Putuskan sambungan VPN

Disconnect adalah sebuah syarikat yang berpangkalan di Amerika Syarikat yang dilancarkan pada tahun 2011 untuk membantu orang ramai menikmati Internet secara bebas. Anda mungkin sudah tahu mengenai Putuskan sambungan menerusi sambungan carian yang selamat dan iklan / pelacak yang menghalang pelayar, tetapi syarikat juga menawarkan VPN yang sangat berkebolehan. 


Jika anda bimbang tentang syarikat yang menjejaki aktiviti dalam talian anda dan menangkap maklumat peribadi anda, baca kajian semula Disconnect kami yang komprehensif dan ketahui sama ada syarikat ini boleh membantu anda mengekalkan sesi dalam talian anda dari pandangan mata untuk kebaikan. 

Putuskan sambungan laman VPN

Antara muka

Pelanggan putus-putus agak mudah dan mudah, membolehkan pemula yang lengkap untuk menggunakannya tanpa sebarang kesulitan. Kombinasi warna hitam-hijau yang lazim mempunyai kesan menenangkan dan memberikan pelanggan rupa yang elegan dan halus. 

Aplikasi ini tidak berantakan dengan terlalu banyak maklumat. Konsol tengah menunjukkan lokasi pelayan anda dan pelacak yang disekat sepanjang sesi anda. Sudut kanan atas mempunyai suis hidup / mati, jadi anda akan sentiasa mengetahui sama ada VPN anda aktif atau tidak. Akhirnya, anda boleh mengakses tetapan melalui ikon sapu di sudut kiri atas skrin anda.  

Putuskan antara muka VPN

Prestasi & Kebolehpercayaan

Semasa ujian prestasi awal kami, kami menyaksikan kejatuhan yang ketara apabila menggunakan VPN Disconnect. Kelajuan sambungan kami menurun sehingga 50% di seluruh pelayan yang berbeza. Menggunakan pelayan terdekat kami menunjukkan keputusan yang lebih baik, tetapi sambungan masih terasa lembap dan agak rapuh. Kami mengalami sejumlah empat putus hubungan semasa proses ujian kami, jadi syarikat pasti perlu bekerja pada kebolehpercayaan keseluruhan produknya. 

Berita baiknya, kami tidak mengalami sebarang kebocoran WebRTC, IPv6, dan DNS semasa ujian kami.

Multi-Platform

Di seluruh pelan dan produknya, Disconnect menyokong semua pelayar utama dan platform yang digunakan hari ini. Pelan Asas (percuma) disediakan untuk Chrome, Safari, Firefox, Opera, dan pelayar Samsung. Pelan Pro tersedia untuk Mac OSX, iOS, dan peranti Samsung. Akhirnya, Disconnect Premium bersesuaian dengan Mac OSX (10.12 ke atas), Windows (7 dan ke atas), iOS (9.2 dan ke atas), dan Android (4.4 dan ke atas). Putuskan VPN membolehkan sehingga 3 sambungan serentak.  

Putuskan sambungan Pelbagai Platform VPN

ciri-ciri

Selain tersedia sebagai pelanggan asli untuk Windows, Mac, Android, dan iOS, Disconnect tersedia sebagai sambungan penyemak imbas juga, bertindak sebagai proksi dan bukan VPN. Setelah mengatakan itu, Disconnect pastinya bukan merupakan perkhidmatan yang berat. Ia kelihatan baik dan mempunyai semua ciri asas, yang sesuai untuk individu yang mencari VPN minimalis atau tidak mempunyai pengalaman sebelumnya dengan VPN.

Apl ini sangat mudah digunakan tetapi kekurangan sebarang pilihan penyesuaian yang memberi kesan atau maklumat pada apa-apa tetapi kawasan server yang tersedia dan jumlah bilangan pelacak aplikasi yang kini menyekat. Sekali lagi, ini sesuai untuk pemula VPN tetapi meninggalkan banyak yang dikehendaki untuk kebaikan berpengalaman. Sekiranya anda memerlukan sedikit bantuan tambahan dengan VPN ini, laman web rasmi mempunyai bahagian FAQ yang luas yang harus mencakup sebagian besar soalan anda. 

Apabila ia datang kepada pelayannya, Disconnect hanya mempunyai tiga lokasi pelayan, termasuk, UK, AS, dan Jepun. Wakil-wakil syarikat menyatakan bahawa mereka sentiasa berusaha menambah lokasi pelayan baru, tetapi Disconnect pergi dari mempunyai 4 lokasi hingga 3, jadi kita tidak dapat melihat usaha itu dalam tindakan. Syarikat itu tidak mendedahkan jumlah keseluruhan pelayannya, yang merupakan sesuatu yang kita tidak suka. Hakikat ini menjadikan Disconnect VPN pilihan yang sangat miskin untuk pemfilteran P2P kerana anda tidak akan pernah mengetahui bidang kuasa yang tepat pelayan pilihan anda.

Disconnect VPN juga menyediakan penghalang malvertising yang menyekat apa-apa yang berniat jahat atau direka untuk menjejaki aktiviti dalam talian anda.

