Kajian VPN Avast SecureLine

Avast SecureLine VPN adalah perkhidmatan yang boleh dipercayai yang dilancarkan oleh salah seorang pemimpin global dalam produk keselamatan cyber seterusnya untuk pengguna dan perniagaan. Syarikat itu kini melindungi berjuta-juta orang dengan melaksanakan teknologi kecerdasan buatan dan teknologi pembelajaran terkini untuk mengenal pasti dan menghentikan ancaman dalam masa nyata.


Sama ada anda sedang mencari untuk memperkayakan koleksi perisian Avast anda dengan perlindungan VPN atau berfikir tentang menggunakannya sebagai pengenalan kepada perisiannya, terus membaca ulasan Avast SecureLine VPN yang tidak berat sebelah ini untuk mempelajari semua ciri dan prestasinya dan menentukan apakah ia memenuhi tuntutan keselamatan cybersecurity anda dan pilihan.

laman utama Avast Secureline VPN

Kelajuan & Prestasi

Pasukan ujian kami yang terletak di Belgrade, Serbia (Eropah) menguji Avast SecureLine VPN untuk menentukan kesan penyulitannya terhadap kelajuan sambungan dan mengukur prestasi keseluruhannya. Kami menguji 16 pelayan sepanjang tempoh satu minggu dan sebahagian besar daripada mereka memberikan kami prestasi yang boleh dipercayai dan agak kurang subpar.

Ujian kelajuan VPN Avast SecureLine tanpa vpn

Penggiat kami adalah pelayan di Paris dan Amsterdam, diikuti oleh Dallas, Frankfurt, dan London. Lokasi yang dipanggil "Gotham City" (sebenarnya New York) juga menyediakan kami dengan lebih banyak jus cukup untuk mengalir Netflix AS tanpa sebarang masalah penimbangan.

Ujian kelajuan VPN Avast SecureLine dengan pelayan frasa vpn

Ujian kelajuan VPN Avast SecureLine dengan pelayan vpn san francisco

Persembahan paling buruk dicatatkan di Mexico dan Jepun, yang berjaya mengekalkan hanya 15,23% dan 20,82% dari kecepatan asli kami, masing-masing.

Pelanggan mengambil sedikit masa untuk membuat sambungan, terutamanya dengan pelayan yang jauh, tetapi apabila kami berjaya menyambung, semuanya berjalan lancar tanpa masalah utama atau gangguan secara tiba-tiba.

LocationPing (ms) Muat turun (Mbps) Muat naik (Mbps)AmerikaNew York, AS San Francisco, AS Miami, US Dallas, AS Toronto, CA Mexico EropahLondon, UK Amsterdam, NL Frankfurt, DE Kiev, UA Paris, FR Stockholm, SE OceaniaMelbourne, AU Auckland, NZ AsiaTokyo, JP Singapura
131 17.6 2.77
285 6.43 3.6
213 6.21 3.97
165 16.35 7.29
133 11.2 6.19
381 5.67 4.63
102 14.3 7.08
48 22.26 6.33
44 16.89 7.12
96 12.03 3.35
52 23.85 7.26
147 11.16 5.62
318 8.17 4.65
314 10.95 4.88
303 7.75 3.98
221 18.1 5.06

Platform yang disokong

Avast SecureLine menyokong platform yang paling popular, termasuk:

 • Windows - 7 (SP1 dan lebih tinggi), 8 / 8.1 (kecuali RT dan Pemula), dan 10 (kecuali RT dan Pemula). Versi terkini Avast VPN TIDAK menyokong Windows XP dan Vista. Sekiranya anda menjalankan sistem ini, anda boleh memuat turun versi 5.0.407, tetapi ambil perhatian bahawa ini adalah versi lama perisian dan tidak menerima apa-apa kemas kini;
 • macOS - Versi 10.12 atau lebih baru (pemproses 64-bit sahaja);
 • Android - 5.0 Lollipop, API 21 dan lebih tinggi;
 • iOS - Versi 9.3 dan lebih tinggi;
 • Pelayar - Selain pelayar proprietari, Avast VPN menyediakan pengguna dengan sambungan khusus untuk Chrome dan Firefox.pelbagai platform Avast Secureline VPN

