Да ли је ЕкпрессВПН безбедан?

Сигурност је најважнији аспект на који треба имати на уму када тражите оптималну ВПН услугу за своје потребе. Фласхне функције се могу изоставити како би се смањила коначна цена услуге, али опције безбедносног подешавања и приватности морају бити врхунске како би се могле борити против савремених опасности које вребају на Интернету.


ЕкпрессВПН основана је још 2009. године. Компанија је основана на Британским Девичанским острвима, што је ставља изван ван легалног домета САД-а и ЕУ, заједно са њиховим владиним агенцијама и шпијунским мрежама..

Наше особље тестирало је ЕкпрессВПН софтвер на разним подржаним платформама желећи идентификовати потенцијалне пропусте и недостатке. Наставите читати овај свеобухватни извештај да бисте сазнали све о нивоима сигурности ЕкпрессВПН и видели наше крајње резултате теста.

ЕкпрессВПН Сафе

Политика евидентирања

Као што смо већ споменули, ЕкпрессВПН је регистрован на Британским Девичанским острвима, што значи да законодавство САД-а и ЕУ не може захтевати било коју врсту инспекције података о корисницима. Британска Девичанска острва немају обавезне законе о чувању података, тако да компанија није обавезна да прикупља и чува ваше осетљиве податке како би их предала властима и владиним агенцијама и организацијама.

Имајући то у виду, ЕкпрессВПН имплементира строгу политику записивања без дневника, што значи да никада неће записати историју прегледавања, ИП адресе, метаподате и одредишта саобраћаја, ДНС упите и друге осетљиве информације. На крају, компанија неће имати податке који би вас могли идентификовати као појединца. Најгора сценарија, чак и ако су британске власти затражиле корисничке податке од ЕкпрессВПН-а (будући да је БВИ прекоморски териториј Британије), компанија не би имала шта предати, јер не бележи ништа важно..

Рекавши то, ЕкпрессВПН ће прикупити неке информације потребне за пружање својих услуга. Ово укључује вашу адресу е-поште и начин плаћања (осим ако не користите Битцоин), апликације и активиране верзије, датуме (не пута) када сте користили услугу, избор ВПН локација и пренос података дневно (у МБ).

Шифровање

ЕкпрессВПН користи АЕС-256-ЦБЦ шифру за шифровање вашег саобраћаја заједно са СХА-512 хасхингом и РСА-4096 руковањем. Канал података користи симетричну шему шифрирања са разменом ДХ за преговарање о кључевима. Ово безбедносно подешавање је буквално нераскидиво јер би суперкомпјутерима требало неколико милијарди година да се пробије 256-битни тастери.

Поврх тога, софтвер се испоручује са савршеном тајношћу унапред, што значи да се свакој сесији додељује нови кључ за шифровање. У случају да више волите дуже сесије, софтвер ће аутоматски мењати кључ на сваких 60 минута. Практично гледано, то значи да чак и ако неко успе да добије ваш кључ за шифровање, што је немогуће, кључ би им једноставно омогућио да пресрећу саобраћај током те сесије. Следећем ће се доделити нови тастер, па ће претходни бити бескористан.

екпрессвпн Протоколи

Увек препоручујемо коришћење ОпенВПН-а јер он корисницима пружа савршену равнотежу између сигурности и брзине. Л2ТП такође има своју употребу док је ППТП у овом тренутку озбиљно застарео.

Када су у питању протоколи за повезивање, ЕкпрессВПН подржава ОпенВПН (ТЦП / УДП), ИКЕв2 / ИПсец, ППТП и Л2ТП. ППТП и Л2ТП су прилично застарели и лако их је ломљив, тако да не препоручујемо њихово коришћење ако то апсолутно не морате. Ако не знате много о ВПН протоколима, можете дозволити клијенту да аутоматски одабере један на основу ваше брзине интернета и жељеног нивоа сигурности.

ЕкпрессВПН такође садржи тунелирање проклизавања, што вам омогућава да заштитите део свог промета ВПН-ом, а остатак оставите изложеним. Коначно, сваки сервер је опремљен власничким ДНС-ом, тако да ЕкпрессВПН не мора да се ослања на независни ДНС који може добити нижи ниво заштите.

П2П

ЕкпрессВПН омогућава П2П дељење датотека на свим својим серверима. Сви корисници ЕкпрессВПН-а добијају неограничену пропусност, брзину и промену сервера. Погодна функција за брзи тест имплементирана у клијенту помоћи ће вам да идентификујете најбољи сервер за ваше личне потребе.

Имајте на уму да ЕкпрессВПН не подржава нелегално преузимање материјала заштићеног ауторским правима, али компанија нема никаквих алата који би вас у ствари ухватили на делу јер не надгледа кориснички саобраћај или не региструје било које релевантне податке.

ДНС цурења

Током нашег круга тестирања, нисмо приметили никакво цурење ДНС-а јер су сви популарни алати регистровали само додељени ИП адреса и нису били у стању да идентификују нашу стварну адресу. Другим речима, ЕкпрессВПН не пропушта никакве информације. Клијент долази са поузданом функцијом за убијање штитника како би заштитили ваше податке од цурења у случају да ваш ВПН из било којег разлога постане онеспособљен..

екпрессвпн тест Иплеак нет

Иплеак.нет је препознао само нашу лажну ИП адресу и није регистровао никакве ДНС пропусте.

ИПв тест пропуштања екпрессвпн

Није откривено пропуштање ИП-а, преноси Иплеак.орг.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

2 + 6 =

map