Keselamatan & Privasi

Ketika datang untuk mengamankan trafik dalam talian anda, Disconnect menggunakan AES-256 cipher dengan Diffie-Helman untuk pertukaran utama, yang juga menyediakan rahsia ke hadapan yang sempurna. Ini adalah persediaan keselamatan yang kukuh, jadi anda tidak perlu bimbang tentang sesiapa yang dapat mengganggu sambungan anda dengan cara yang berniat jahat. Perkhidmatan ini menggunakan protokol sambungan OpenVPN untuk Windows, Mac, dan peranti Android dan IKEv2 (IPsec) untuk iOS.

Sebaliknya, nampaknya tidak terdapat tanda-tanda membunuh diri. Selain itu, Disconnect adalah syarikat AS, yang bermaksud ia berada di bawah bidang kuasanya - dan kita tahu AS adalah salah satu lokasi yang paling buruk untuk perkhidmatan VPN. Amerika Syarikat dikenali dengan undang-undang pengekalan data dan pengawasan massa yang dibungkus dengan waran dan perintah gag, jadi jika anda sangat prihatin tentang privasi dan keamanan dalam talian anda, anda mungkin ingin mengelakkan penyedia VPN AS sama sekali. 

Putuskan sambungan tidak mengumpulkan mana-mana data peribadi anda, termasuk alamat IP anda. Syarikat itu hanya akan meminta nama pengguna dan alamat e-mel anda untuk berkomunikasi dengan anda. Walau bagaimanapun, ia memproses pembayaran melalui Stripe dan PayPal, yang merupakan kaedah pembayaran tanpa nama dan oleh itu tidak sesuai untuk pembelian VPN.

Disconnect tidak akan menjual maklumat peribadi anda atau membenarkan mana-mana pihak ketiga mengumpul melalui kuki atau cara lain. Anda sentiasa boleh menjadi sukarela maklumat peribadi, walaupun kami tidak dapat melihat alasan yang baik untuk melakukannya. Walau bagaimanapun, jika syarikat itu menyimpannya kecuali anda menuntut sebaliknya. Jika anda meminta penyingkiran lengkap maklumat peribadi anda, Disconnect akan memenuhi tuntutan anda dalam masa 30 hari dari permintaan anda, seperti Dasar Privasinya.

Sokongan

Selain bahagian FAQ yang lengkap, Disconnect mempunyai ciri sokongan pengguna berdedikasi, yang boleh, malangnya, diakses melalui e-mel sahaja. Dengan kata lain, anda tidak boleh menghubungi kakitangan sokongan syarikat melalui sembang langsung, telefon atau sebarang bentuk komunikasi langsung yang lain. 

Pilihan Harga

1 Bulan3 Bulan6 Bulan 1 Tahun2 Tahun

1 Bulan / 3 Bulan / 6 Bulan / 1 Tahun $ 2.992 Tahun /

Putuskan sambungan menawarkan 3 pelan harga, termasuk:

 • Asas, menyediakan pelanjutan penyemak imbas percuma yang menghalang pelacak berniat jahat tetapi tidak bertindak sebagai VPN. 
 • Pro (yuran sekali sahaja 24.99 $), menyediakan aplikasinya yang menghalang pelacak yang membolehkan anda mengelakkan pelacak berniat jahat dari memantau kehadiran dalam talian anda pada peranti Mac OSX, iOS, dan Samsung. Ia berfungsi pada kedua-dua rangkaian (2G, 3G, 4G, LTE ...) dan rangkaian Wi-Fi dan sepatutnya mempercepatkan kelajuan beban halaman. Ia juga menyokong kedua-dua peranti 32-bit dan 64-bit.
 • Premium (35,99 $ setiap tahun), yang merupakan satu-satunya pilihan yang bertindak sebagai VPN. Ini adalah sangat penting untuk diperhatikan kerana orang telah menggunakan Basic dan Pro pada masa lalu berharap untuk mendapatkan perlindungan VPN, yang mereka tidak. Di samping itu, Disconnect Premium juga berfungsi pada peranti Windows. 

Untuk jumlah itu, pelan Asas dan Pro tidak menyulitkan sambungan anda atau memberikan anda sebarang jenis keselamatan dalam talian. Jika anda mencari VPN, Perpecahan Premium adalah satu-satunya pilihan yang boleh anda pilih. Ia juga mempunyai keupayaan menyekat pelacak dua pelan sebelumnya. 

Putuskan harga VPN

Putuskan Sambutan VPN & Keburukan

Ketika kami menyiapkan kajian VPN Disconnect ini, inilah gambaran ringkas mengenai ciri-ciri yang membuat kami dan aspek-aspek perkhidmatan yang dapat menggunakan beberapa penambahbaikan.

Kebaikan

 • Mudah untuk digunakan 
 • Penyulitan padu 
 • Penyekat malvertising bersepadu 
 • Sehingga 3 sambungan serentak 

Keburukan

 • Hanya 3 lokasi pelayan 
 • Berasaskan di Amerika Syarikat 
 • Tiada pilihan penyesuaian yang penting 
 • Tiada pembunuhan 
 • Kelajuan perlahan 
 • Tiada kaedah pembayaran tanpa nama 
 • Tidak baik untuk P2P 
 • Tiada sokongan sembang atau telefon secara langsung 

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 23 = 27

map