Μπορώ να εμπιστευθώ το VPN μου;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι χρήστες επιλέγουν υπηρεσίες VPN. Το πιο δημοφιλές είναι η δυνατότητα πρόσβασης σε περιορισμένο περιεχόμενο και ο αποκλεισμός ιστοτόπων, βέβαια, αλλά σίγουρα αυτό δεν δημιουργήθηκε αρχικά για τα VPN. Τα VPN αφορούν την ασφάλεια και το απόρρητο. Αυτή η τεχνολογία σάς επιτρέπει να παραμείνετε ασφαλείς και ασφαλείς στο διαδίκτυο, οι οποίες γίνονται όλο και πιο δύσκολες και δύσκολες αυτές τις μέρες, όταν οι χάκερ και άλλοι τύποι και οργανισμοί «κακοποιού» έρχονται με συνεχώς πιο εξελιγμένους τρόπους να εισβάλλουν στην ιδιωτική σας ζωή και να κατασκοπεύουν την online δραστηριότητά σας.


Ασφαλής περιήγηση

Τα VPN έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τα δεδομένα σας και την επισκεψιμότητά σας από ανεπιθύμητη εμφάνιση και από κάθε είδους χειραγώγηση και κακοποίηση που μπορεί να προκύψει από αυτήν. Αυτή η τεχνολογία λειτουργεί ως σήραγγα μέσω της οποίας κρυπτογραφείται η ροή της κυκλοφορίας σας, έτσι ώστε κανείς, εκτός από εσάς και τον παροχέα υπηρεσιών VPN, να γνωρίζει τι είστε εκεί έξω. Και αυτό ακριβώς είναι το δίλημμα σας - πώς μπορώ να εμπιστευτώ το VPN μου να μην κατασκοπεύω την κυκλοφορία μου, να το χρησιμοποιώ προς όφελός του, να το πουλάω σε εταιρείες μάρκετινγκ ή και χειρότερα; Υπάρχει κάποιος τρόπος να είμαι σίγουρος και, αν όχι, πώς να προστατεύσω τον εαυτό μου?

Το πράγμα είναι - ορισμένες υπηρεσίες VPN αξίζουν σίγουρα την εμπιστοσύνη σας, και μερικές πρέπει να αποφευχθούν με κάθε κόστος. Αν δεν θέλετε να είστε υπερπαρανοϊκοί και είστε πρόθυμοι να πάρετε τη δική μας λέξη γι 'αυτό, πιστεύουμε ότι αυτοί είναι τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα δίκτυα VPN στην επιχείρηση αυτή τη στιγμή. Τι ακριβώς τους κάνει αξιόπιστους; Και πώς μπορείτε να ξέρετε με βεβαιότητα ότι δεν θα κατασκοπεύσουν την κυκλοφορία σας και να κάνουν κάτι παράνομο ή τουλάχιστον ανήθικο με αυτό; Όταν πρόκειται για την online ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής, είναι όλα σχετικά με την εμπιστοσύνη. Εσείς πιστεύετε ότι ένα hotspot είναι νόμιμο, εμπιστεύεστε έναν ISP να είναι ειλικρινής και δεοντολογικός και να μην πουλάτε τα δεδομένα σας σε τρίτους και ούτω καθεξής. Είναι το ίδιο πράγμα με τους παρόχους υπηρεσιών VPN - απλά πρέπει να αποφασίσετε να τους εμπιστευτείτε. Ωστόσο, αυτό με κανένα τρόπο δεν συνεπάγεται τυφλή εμπιστοσύνη. Πρέπει πρώτα να κάνετε την εργασία σας και θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές και οδηγίες που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία. Πριν να το κάνουμε αυτό, ας σκεφτούμε ένα πράγμα:

Γιατί χρειάζεστε VPN?

Μπορώ να εμπιστευτώ το VPN μουΑν έχετε εγγραφεί για μια υπηρεσία VPN μόνο για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε παραστάσεις στο US Netflix ή το Hulu ή για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι εκτός ορίων για οποιονδήποτε λόγο, πιθανότατα δεν ανησυχείτε για την ασφάλεια ή το ιδιωτικό απόρρητο - είναι. Πρώτα απ 'όλα, όλοι πρέπει να μένουν τόσο ασφαλείς και ανώνυμοι όσο μπορούν, αυτές τις μέρες. Δεύτερον, οι υπηρεσίες περιεχομένου όπως το Netflix δεν είναι ακριβώς τρελοί για το τι κάνετε με το VPN και το περιεχόμενό τους, οπότε πρέπει να βρούμε έναν πάροχο VPN που θα σας επιτρέψει να κάνετε ό, τι θέλετε να κάνετε (π.χ. υποσχόμενος να μην πείτε σε κανέναν ότι το κάνετε μέσω VPN. Για να γίνει αυτό, ο πάροχος VPN πρέπει να διασφαλίσει ότι η επισκεψιμότητά σας είναι εξαιρετικά ασφαλής και κρυπτογραφημένη και προστατεύεται το απόρρητό σας.

