkosítással titkosítja az online forgalmat, és támogatja az OpenVPN, IKEv2, PPTP és L2TP / IPSec kapcsolati protokollokat. Szigorú nulla naplózási politikát tart fenn, amikor a tevékenységi naplókat tartalmazza, és automatikus kikapcsolást, valamint védelmet nyújt a lehetséges DNS-szivárgások ellen.

A szoftver legfeljebb 7 egyidejű kapcsolatot támogat, és számos népszerű platformon működik, beleértve a Windows, az Android, a MacOS, az iOS, a Linux és más rendszereket. Az összes népszerű útválasztón működik, és átfogó utasításokat tartalmaz az OpenVPN konfigurálásához a DD-WRT, a Tomato és a Merlin villogó útválasztókon..

A CyberGhost teljes 45 napos pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik (14 nap havi tervek esetén).

Olvassa el a teljes CyberGhost áttekintést

4. ExpressVPN

Legjobb átfogó áttekintés + ORSZÁGUNK
9,6 / 10FELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS havonta 12,95 USD

Express Vpn Honlap Az ExpressVPN a jelenleg a legjobb VPN-szolgáltatás, amely tökéletes egyensúlyt kínál a legmagasabb szintű biztonság és a földrajzi korlátozások megtámadása között. Több mint 3000 szervert tartalmaz 16+ szerverhelyen és 90+ országban, és nincs probléma a népszerű streamingplatformok feloldásával. Ez nem befolyásolja nagyban a csatlakozási sebességet, így nulla probléma merül fel a kedvenc TV-műsorok HD formátumban történő streamingjével.

A biztonság szempontjából az ExpressVPN az AES-256 titkosítást használja a forgalom titkosításához, és támogatja az OpenVPN, PPTP, SSTP és L2TP / IPSec kapcsolati protokollokat. Megbízható automatikus kikapcsolóval rendelkezik és védi a DNS-szivárgások ellen. A társaság a Brit Virgin-szigetekben van bejegyezve, és szigorú nulla-naplózási politikát folytat.

Az ExpressVPN akár 3 egyidejű kapcsolatot képes fenntartani, és támogatja az összes modern platformot, beleértve a Windows, Android, macOS, iOS, Linux, Apple TV, Smart TV, Fire TV, Android TV Box és PlayStation szolgáltatásokat. Ezenkívül böngésző-kiterjesztéseket kínál a Chrome, a Firefox és a Safari számára. A legfontosabb, hogy támogatja a népszerű útválasztók széles választékát egy natív ExpressVPN alkalmazás segítségével.

A szoftverhez teljes 30 napos pénz-visszatérítési garancia tartozik, kérdéseket nem tettek fel.

Olvassa el a teljes ExpressVPN áttekintést

5. RÖGZÍTÉS

A legjobb a BitTorrent felhasználók számára - Áttekintés
9,4 / 10FELHASZNÁLÓI SZABÁLYOKHónap 9,99 USD

A Torguard honlapja
A TorGuard egy neves VPN-szolgáltatás, amely az Egyesült Államokban található, amely nem ideális hely a VPN számára, de a vállalat ezt ellensúlyozza egy szigorú nulla naplózás politikájával. Jelenleg több mint 3000 szervert kínál több mint 50 országban, korlátlan sebességet / sávszélességet és TorGuard Stealth Proxy szolgáltatást. Minimálisan befolyásolja a kapcsolat sebességét, ami ideális streaming megoldást jelent.

A TorGuard lehetővé teszi a titkosítás teljes kikapcsolását (ezt nem ajánljuk), ha sebességgel és pufferolással kapcsolatos problémákkal küzd. Ezen kívül választhat az AES-128, az AES-256 és a Blowfish-256 CBC rejtjelek közül, párosítva az RSA-2048 kézfogással és az SHA-512 hitelesítéssel. A támogatott csatlakozási protokollok között található az OpenVPN, SSTP és L2TP / IPSec. A VPN megbízható automatikus kikapcsolóval és a DNS-szivárgások elleni védelemmel érkezik.

A TorGuard akár 5 egyidejű kapcsolatot is támogat, és működik Windows, Android, macOS, iOS, Linux és sok más eszközön. Az útválasztókkal kapcsolatban az összes népszerű modell támogatásra kerül a DD-WRT, a Tomato, az OpenWRT és a Merlin firmware opciók mellett. A cég saját szabadalmaztatott automatikus beállítási eszközöket is kifejlesztett, amelyek sokkal könnyebbé teszik az egész folyamatot.

A TorGuard teljes 7 napos pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik, kérdéseket nem tettek fel.

Olvassa el a teljes TORGUARD ismertetőt

6. PrivateVPN

Legjobban a biztonsági szörfözők számára Áttekintés + A mi minősítésünk
8,7 / 10FELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS havonta 7,67 USD

privatevpn honlap
A PrivateVPN egy svéd VPN-szolgáltató, amely kiváló sebességének és megszakítás nélküli kapcsolatának köszönhetően gyorsan hírnévre tett szert. Jelenleg mintegy 150 szerver működik 60 országban, és soha nem naplózza az online forgalmat. Optimális biztonsági konfigurációja magában foglalja az AES-256 titkosítást, párosítva az RSA-2048 kézfogással és az SHA-256 hitelesítéssel. Lefedi az OpenVPN, HTTP Proxy, PPTP, L2TP, IPSec és SOCKS5 szolgáltatásokat. A VPN automatikus killswitch és DNS szivárgásvédelemmel rendelkezik.

A privát VPN akár 6 egyidejű kapcsolatot is támogat, és működik Windows, Android, macOS, iOS és Linux rendszerekkel. Ezenkívül lehetővé teszi az OpenVPN és L2TP kézi konfigurálását az útválasztókon, beleértve az ASUS RT modelleket, a Synology, DD-WRT, Tomato, Linksys, QNAP és pfSense modelleket..

A szoftver 30 napos pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik.

Olvassa el a teljes PrivateVPN ismertetőt

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

2 + 8 =

map