Αναθεώρηση OVPN

Η OVPN, που ιδρύθηκε το 2014, είναι ένας σουηδικός πάροχος VPN με έδρα τη Στοκχόλμη. Σκοπός της εταιρείας είναι να παρέχει μια απεριόριστη, χωρίς προβλήματα ανησυχία στο Internet χωρίς την αίσθηση συνεχούς παρακολούθησης. 


Το OVPN προσφέρει μια αξιόπιστη και αξιόπιστη υπηρεσία VPN, αθλητική μόνιμη θέση στη Σουηδία, διαφανή και εγγύηση χρόνου λειτουργίας. Επιπλέον, η εταιρεία εφαρμόζει δοκιμασμένα μέτρα ασφάλειας και διαθέτει καλές ταχύτητες και ικανοποιητική εξυπηρέτηση πελατών. 

Επομένως, εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την εταιρεία, προτείνουμε να συνεχίσετε να διαβάζετε την αναθεώρηση OVPN για να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον παροχέα VPN.

Αρχική σελίδα OVPN

Διεπαφή

Το OVPN προσφέρει έναν αρκετά μινιμαλιστικό πελάτη με ένα ευρύ φάσμα επιλογών για να διαλέξετε. Ακόμη και οι απόλυτοι αρχάριοι χωρίς τις προηγούμενες τεχνικές γνώσεις δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα στη δημιουργία του VPN.
Μόλις συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, θα δείτε την κύρια διεπαφή με άλλες 4 καρτέλες, όπως σύνδεση, στατιστικά στοιχεία, σύστημα και ρυθμίσεις. Η καρτέλα σύνδεσης θα σας επιτρέψει να επιλέξετε έναν από τους διαθέσιμους διακομιστές και να συνδεθείτε σε αυτόν. Θα σας παρέχει επίσης τις πιο σχετικές πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεσή σας, όπως η ταχύτητα λήψης / φόρτωσης, η ώρα και η ημερομηνία κ.ο.κ. Η καρτέλα στατιστικών στοιχείων θα σας δείξει το μέγεθος της κυκλοφορίας τα τελευταία 60 λεπτά και 24 ώρες. Η καρτέλα ρυθμίσεων θα σας επιτρέψει να χειριστείτε την ασφάλεια και την ρύθμιση του προγράμματος-πελάτη. Εδώ θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε το διακόπτη αυτόματης θανάτωσης, να αποτρέψετε διαρροές DNS, να ενεργοποιήσετε το DNScript, να ενεργοποιήσετε την αυτόματη σύνδεση όταν ξεκινήσει ο πελάτης, να εμφανίσετε λεπτομερή μηνύματα κατά τη σύνδεση και να ελαχιστοποιήσετε τη λειτουργία στο δίσκο. 

Διεπαφή OVPN

Οι χρήστες χωρίς προηγμένες γνώσεις δικτύωσης και εμπειρία με την αντιμετώπιση προβλημάτων λογισμικού ενδέχεται, ωστόσο, να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα με τον πελάτη OVPN. Δηλαδή, αφού επιλέξετε τις προτιμώμενες ρυθμίσεις σας, δεν αποθηκεύονται αυτόματα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της αγωγιμότητας του Διαδικτύου αν αποσυνδεθείτε χωρίς να αποσυνδέσετε.
Προκειμένου να σας παρέχουμε τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες σε αυτήν την αναθεώρηση OVPN, δοκιμάσαμε έναν αριθμό διακομιστών σε διάφορες χώρες και βρήκαμε ένα οριστικό διάγραμμα ταχύτητας OVPN.

Οι διακομιστές στην Ευρώπη μας έδωσαν μια πολύ ομαλή εμπειρία και ικανοποιητικές ταχύτητες. Η καθυστέρηση πιθανώς εξαρτάται από τη φυσική θέση του ατόμου. Οι διακομιστές εκτός Ευρώπης ήταν κάπως πιο αργός κατά την αρχική δοκιμή.

Όταν πρόκειται για το P2P και το torrenting, το OVPN παρουσίασε χαμηλότερες ταχύτητες με σημαντικό αριθμό ακίδων σε όλες τις λήψεις μας. Ως εκ τούτου, σίγουρα δεν είναι η ιδανική λύση αν το torrenting είναι ο νούμερο ένα λόγος για την αγορά ενός VPN.