Αυτό μας οδηγεί στον επόμενο πιο συνηθισμένο λόγο για τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν το VPN το οποίο, κατά την ταπεινή μας άποψη, πρέπει να είναι ο πιο σημαντικός λόγος, αλλά τι μπορείτε να κάνετε ... Τέλος πάντων: ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Εάν θέλετε το VPN σας να προστατεύει την κυκλοφορία σας από τους snoopers και τους hackers και την ταυτότητά σας από διάφορους εισβολείς, καταπατητές και οργανισμούς, τότε σίγουρα θα πρέπει να επιλέξετε μια υπηρεσία VPN που να εγγυάται ακριβώς αυτό. Ευτυχώς υπάρχουν πολλά από αυτά, όπως το NordVPN (μπορείτε να διαβάσετε την αναθεώρηση του NordVPN εδώ), τα οποία όχι μόνο προσφέρουν κρυπτογράφηση τελευταίας τεχνολογίας αλλά και υπόσχονται να μην δίνουν τα δεδομένα σας σε κανέναν.

Αυτό μας φέρνει πίσω στο ζήτημα της ώρας: πώς μπορώ να ξέρω αν μπορώ να εμπιστευτώ το VPN μου?

Έρευνα, έρευνα, έρευνα

Προφανώς, πριν από τη δέσμευση σε μια υπηρεσία VPN, πρέπει να διεξαγάγετε κάποια έρευνα. Αυτό ακούγεται σαν μια κουραστική αποστολή, αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται να είναι. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε κατά την επιλογή ενός VPN για τον εαυτό σας, όπως η ταχύτητα, η απόδοση, η αξιοπιστία, η υποστήριξη πελατών, ο αριθμός των εξυπηρετητών κ.λπ., αλλά αυτοί που μετράνε περισσότερο για το θέμα μας εδώ σήμερα είναι η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα.

Ασφαλής δεδομέναΌταν μιλάμε για VPN και ασφάλεια, μιλάμε πραγματικά για κρυπτογράφηση και πρωτόκολλα. Αν δεν είστε ιδιαιτέρως τεχνολογικά κατανοητοί, αυτές οι λέξεις ίσως ακούγονται τρομακτικές και αδύνατο να κατανοήσουν, αλλά αυτό που ουσιαστικά σημαίνουν είναι το επίπεδο ασφάλειας που μπορείτε να περιμένετε από μια υπηρεσία. Θυμηθείτε τις ιστορίες από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Ψυχρό Πόλεμο, όταν οι στρατιώτες και οι στρατιώτες επικοινωνούσαν μεταξύ τους με κωδικούς, έτσι ώστε ο εχθρός να μην μπορούσε να βρει τι είχαν να κάνουν; Λοιπόν, είναι παρόμοια με τα δεδομένα σας. Με το VPN, κάθε κομμάτι δεδομένων κρυπτογραφείται, έτσι ώστε κανείς, εκτός από αυτόν που κρατάει το κλειδί κρυπτογράφησης, να γνωρίζει τι σημαίνουν τα δεδομένα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για το VPN και σχεδόν κάθε πάροχος VPN το κάνει καλά, ή τουλάχιστον αρκετά καλά.

Ωστόσο, το απόρρητο είναι ένα άλλο ζήτημα και είναι το θέμα όπου το ζήτημα της αξιοπιστίας επιλύεται, θετικά ή αρνητικά. Μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στη σύνδεση VPN για να προστατεύσω το απόρρητό μου από τους άλλους, αλλά και από την ίδια την εταιρεία VPN; Το κλειδί για την ερώτηση αυτή έγκειται σε μικρά πράγματα που στη βιομηχανία ονομάζονται κούτσουρα. Τα αρχεία καταγραφής είναι κατά βάση τα αρχεία της δραστηριότητάς σας - πότε συνδέσατε, για πόσο χρονικό διάστημα και σε ποιο διακομιστή, σε ποιους ιστότοπους επισκεφθήκατε, τι είδους δεδομένα στείλατε και λάβατε, κατεβάσατε κάτι, κάνατε τίποτα όχι ακριβώς νόμιμο και σύντομα.

