Преглед на WiTopia

Няколко месеца назад, WiTopia получаваше много добри препоръки от уважавани публикации. Редовните потребители също го похвалиха като един от най-добрите налични VPN. Трябваше да го проверим сами. Веднага след като влязохме в техния уебсайт, веднага бяхме поздравени от екипа им за поддръжка. Клиентът беше перфектен. Всичко изглеждаше перфектно.


Въпреки това, копаейки по-дълбоко, имаше някои проблеми с производителността и след повече изследвания се оказа, че не са точно аномалии. Като цяло, това е добра услуга, но определено очаквахме много повече от нея поради целия шум, който получава. Прочетете този отзив за WiTopia, за да научите повече.

Начална страница на WiTopia

интерфейс

Интерфейсът е страхотен. Тя е много добре проектирана и много ясна. Дори ако никога досега не сте използвали VPN, няма да имате никакви проблеми с този клиент. Налична е опция за бързо свързване. Според WiTopia, всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху този бутон и те автоматично ще ви свържат със сървър с най-добра производителност. Има и разширена опция за свързване, която ви позволява да изберете сървър въз основа на вашия регион, но той не е наличен с основния пакет.

WiTopia интерфейс

Производителност и надеждност

Това е мястото, където ние някак си загубихме интерес WiTopia. По принцип опитахме куп различни сървъри и докато всички те се свързваха, резултатите бяха много непоследователни по отношение на скоростта. Опитахме няколко различни места из Европа и Америка и всички те дадоха много различни резултати.

Едно от нещата, които наистина искате с VPN услуга, е последователността и ние просто не можахме да намерим тук. Това не означава, че скоростите са били ужасни. Някои от сървърите, с които се свързахме, бяха страхотни. Но твърде много пъти опитвахме да превключваме сървъри и в крайна сметка получавахме много по-лоши скорости.

Така че, ние не казваме, че нямат бързи сървъри - защото със сигурност го правят. Но от нашето тестване видяхме, че има много сървъри, които не работят добре и дават резултати от тестове с много ниска скорост.

Multi-Platform

Когато става дума за поддържащи платформи, WiTopia премина с летящи цветове. Те наистина имат много голям списък за съвместимост, който, разбира се, включва почти всяка основна операционна система, за която се сещате и двете iOS и Android платформи на мобилни устройства. Освен това този VPN е съвместим с някои устройства, които обикновено не са включени в VPN оферти, като Kindle FireHD и Google Chromebook.

Ръководствата за настройка на компанията за използване на WiTopia в различни платформи са отлични и много лесни за следване. Това вероятно е техният най-силен момент: броя опции за съвместимост, които предлагат, и начинът, по който те ръководят, докато го настройвате на вашата избрана платформа.

Witopia Multi платформа

Характеристика

WiTopia VPN се предлага с няколко опции за протокол, включително SSL с криптиране от най-високо ниво. Можете да конфигурирате VPN на всяко устройство, което притежавате, и да го използвате на 2 устройства едновременно. Ако трябва да го използвате на повече устройства едновременно, можете да им изпратите заявка и те обещават да направят всичко възможно, за да задоволят вашите нужди.

Може да се радвате да научите, че няма ограничение на честотната лента или прехвърлянето. Единствените ограничения са свързани с правния аспект на вашите дейности. Компанията не насърчава прехвърлянето на данни от P2P и ви призовава да търсите други опции, ако искате да изтеглите или споделяте незаконно съдържание.

WiTopia може да се похвали с голям брой сървъри по целия свят. Те оперират сървъри в 45 световни страни, с множество сървъри в няколко от тях. Това обикновено е отлична новина. Както вече споменахме в този преглед на Witopia, скоростите варират изключително много в зависимост от избрания от вас сървър, така че може да не получите точно това, което бихте очаквали от такъв широк спектър от сървъри.

Основният пакет, който WiTopia предлага, е доста солиден, въпреки че не предлагат определени полезни функции, които други компании представят на масата. Тази VPN няма превключвател за интернет убийство, нито включва такива полезни инструменти като блок за злонамерен софтуер.

Функции на WiTopia

WiTopia VPN не е съвместим с всички рутери, но това вероятно се дължи на факта, че те предлагат собствен рутер. Те са проектирали маршрутизатора CloakBox като просто, предварително конфигурирано решение за клиенти, които желаят да използват VPN на различни устройства и да използват VoIP услуги без никакви проблеми.

Въпреки че компанията обещава да защити вашата анонимност, с тъга казваме, че те водят определени дневници, което никога не е добра новина. Те очевидно не предлагат никакви алтернативни методи за плащане, които осигуряват пълна анонимност, като BitCoin.

Сигурност и поверителност

WiTopia предлага приятна гама от протоколи, като PPTP, L2TP през IPsec и Cisco IPSec. Професионалните клиенти също могат да се насладят на безграничните възможности и върховното криптиране, донесено от много похваления SSL протокол, както и от модерния 4D Stealth. Налично е криптиране до 256-битово. За повишена сигурност WiTopia предоставя и DNS услуга, която не е контролирана от ISP.

Компанията не следи и не регистрира клиентска активност и кеш файловете се изтриват редовно. Интересно е да се отбележи, обаче, че те водят проследяващ дневник, който използват за идентифициране на възможни нарушения в условията на услугата.

поддържа

Едно от най-добрите неща за WiTopia е чатът за поддръжка, който се предлага точно на главната страница. Използването на чата е много лесно и обикновено получавате невероятно бърз отговор. Можете също да изпращате имейли чрез контактна форма до някой от техните отдели, ако търсите отговори, които са малко повече от техническата страна. Те не предлагат телефонна поддръжка.

Опции за ценообразуване

1 месец 3 месеца 6 месеца1 година2 години

1 месец $ 5.993 Месеци / 6 месеца $ 4.831 Година $ 4.162 Годи $ 3.33

Тук няма безплатни услуги, можете да получите пробен период, но ще трябва да платите за услугите, ако искате да използвате тази VPN. Има основен и професионален вариант. Можете да се регистрирате за основен пакет за 50 долара и професионален пакет за 70 долара. Това са годишни абонаментни цени. Можете да спестите малко пари, като изберете по-дългите абонаменти.

Искахме да изпробваме про версията, но не можете да се регистрирате един месец, за да я изпробвате, трябва да платите за шест месеца веднага след прилеп. Основният пакет обаче може да се изплаща месечно на месец.

Освен това получавате 30-дневна гаранция за връщане на парите, ако се регистрирате за годишен план. Ако се регистрирате за друг план, получавате само 10 дни.

Цени за Витопия

Плюсове на WiTopia & Против

В края на този преглед на WiTopia, ето бърз преглед на функциите, които ни удивиха, и на аспектите на услугата, които биха могли да използват известно подобрение.

Професионалисти

  • Отличен, удобен за клиента клиент
  • Поддръжката е бърза и е достъпна денонощно
  • Той поддържа тонове платформи

Против

  • Изпълнението е много непостоянно
  • Скоростите варират много от сървъра до сървъра
Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

38 + = 41

map