Multi-πλατφόρμα

Το OVPN υποστηρίζει έναν εντυπωσιακό αριθμό διαφορετικών πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένων των πιο δημοφιλών που χρησιμοποιούμε σήμερα. Η εταιρεία προσφέρει ιδιόκτητο λογισμικό για Windows, Mac OS X και Ubuntu. Ο επίσημος ιστότοπος παρέχει επίσης οδηγούς εγκατάστασης OpenVPN για τα Debian, Manjaro, Raspberry Pi, FreeBSD, CentOS, Fedora, Android και iOS.

Το OVPN σας επιτρέπει να συνδεθείτε σε δρομολογητές, συμπεριλαμβανομένων των AsusWrt, DD-WRT, OpenWrt, Tomato και pfSence. Η υπηρεσία υποστηρίζει επίσης Asustor, FreeNAS, Synology NAS και QNAP.

Εκτός από τις προαναφερθείσες πλατφόρμες, το OVPN διαθέτει αποκλειστικές επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Chrome, Firefox και Vivaldi. Μια ξεχωριστή επέκταση για την Opera θα έρθει και σύντομα.

Χαρακτηριστικά

Το OVPN διαθέτει σήμερα 39 διακομιστές σε 6 χώρες (Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Καναδά και Νορβηγία). Αυτό δεν είναι ακριβώς ένα εντυπωσιακό δίκτυο εξυπηρετητών, ειδικά όταν το συγκρίνουμε με εταιρείες που αθλούνται σε χιλιάδες servers που διαδίδονται σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία δηλώνει τις υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας και την προσέγγιση "ασφάλεια έναντι ποσότητας" ως κύριους λόγους για τους οποίους δεν προσφέρονται περισσότερες τοποθεσίες διακομιστών. Η εταιρεία διαθέτει επίσης μια σελίδα κατάστασης στον επίσημο ιστότοπο που αναφέρει τις τρέχουσες ταχύτητες και την κυκλοφορία σε όλους τους διακομιστές της. Εκτός από το δίκτυο εξυπηρετητών, το OVPN προσφέρει επίσης 2, 367 ανώνυμες διευθύνσεις IP.
OVPN χαρακτηριστικά

Το OVPN παρέχει στους πελάτες του απεριόριστο εύρος ζώνης και εναλλαγή διακομιστών. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στον μέγιστο αριθμό ταυτόχρονων συνδέσεων στον επίσημο ιστότοπο και δεν έχουμε λάβει απάντηση από την υποστήριξη πελατών μέχρι την ημερομηνία.

Το OVPN επιτρέπει την ανταλλαγή αρχείων P2P, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι υποστηρίζει το λογισμικό που βασίζεται στο BitTorrent όπως τα αγαπημένα σας torrenting προγράμματα (uTorrent, για παράδειγμα). Ωστόσο, αναφέρθηκε ήδη η δοκιμαστική μας εμπειρία και οι πολυάριθμες αιχμές κατά τη διάρκεια της λήψης, οπότε δεν θα συνιστούσαμε αυτόν τον παροχέα εάν αγοράζετε ένα VPN αποκλειστικά για το torrenting.

Το OVPN προσφέρει επίσης τον ιδιόκτητο δρομολογητή που ονομάζεται OVPNbox. Το "κουτί" δεν είναι μόνο 40 φορές ταχύτερο από το μέσο δρομολογητή των καταναλωτών σας, είναι ανεμιστήρας και ενεργειακά αποδοτικός. Δεν απαιτούνται τεχνικές γνώσεις για τη ρύθμιση και τη χρήση του δρομολογητή. Το OVPNbox μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το υπάρχον δρομολογητή σας, ώστε να παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για τη σύνδεσή σας.

Ασφάλεια και ιδιωτικότητα

Το OVPN υποστηρίζει μόνο το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης OpenVPN και (δικαιωματικά) δηλώνει ότι το πρωτόκολλο PPTP έσβησε ουσιαστικά τη χρησιμότητά του. Το OpenVPN είναι μακράν το πιο ασφαλές πρωτόκολλο στην αγορά, έτσι μπορούμε να πούμε με ειλικρίνεια ότι είμαστε χαρούμενοι που η εταιρεία επέλεξε να κάνει αυτή την κίνηση.