Avast VPN tidak menyokong Windows Phone, WebOS, Symbian, Bada atau router. Dengan kata lain, kita bercakap mengenai liputan yang cukup asas yang merangkumi platform desktop dan mudah alih yang paling biasa digunakan. Sekiranya anda ingin mengamankan tongkat penstriman anda, router yang disalurkan, konsol permainan, dan peranti TV, Avast SecureLine VPN mungkin bukan pilihan yang tepat untuk anda.

Pelayan

Avast SecureLine VPN kini mengendalikan pelayan di 30+ negara dan 50+ bandaraya, dengan lebih banyak lokasi ditambah secara tetap. Memang, ini bukan rangkaian pelayan yang sangat mengagumkan, terutamanya jika dibandingkan dengan beberapa nama terbesar di dunia VPN. Walau bagaimanapun, ia adalah lebih daripada sekadar jika anda tidak mempunyai jangkaan yang terlalu teknikal.

Pelayan yang tersedia ditandakan dengan jelas dalam klien, jadi anda tidak sepatutnya mempunyai sebarang masalah mengenal pasti pilihan optimum untuk streaming atau meretas dari lokasi semasa anda. Anda juga boleh menapisnya dengan benua untuk akses yang lebih mudah. Ambil perhatian bahawa pensuisan pelayan menghentikan sambungan VPN anda dan akan mengganggu mana-mana muat turun yang mungkin anda buat pada masa ini.

Pelayan VPN Avast SecureLine

Jika anda tidak pasti tentang pelayan yang optimum untuk lokasi anda, perisian akan memilih satu secara automatik. Anda sentiasa boleh memilih untuk memilih manual sekiranya anda ingin menyasarkan perkhidmatan geo-terhad tertentu.

Avast VPN menyediakan pengguna dengan lebar jalur tanpa had dan pertukaran pelayan. Apabila ia datang untuk mempercepatkan, pelayan VPN Avast mempunyai output teori sebanyak 2 Gb / s, tetapi syarikat mengakui bahawa anda biasanya mendapat tempat antara 400 dan 500 Mb / s, walaupun semasa beban server.

Akhir sekali, anda boleh menggunakan Avast SecureLine VPN anda pada sehingga 5 peranti pada masa yang sama, yang lebih daripada cukup untuk menampung seluruh isi rumah anda tanpa sebarang potongan bertindih.

Keselamatan & Keselamatan

Avast SecureLine VPN menggunakan protokol sambungan OpenVPN pada peranti Windows dan Android dan IPsec pada macOS dan iOS. OpenVPN berjalan melalui UDP, yang membolehkan kelajuan lebih sedikit apabila menstrim dan / atau mengotorkan. Aplikasi macOS dan iOS dibina atas susunan proprietari Apple untuk prestasi dan keserasian muktamad.

Tetapan Keselamatan Avast SecureLine

Apabila ia berkaitan dengan penyulitan, Avast menggunakan cipher AES-256, yang merupakan pilihan terbaik dan paling selamat di luar sana. Apabila anda melihat kata-kata seperti penyulitan "gred tentera" atau "gred bank", mereka merujuk kepada AES-256. Ia sangat cekap dan tidak boleh dipecahkan oleh mana-mana komputer yang kita ada hari ini.

Semasa ujian kami untuk tinjauan VPN Avast SecureLine ini, kami tidak mengalami kebocoran DNS atau IP, jadi anda tidak perlu bimbang tentang Avast VPN yang bocor maklumat sensitif anda atau mendedahkan lokasi sebenar anda atau alamat IP.