Ορισμένοι πάροχοι VPN δεν διατηρούν κανένα αρχείο καταγραφής. Κάποιοι διατηρούν κάποια αρχεία καταγραφής, συνήθως για "αθώα" πράγματα όπως χρόνοι σύνδεσης και διάρκεια, πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν αν καταγράφουν ή όχι και μερικοί διατηρούν όλα τα αρχεία καταγραφής για πάντα ή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το πρόβλημα με τα αρχεία καταγραφής είναι ότι, εάν ένας πάροχος VPN τις κρατά, οι αρχές μπορούν να τους ζητήσουν και υποχρεούνται από το νόμο να το εγκαταλείψουν.

Προφανώς, δεν θέλετε να εγγραφείτε για έναν παροχέα VPN που θα διατηρεί τα αρχεία καταγραφής στη χρήση του διαδικτύου σας και ενδεχομένως θα σας μεταφέρει. Ακόμα κι αν δεν κάνετε τίποτα παράνομο στο διαδίκτυο, εξακολουθείτε να θέλετε να παραμείνετε ανώνυμοι και θέλετε προστασία της ιδιωτικής ζωής. Μετά από όλα, αυτό είναι ακριβώς γιατί χρειάζεστε VPN στην πρώτη θέση! Δεν θα δούμε αν ένας πάροχος VPN που διατηρεί logs έχει κάποιο σκοπό, ας πούμε ότι θέλετε να αποφύγετε αυτά και να προχωρήσετε. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που "κρατούν μόνο μερικά αρχεία καταγραφής" ή "τηρούν μητρώα που απαιτούνται από το νόμο". Είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα.

Προστασία του υπολογιστή σαςΤο επόμενο βήμα για να καθορίσετε αν μπορείτε να εμπιστευτείτε έναν συγκεκριμένο πάροχο υπηρεσιών VPN είναι να μάθετε πώς μπορείτε να μάθετε για την πολιτική αρχείων καταγραφής μιας εταιρείας. Σε πολλές περιπτώσεις, μια εταιρεία VPN που έχει μια αυστηρή πολιτική χωρίς λογότυπα θα καταστήσει πολύ σαφή την ιστοσελίδα της, καθώς αυτό το χαρακτηριστικό είναι μία από τις καλύτερες ποιότητες και φυσικά θα θέλουν να το δείξουν. Ωστόσο, ακόμα και αν η ιστοσελίδα κραυγάζει "ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟ!" ίσως θελήσετε να κάνετε διπλό έλεγχο. Διαβάστε τους όρους τους & Συνθήκες - δεν μπορούν να βρίσκονται σε αυτά. Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι - ρωτήστε. Πολλές από αυτές τις υπηρεσίες έχουν δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας, ώστε να μπορείτε γρήγορα και εύκολα να μάθετε για την πολιτική των αρχείων καταγραφής.

Εκτός από την πολιτική των αρχείων καταγραφής, πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη γεωγραφία. Ορισμένοι παροχείς βρίσκονται σε χώρες που δεν διαθέτουν νόμους διατήρησης δεδομένων και αυτές είναι γενικά δημοφιλείς στους χρήστες που αναζητούν επιπλέον ιδιωτικότητα, ασφάλεια και ανωνυμία. Ωστόσο, μην βασίζεστε υπερβολικά στη γεωγραφία. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου της χώρας σας, οι διεθνείς αρχές επιβολής του νόμου και ακόμη και οι ιδιωτικές βιομηχανικές ομάδες μπορούν να ασκήσουν κάθε είδους πίεση στην εταιρεία, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται.

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι σχεδόν όλα σχετικά με την πολιτική διαφάνειας και καταγραφής. Ωστόσο, μόνο επειδή ένας πάροχος είναι διαφανής στους Όρους & Οι όροι και οι υποσχέσεις ότι δεν θα τηρούν αρχεία καταγραφής, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγγραφείτε αυτόματα μαζί τους. Υπάρχουν άλλα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως η τεχνολογία. Μια εταιρεία που δεν διαθέτει τη σωστή, σύγχρονη τεχνολογία απλά δεν είναι σε θέση να τηρήσει τις υποσχέσεις της σχετικά με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα. Υπάρχουν πολλά ψεύτικα VPN που κυκλοφορούν ανά νύχτα γύρω από έναν διακομιστή ή δύο και κακή τεχνολογία που είναι εξαιρετικά επιρρεπή σε επιθέσεις και βλάβες και δεν υπάρχει τρόπος να σας κρατήσουν ασφαλείς και ανώνυμους. Πάντα πηγαίνετε για τους καθιερωμένους παρόχους VPN με μακρά ιστορία, εξαιρετική τεχνολογία back-end, στρατιωτική κρυπτογράφηση και πολλούς διακομιστές σε όλο τον κόσμο.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

36 + = 46

map