Το OVPN χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES-256 με χειραψία RSA-2048 και έλεγχο ταυτότητας SHA-1. Αυτό είναι ένα πολύ σταθερό πρόγραμμα κρυπτογράφησης κατά τη γνώμη μας, παρόλο που ορισμένοι αξιολογητές ισχυρίζονται ότι το RSA-2048 είναι ξεπερασμένο σε αυτό το σημείο.Ασφάλεια OVPNΗ εταιρεία παρέχει δύο add-ons αυτή τη στιγμή, ένα multihop και μια στατική διεύθυνση IPv4. Ένα multihop δρομολογεί βασικά την online κυκλοφορία σας μέσω 2 κέντρων δεδομένων, πράγμα που σημαίνει ότι η σύνδεσή σας είναι κρυπτογραφημένη δύο φορές. Αυτό μειώνει δραστικά τον κίνδυνο επιθέσεων χρονισμού, καθώς οι χάκερς πρέπει να εκμεταλλευτούν ταυτόχρονα δύο διαφορετικά κέντρα δεδομένων σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες. Μια δημόσια διεύθυνση IPv4 προσφέρεται για να παρακάμψει τις μη βέλτιστες κοινές διευθύνσεις IP που έχουν εκχωρηθεί όταν αγοράζετε την τυπική υπηρεσία. Η διεύθυνση IP σας θα είναι μοναδική και θα σας εκχωρείται κάθε φορά που συνδέεστε στην υπηρεσία. Λάβετε υπόψη ότι από προεπιλογή θα σας εκχωρηθεί μια διεύθυνση IPv4 και IPv6 κάθε φορά που συνδέεστε με παλιό λευκό OVPN, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με συσκευές που δεν υποστηρίζουν IPv6. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την ανάθεση IPv6 στον επίσημο ιστότοπο.

Το OVPN ισχυρίζεται ότι όλοι οι διακομιστές του λειτουργούν χωρίς σκληρό δίσκο, οπότε η εταιρεία δεν μπορεί να καταγράφει αρχεία καταγραφής ακόμα κι αν το θέλει. Επομένως, δεν έχει πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεσή σας με την υπηρεσία, την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα και τις χρονικές σας αποστολές. Επιπλέον, η εταιρεία δεν καταγράφει ακόμη και τις πληροφορίες εύρους ζώνης, κάτι που ουσιαστικά δεν μπορείτε να αποφύγετε με τους περισσότερους άλλους παρόχους.

Εάν η OVPN επρόκειτο να λάβει δικαστική εντολή που απαιτούσε ορισμένα δεδομένα χρήστη, δεν θα είχε καμία πληροφορία για να δώσει, δεδομένου ότι δεν καταγράφει τίποτα. Η μόνη πληροφορία που έχει η εταιρεία για τους πελάτες της είναι η μέθοδος πληρωμής τους και τίποτα άλλο. Δεν χρειάζεται καν να παράσχετε έγκυρο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκτός αν θέλετε να διατηρήσετε την απόδειξη που θα λάβετε κατά την αγορά.

Το OVPN είναι ο μόνος πάροχος VPN που έχει ασφάλιση για να καλύψει τις νομικές του αμοιβές. Εάν κάποιο μέρος ζητήσει προσωπικές πληροφορίες χρήστη από την εταιρεία, το OVPN είναι έτοιμο να πάει στο δικαστήριο και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψει αυτό. Το OVPN είναι διάσημο για τη μη παράδοση οποιασδήποτε πληροφορίας χρήστη σε τρίτους.

Τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας δεν αποθηκεύονται από την OVPN αλλά εξασφαλίζονται από την Braintree, η οποία κατέχει πιστοποίηση PCI DSS. Έτσι, η εταιρεία δεν έχει τα στοιχεία πληρωμής σας και ακόμη και ενθαρρύνει τους χρήστες να πληρώνουν για την υπηρεσία της ανώνυμα.