Perisian ini juga dilengkapi dengan ciri killswitch yang boleh dipercayai yang akan menamatkan sambungan Internet anda pada masa VPN anda akan terganggu atau sabotaj.

Avast SecureLine VPN Ipleak.net-Test

Pembalakan & Privasi

Avast adalah syarikat yang berorientasikan GDPR beribu pejabat di Republik Czech, yang bukan sebahagian daripada mana-mana rangkaian mata-mata antarabangsa tetapi TIDAK mempunyai hubungan persahabatan dengan organisasi Five Eyes.

Dengan itu, marilah kita pergi ke maklumat yang dikumpul oleh Avast:

 • Data peribadi - Nama, nombor telefon, alamat e-mel, pilihan pemasaran, kata laluan masuk, alamat IP, nombor kad pembayaran, dan akaun media sosial.
 • Data pengebilan - Nama, alamat peribadi, nombor kad kredit, dan nama dan alamat pengebilan anda.
 • Data akaun - Nama, alamat e-mel, alamat fizikal, nombor telefon, tarikh lahir, jantina, foto, dan minat.
 • Data peranti - Perkakasan, sistem operasi, bandar / negara, penyemak imbas, log ralat, rangkaian, dan aplikasi yang berjalan pada peranti anda.
 • Data perkhidmatan - Halaman rujukan, URL yang dikunjungi, peristiwa produk, dan log ralat.

Ambil perhatian bahawa alamat IP anda hanya dikumpulkan apabila anda memuat turun perisian dan syarikat tidak menyimpannya untuk menyambungkan lalu lintas anda dengan peranti anda. Jika anda memuat turun versi mudah alih percuma dari mana-mana perisian Avast, IP anda akan direkodkan untuk menyambungkan iklan yang disasarkan dengan akaun anda. Avast juga menggunakan kuki, analisis, dan alat pelanggaran crash.

Avast hanya akan mendedahkan data anda dengan rakan kongsi, penyedia perkhidmatan pihak ketiga dan pihak berkuasa awam apabila diminta berbuat demikian oleh undang-undang. Syarikat itu melaksanakan pelbagai perlindungan teknikal, fizikal, dan pentadbiran yang canggih untuk melindungi data peribadi anda dari sebarang akses dan / atau penyalahgunaan yang tidak dibenarkan.

Apabila ia berkaitan dengan pengekalan data, dasar privasi Avast menyatakan bahawa syarikat akan menyimpan data pengebilan anda untuk mematuhi apa-apa kewajipan undang-undang dan memenuhi kepentingan sahnya. Semua data lain akan dipadamkan ketika ia memenuhi tujuannya.

Apabila berhubung dengan hak anda, anda boleh mengakses dan membetulkan maklumat anda tetapi juga membantah memproses data anda dalam kes tertentu. Di bawah keadaan yang ditetapkan oleh undang-undang yang terpakai, anda juga mempunyai hak "dilupakan" dan meminta agar Avast memadamkan semua maklumat peribadi anda.

Bottom line, walaupun Avast mengumpul data lebih sedikit daripada yang kita selesaikan, ia tidak menyimpan sebarang log aktiviti, yang pasti berita baik.

Streaming

Avast SecureLine VPN tidak terlalu besar pada perkhidmatan streaming terhad geo-spoof pada masa lalu tetapi baru-baru ini telah memutuskan untuk membolehkan penggunanya mengakses Netflix AS di luar negara asalnya. Dalam erti kata lain, semasa ujian kami, kami dapat mengakses versi Netflix AS dari Eropah tanpa sebarang masalah. Kami juga berjaya mengalir Netflix Jerman, tetapi Kanada, Perancis, dan Jepun melayani kami dengan ralat proksi yang terkenal.

Selain daripada Netflix AS dan Jerman, kami juga berjaya dengan Crunchyroll, tetapi Hulu mengiktiraf trafik VPN kami dan menyekat kami daripada mengakses sebarang kandungan.