Το OVPN προσπαθεί συνειδητά να ελαχιστοποιήσει τη συμμετοχή τρίτων και δεν χρησιμοποιεί το Google Analytics για να παρακολουθεί τη συμπεριφορά σας. Η εταιρεία χρησιμοποιεί το Piwik, μια φιλοξενούμενη λύση ανοιχτού κώδικα, η οποία ανώνυμα τα τελευταία 2 byte στη διεύθυνση IP σας αυτόματα, προκειμένου να σας κρατήσει ασφαλείς και κρυμμένους ακόμα και από την εταιρεία. Εκτός από αυτό, το OVPN χρησιμοποιεί το Mailgun και το Zopim, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πελάτες και για live chat υποστήριξη, αντίστοιχα.

Υποστήριξη

Όσο μπορούμε να δούμε ενώ κάνουμε έρευνα για την αναθεώρηση του OVPN, ο πάροχος προσφέρει υποστήριξη πελατών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του αποκλειστικού συστήματος εισιτηρίων. Ο επίσημος ιστότοπος αναφέρει επίσης ζωντανή συνομιλία σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά δεν το είδαμε τη στιγμή των δοκιμών μας. Υπάρχει μια ζωντανή συνομιλία που μοιάζει με τη διασύνδεση στο κάτω μέρος κάθε σελίδας, αλλά μπορούσαμε να αφήσουμε μόνο ένα μήνυμα εκεί, όχι να ξεκινήσουμε μια ζωντανή συνομιλία. Ακόμη και αν υπάρχει η ζωντανή συνομιλία, δεν είναι διαθέσιμη 24/7 και η εταιρεία θα πρέπει να καθορίσει τις ώρες εργασίας της στον επίσημο ιστότοπο.

Επιλογές τιμολόγησης

1 Μήνα3 Μήνες6 Μήνες1 Έτος2 Χρόνια

1 Μήνας $ 9.993 Μήνες $ 8.336 Μήνες / 1 Έτος $ 7.002 Χρόνια /

Το OVPN προσφέρει 3 προγράμματα εγγραφής: 

 • 1 μήνα - 10.99 $ ανά μήνα 
 • 3 μήνες - 8,33 $ ανά μήνα, καταβάλλονται ανά τρίμηνο (εκτός 24%) 
 • 12 μήνες - 7.99 μηνιαίως, καταβάλλονται ετησίως (εκτός 24%) 

Τιμολόγηση OVPN

Η τιμή των πρόσθετων πολυπροθέσμων και IPv4 είναι 5 $ και 3 $ ανά μήνα, αντίστοιχα. Το κουτί OVPN κοστίζει 309 $, συν τα έξοδα αποστολής, τα οποία εξαρτώνται από την τοποθεσία σας. Το κουτί αποστέλλεται εντός δύο εργάσιμων ημερών από την παραλαβή της παραγγελίας σας.  

Το OVPN δέχεται όλες τις μεγάλες πιστωτικές κάρτες, μετρητά, PayPal και Bitcoin, το οποίο σας επιτρέπει να παραμείνετε εντελώς ανώνυμοι κατά την αγορά σας. Η εταιρεία προσφέρει επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων 10 ημερών.

OVPN υπέρ & Μειονεκτήματα

Ολοκληρώνοντας αυτή την αναθεώρηση OVPN, εδώ είναι μια γρήγορη επισκόπηση των χαρακτηριστικών που μας εντυπωσίασε και των πτυχών της υπηρεσίας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποια βελτίωση.

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετική ρύθμιση κρυπτογράφησης 
 • Πολλά μέτρα ασφαλείας 
 • Αυστηρή πολιτική μη καταγραφής 
 • Καλές ταχύτητες 
 • Απεριόριστο εύρος ζώνης 
 • Έως 4 ταυτόχρονες συνδέσεις 
 • Όλες οι σχετικές πλατφόρμες υποστηρίζονται + επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης 
 • Ιδιόκτητο δρομολογητή 
 • Multihop και στατικά πρόσθετα διευθύνσεων IPv4 

Μειονεκτήματα

 • Πιο αργή κίνηση P2P 
 • Χαμηλός αριθμός διακομιστών 
 • Δεν υπάρχει ζωντανή συνομιλία
Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

67 + = 74

map