Avast SecureLine VPN Streaming Servers

Torrenting

Avast SecureLine VPN tidak membenarkan P2P menyiarkan dan merosakkan beberapa lokasinya. Pelayan ini ditandakan dengan jelas di dalam klien untuk akses yang lebih mudah dan memasukkan lokasi berikut:

 • Prague
 • Frankfurt
 • Amsterdam
 • Bandar New York
 • Miami
 • Seattle
 • London
 • Paris

Dalam erti kata lain, jika torrenting adalah sebab utama anda untuk membeli VPN, Avast telah melindungi anda di mana saja di dunia terima kasih kepada kedudukan pelayan strategiknya.

Avast SecureLine VPN P2P Servers

Rancangan & Harga

1 Bulan3 Bulan6 Bulan 1 Tahun2 Tahun

1 Bulan $ 5.993 Bulan / 6 Bulan / 1 Tahun $ 4.992 Tahun $ 4.58

Avast menawarkan pilihan langganan 1 bulan dan / atau 1/2/3 tahun untuk platform yang disokong. Harga pergi seperti berikut:

 • Windows - 1 bulan ($ 8,99), 1 tahun ($ 59.99), 2 tahun ($ 109.99)
 • macOS - 1 bulan ($ 8,99), 1 tahun ($ 39.99), 2 tahun ($ 59.99)
 • Android dan iOS - 1 bulan ($ 2.99), 1 tahun ($ 19.99)
 • Multi-peranti - 1 bulan ($ 8,99), 1 tahun ($ 79.99), 2 tahun ($ 149.99), 3 tahun ($ 219.99)

Sekiranya anda ingin menguji Avast VPN sebelum membeli, anda mempunyai percubaan 7 percuma di pelupusan anda. Selepas itu, syarikat itu menyediakan pengguna dengan jaminan wang balik 30 hari, yang lebih banyak masa untuk memeriksa jika perisian berfungsi untuk anda. Kaedah pembayaran yang diterima termasuk kad kredit (Visa, MasterCard, American Express) dan PayPal.

Harga VPN Avast Secureline

Sokongan

Selain bahagian FAQ dan pangkalan pengetahuan, Avast memberikan sokongan pelanggan melalui sistem tiketnya. Terdapat juga nombor telefon yang boleh dipanggil untuk diagnosis percuma. Anda boleh mengakses forum komuniti untuk berkongsi pengalaman anda, bertanya soalan, dan ketahui lebih lanjut mengenai perkhidmatan dan VPN secara umum. Akhir sekali, anda boleh menghantar mesej langsung pada media sosial Avast dan cuba mendapatkan bantuan seperti itu.

Setelah mengatakannya, kami masih lebih suka sembang langsung yang dilaksanakan di laman web rasmi dan kami sememangnya berharap Avast akan menawarkan fungsi ini pada masa akan datang. Apabila kami menghubungi syarikat itu, kakitangan sokongan sangat profesional dan mesra dan berjaya menjawab semua soalan kami.

Avast SecureLine VPN Pros & Keburukan

Ketika kami menyiapkan ulasan VPN Avast Secureline ini, inilah gambaran ringkas mengenai ciri-ciri yang membuat kami dan aspek-aspek perkhidmatan yang dapat menggunakan beberapa penambahbaikan.

Kebaikan

 • Menyokong platform yang paling popular
 • Prestasi mulus tanpa putus sambungan
 • Sehingga 5 sambungan serentak
 • Kelajuan yang baik
 • Bandwidth tanpa had dan pertukaran pelayan
 • Pakej keselamatan pepejal
 • Killswitch automatik
 • Tiada log aktiviti
 • Bekerja dengan Netflix AS
 • Torrenting dibenarkan pada beberapa pelayan
 • Percubaan percuma 7 hari
 • Jaminan wang balik 30 hari

Keburukan

 • Rangkaian pelayan kecil
 • Tidak menyokong router
Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 70 = 77

map